maanantai 4. tammikuuta 2016

Eepä kummempijaKahenkymmenen huitteella on pakkaslukemat pyörinnä tänäpäevänä.
Arvootta varmaannii ettee oo liijjemmi lenkkijä käpeksitty.


Jootavalla jottae. Onneks on nuita luita riittännä.
- Määräkoera syöpi luita, äet kantaa selekäviäränä puita. Heh.Eekä kuulu mittää muita.


 Tintille on kannettu evästä laavvalle. Että suavat lämpimikseen syyvvä.
Niillä ku ee oo vilttijä mihinkä kiäriytyvä. Eekä hualarija piälle panna pakkasella.
Äet on niitä siälitellynnä. Ku puolesta viikosta vielä pakastuu lissee.
Panis varmaan niillehhii liissihualarit piälle jos pystys.


Onse vuan metka homma.
Nyt ku on siätieteelijät sanonna että se Sipirijan ilima tulloo tänne.
Ja tuopi hirmupakkaset. Ni het on kaahee voehke ja surkeos.
Että ku on kylymä. Ja eekä tarkene villavasussakkaa.
Vuan eepä oo ku parj viikkoo ku äkistiin että ee tule oekee talavi.
Eekä pakkaset. Vettä vuan sattaa.


Kyllä en valita minä. (Vielä aenakkaa...äetin huom.)
Kyllä pittää talavella olla talaven ilima.
Vielä ku tulis kunnolla lunta.


Juohtu tuossa mieleen. Lumesta ja siästä.
Kaahee katasroohvvi on kohanna nyt mammoo.
Ku sillä ee oo tämän vuuen allakkata. Huomas sen tuossa viikolloppuna.
Seku niät pannoo aena jokapäevän siät ylos siihen.
Jo vuosjkymmenet tehnnä niin.
Ja ku rupes tuossa ensmäenen päevä että kirjataampa siätä muistiin
upouuteen allakkaan ni eepä sittä kirjattukkaa.
- Olj ostanna erreöksessä männävuuen allakan...
Että jos tässä hilijattaen sanoen etton sillä päevät sekali.
Ni näkkyy ne olovan vuuettii.
Että eepä meelle sittä tämämkummempija.

20 kommenttia:

 1. Voi sitä teidän äetiä, että väärän vuoden allakan meni ostamaan. Saiko edes halvalla? No, pistää nyt lukemat ensin siihen ylös niin siirtää ne sitten uuteen allakkaan kun tarkenee kauppaan lähteä. Täällä on nyt sellainen 15 astetta pakkasta, mutta hyvin tarkeni vielä lenkkeillä. En kaipaa paitaa enkä pipoa enkä tossujakaan ja hyvin riittää vauhtia. Kerrankin sellainen sopiva ilma. Nyt on äipän lonkka ottanut itseensä tästä pakkasesta, mutta onneksi vielä pääsee liikkeelle. Se tulee vanhaksi, siis äippä. Mun täytyy muistaa käydä huomenna taas piikillä, ettei nivelet ala ärtyä eikä mieli. t. Eka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No uattele ettee siitäkkää ollunna vielä älynnä ettee oo oekee kalenterj vaekka kannessa lukkoo 2015! :D Kyllä minen tarkene iliman vuatteeta lähtee tuonne pakkasseen. Vaekka onnii se tympeetä niihi ahtaatuva.
   Toevottavasti se äeppäs lonkka herkijjää vihottelemasta.Sitä vikkoo sitä tahtoo olla tiälläe. Seon vissiin tuo ikä silläe. Siis äetillä...ja lonkallahhii ku ovat samanikäsijä :) Käähhän sinä hoejjattamassa käpsees ni on sittä tuas hyvä hilipetellä.Ootko muute kokkeellunna niitä syötävijä nivelaeneeta niinku nuihen piikkiin lisäks?

   Poista
  2. En ole kokeillut mitään syötäviä aineita, kun meikäläinen ei tablettia ota. Sen huomasi lääkärikin ja sain matokuurin niskaan ja toisen piikkinä. Tuli silloin kesällä tablettikammo, joka ei ole vielä mennyt ohi. En meinaa uskaltaa ottaa mitään aineita kädestä syötettynä, kun ei tiedä mitä siinä annetaan. Epäluuloisuus on toinen luontoni. t. Eka

   Poista
  3. Kuulehhan, sitäpä onnii nesteenähhii sitä nivelaenetta.Ja on tehokasta se.Hyvästi mänj alas minun ensmäeseltä eeltäjältähhii joka niitä nivelvaevoja piti ja avun sae sittä siitä liäkkeestä :)

   Poista
 2. No kyllä tässä päevät männöö sekasi, ku joka toene päevä on pyhä! Onneks loppuu vähäks aekoo pyhhiin pitäminen :) Ja piäsöö oikeeseen päeväjärjestykeen. Mitenkä se nyt sillälaella, että vanahan vuoj'kalenterj' vae möikö ne kaapassa entiset päevät poes halavalla!
  Pakkasta on meillä nyt -21 ja taetaa vuan olla kiristymmää päen. Ee oo Tiitu tarennu ku äkkijä käävä nurkalla ja tulloo salamana takas tuppaan, hyvä ettei kompastunu rappuun kun tulj nii lennokkaasti.
  Lämpimiä pakkaspäeviä sinne viltin alle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niimpä. Nyt on arki vuan tuas huomenna pyhä.
   Eepä kahtonna tuo kalenterin ostaja sitä vuosjlukuva siitä kannesta. Ihanselevästi siinä lukkoo 2015 :D
   Kylymeehän tuo tuas on. Ja tuuloo nii ettee pipokkaa meenoo piässä pysyvä. Kyllä tuas viltti kuhtuu tännäepäevänä :)
   Enkä taejja minäkkää lähtee nurkkajuurta pitemmälle. Tiitulle vuan terveeset että pyssyy vuan siinä rapujjuuressa asijjoella ja viltimmutkassa tuvassa, muiskut sinne lämpimiks! :)

   Poista
 3. Hrrr, jopas tyrkkää kylmää säätä. Tännekin on luvassa kylmenevää ja vähän kuulemma luntakin lisää. Palvelijattarella ei ole hätää, on pitkä untuvatakki ja äitivainaansa turkki pahimpiin pakkasiin. Ja mulla on haalareita ja toppapuku sekä talvimantteli. Tassut vain on ongelma, jos oikein kylmäksi äityy säät. Kerran on mulle kokeiltu tossuja ja minähän tempaisin ne heti pois ;)
  Voi miten hieno muotokuva sinusta tuo toiseksi viimeinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eekaet tämä vielä mittää vuanku on huomiseks ja yljhuomiseks luvassa -30 ja ylj! Siinei ennee naarata.Suapi vielä tuonnii hualarin piälle panna takkija ja muuta.Ja nehhii juupelin tossut jalakaan.
   Sulla tuntuu olovan hyvät varustukset pakkasen varalle. Kyllä nuilla tarkennoo :)
   Vävy otti minusta paljo kuvija. Äet ihmettellöö että mitenkä sae minut posseeroomaan ku ylleesä vuan piätä poekkeen kiäntelen.Vuan nepä olj meejjän miesten keskisijä juttuja siinä ja sehä on ammattilaenen tuon kuvvuun kansa :)

   Poista
 4. Kyllä siinä kalenterissa on samat päivät, kunhan ei vaan viikonpäiviä siitä usko. Paitsi että tänä vuonna pitää piirtää huhtikuun perään vielä yks ylimääräinen päivä, on semmoinen bonuspäivä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinkaet seon. Vuan sittähän se männöö tuas nuihen viikompäeviin kansa sekali!Hankkis nyt jootuin uuvven kalenterin ettee tuas tule jottae päeväsotkuksija.
   Sitä oon miettinnä että jos on sillon poonuspäevänä syntynnä ni viettääkö semmonen sittä synttärijjään vuan joka neljäs vuosj...? Ankeeta on siinätappaaksessa :)

   Poista
  2. Et taida Iivari ymmärtää naisimmeisten ajatusta. Tuohan ois oikea unelma, vanhenis vain joka neljäs vuosi!

   Poista
  3. No seon kyllä totta se. Vuan uattelinnii lähinnä juhliin ja lahjoen kannalta... :D

   Poista
 5. No vuosi sinne tai tänne, niin minäkin ajattelen ainakin mitä ikään tulee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin sano äettii. Mitteepä sillon välijä mikä vuosj on ja paljoko täättää jos on nuorj mielj :) Vuan nuin ylleesesti aejjantasalla pysymisen tähen oes kyllä hyvä oekeeta vuotta ellee :D

   Poista
 6. Eläpä kuoma sureksi, ku ollaan kohtalokamuja, ku meilläkin se samanen 20 pakkasta. Ollaan tuvassa, jältätään luita ja kaivaudutaan vällyihin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sekö teellehhii sitä kylymee lykkäs!? Ja lissee taetaa tiijjossa olla.Vuan lämpimänä pysyttään vilttiin alla ja syljhoejjossa. Ja luunkalavaminen se vasta lämpimänä pittäähhii :)

   Poista
 7. Todellakin aivan mahtava kuva sinusta tuo toiseksi viimeinen. Meillä on samanlainen viltti ja eikös ole ihanan lämmin!
  Loppiasterveisin Siru ja emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viltti on mualiman paras :) Ja nii on tuo minun kuvvoojahhii.Seku on mies ni ymmärtää mieskoeroohhii erjlaella ku nuo naeset.Sillon oekee ote tuoho hommaan.
   Mukavata Loppijjaesta sinne teelle!

   Poista
 8. Hrr... nyt on kylmää koko maassa. Täälläkin mittari lähenee 20 astetta ja lenkit ovat melkoisen lyhyitä. Tuppaa tytöillä kintut jäätymään vaikka olisi takit niskassa. On siis tosiaan oivalliset ajat järsiä luita lämpimässä torpassa. Mukavaa loppiaista teille toivottelee Typy, Hippu ja emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä seon parempi lämpimässä pysytellä. Ja riehuva sittä pihalla ku ilima laahtuu.
   Ootkos kokkeellunna niille tyttösille tuommosta liissihualarija? Siinei muuten kintut palellu :)Vaekka on kuulema työmua pukkee,sano äet.
   Mukavata Loppijjaesta sinnehhii!

   Poista