lauantai 16. tammikuuta 2016

Kotjturvajookot


Eelissäiltana tulj vetokoerista ohjelmata.
Katoen tarkasti. Ja pitjhän sitä kommentoejjahhii.
Raakat nyhtivät jos jonniillaesta vehettä perässäsä. Ja ilosena vielä.
Eevät ollunna vissii horoskooppijjaan lukeneet.
Perehtysivät nyt siihe ennenku tuas pakkaset tulloo.
Pakkaspäevänä ee paljoo ulukona tuaskaa tarenna.
Muuta ku ne pakolliset asijat.
Siinä sittä koetin ihteenj viihyttee.
Piin semmoset jookkoen katelmukset.Sitä ku kuuluu olovan nyt jokapuolella semmosija erjlaesija partijjoeta.
Sen enempöö en kyllä niihi kantoo ota.
Uattelin pistee ojennukseen nämä omat kotjturvajookot.
Meleko hyvän partijon sitä nuistae suapi.


Että kyllä sitä tiälä perihveerijassahhii ollaan aejjantasalla.
Tämmösellä omallalaella.
Ohan nuissä kärsäkkäessä vielä vähä kooloomista. Se homma ee lopu.
Ku tinkiivät meleko omapäesijä vuan olemmaan.
Vuan hyvät sulukeeset ku pittää ni johan tuas toemii hommat.Että suanko kamut esitellä; Iivarin kotjturvajookot.
Täävvessä toemintavalamiuvvessa 24/7. Ympärj vuuen.
Kärsivällistä palavelua.

Hyvä seon olla valamiuvvessa. Paljo on liikkunna pitkäkyntistä porukkata.
Tiälä muaseuvvulla pyöriivät. Ja kytteevät millonka jiäpi mökki tyhjäks.
Sittä käävät tyhjentämässä uunin alusta myöten koko huushollin.
Kylläpä nyt tulloo yllätys niille jos tänne erehtyyvät.Nyt kaet sitä jootaa huilimmaan loppuillan.
Rankkoo hommoo seon tuo kärsällisten kansa toohuvaminen.
Eekä jostaesyystä tie yhtää mielj ennee mittää siankylykee...

16 kommenttia:

 1. Sinulla onkin melkoinen kärsäkäsjoukko paimennettavana. Kova homma varmaan, kun ovat kuulemma älykkäitä elukoita. Vieläkö ne muuten vinkuvat? Meillä aina uuden sian pyrkiessä laumaan siltä ihan ensimmäiseksi rassataan ääni pois. Äänettömän sian teurastaminen käykin sitten näppärästi. Teurastuksen jälkeen ne aina häviävät salaperäisellä tavalla, varmaankin johonkin sikasairaalaan, kun äipän pehmoeläinklinikka hoitaa vain pehmoeläimiä.
  Kyllä saisi nämä kylmät jo loppua, vai mitä? Vaikka toisaalta, ehkä rosvotkin liikkuvat huonosti näillä keleillä. Saa kodinturvajoukkosi lepäillä rauhassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siat vinkuu eelleennii. Niitä minen ruatele. Tykkeen niitä huuvvattee ja viskellä.Vuan kaekki pehmeet lelut kyllä suapi käsittelyn :)
   Kylläpä saes nämä pakkaset minunnii mielestä loppuva. Ee tule mittää jos aena hippoo asteet kolomeekymmentä!Ee tarkene mittää tehä pihallakkaa ja pirtissä olo ruppee kyllä tympäsemmään.

   Poista
 2. Toi keltanen possu taitaa olla kaikkein omapäisin, kun vasta kolmanteen ryhmäkuvaan ehti mukaan :)
  Eipä säily meillä possut eikä vinkuvat. Sehän on myyntimiesten hoksaama kikka, miten saadaan aina vaan lisää leluja myytyä, kun vanhat hajoaa. Äänettömät pallot ja pehmotkin saa olla aika pitkään lelulaatikossa rauhassa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seon se Piäsika. Ja se ottaa itehhii vähä erjvappaaksija.Kyllä mulla nuo vinkuvat säelyy vuan ee ykskää pehmee :)Kaekki pehmeet lelut pittää hajottee vinku eli ee.Silläpä niitä ee mulla ookkaa ku sen hetken minkä ehyvenä pyssyy.

   Poista
 3. Onpas siinä possu poikineen! Oletko ihan tarkoituksella erikoistunut juuri possuihin vai onko niitä vain sattumalta kertynyt? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkeen erityisesti possuista:) Kyllä mulle tietysti muuttii vinkut kelepoo hetken aejjan vuan mieluummin otan jonnii possun.Äet niitä mulle ehtii aena kaapoessa käävvessään jos löötys joku erjlaenen:)

   Poista
 4. Minusta tuo reunimmainen pinkki possu vasemmalla on aika kauhuissaan. Silmät ihan renkaina! Taidat olla aika tiukka vääpeli-marsalkka, hihi. Sait keltaisen possunkin riviin komennettua. Oliko se ollut puntiksella?
  Kyllä sinä armeijasi kanssa rosmot ja varkaat kaukana pitelet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seon semmonen porukan nuorin. Pikkusika.Ee oo vielä oekeen oppinna nuita hommija. Keltanen on nykyvvään se sikkoen pomo.Ja sillon vähä erjvappaaksija, vuan ottaahhii se ite niitä kyllä.Pittää komentoo.
   Kyllä mullon aeka hyvä turvasakki tässä koossa:)

   Poista
 5. Huh huh tuollainen possupartio kun tulis kadulla vastaan niin vaihtaisen ehkä kadun puolta, on meinaan niin vakuuttava tuijotus useimmilla noilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pittäähän sitä vahtipossuin osata näättee uskottavilta :) Suattas sitä kyllä monj muuhhii vaehtoo sitä puolta jos nuo vastaan tulis...:D

   Poista
 6. Kuules, Iivari, mulla oli aikanaan Roope-niminen kääpiömäykky. Sekin tykkäsi katella telkkaria. Kun tuli luonto-ohjelmaa, ei Roope kuullu ees ovikellon soittoa!
  Mutta vahtijana Roope oli mahtava...Minä jouduin kerran olemaan tosikauan töissä ja sovin tutun naapurin kanssa, että menee Roopen kanssa ulos. Vaan, Roope oli päättäny, ettei sinne tulla, kun emäntä on poissa! Roope oli näyttäny hampaitaan ja ollu tosivihanen, vaikka naapuri oli vähän väliä siellä käyny. Sitten, kun menin kotiin, oli kyllä jo juoksujalkaa lähettävä ulos.
  Ootte te mäykyt vaan nii ihanii :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Roope on ollunna viksu poeka. Tulloo sieltä telekkarista joskus jottae mukavata katottavata. Niinku justiisa nuita koeraohjelmija.Minä katon aena yleltä uutiset. Ja haakun alussa ja lopussa :)Muihen uutisista en piittoo.
   Roope on hienosti kotija puolustanna ku on vahtimiehenä ollu.Äet sano että meekäläenen oes tosjpaekan tullen semmonen vahti että vuan häntee heeluttasin vaekka voro tulis :)- Ja pyörisin jaloessa nii että se kuatus ja nuolisin sittä sen tajuttomaks,lisäs eno siihe :D

   Poista
  2. Kerran olimme Roopen kanssa lenkillä, kun tuntematon mies yritti käydä minuun kiinni. Vaan, Roope hyppäs ja tarras kiinni miehen kätehen, eikä irrottanu ennenku minä komensin. Sillai se pieni kääpiömäykkykin saatto puolustaa emäntäänsä.

   Poista
  3. Voe Roopee :)Ompa ollunna urhee koera ku on puolustanna sinuva.Ee se rohkeus kokkoon kato :)

   Poista
 7. Kyllä oot semmone venkula että iha ilolla tohinoetas seuroon. Se on vuan hyvä asia että tässä muailimassa on nuinii valaveetunnu määräkoera.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh,kiitosta vuan! :)Pittää sitä olla hajulla kaekista asijjoesta mittee tapahtuu mualimalla ja tiäläe kotj´tanhuvilla :)

   Poista