lauantai 2. tammikuuta 2016

Kylymee ja kylymempätä...Rapsakalla kelillä on alakanna vuosj.
Eepä lirise ennee vesj ojissa.
Ja jos ensviikon ennustetta kahtoo
ni huonommalla tuurilla ee lirise kohta vesjputkissakkaa.
Melekosen kylymee on tulossa.Meleko rapsakastihan tuo vuosj on muutennii alotettu.
Iha on putkeen männy. Heh.
Ja petjvuatteet pihalle pakkaseen tuultummaan.


Olj kyllä pakko tarkkaan seorata tuo siivuuhomma.
Että ossooko mamma nyt varmasti kunnolla tuon uuvven maton imuroejja.
Seku on nyt minun lempipaekka. Ni ee mööhi nuira karvoja siitä viärään suuntaan.Ihme höörötys on kokopäevän ollunna.
Ku sittä seoroovaks ruvettiin kahtelemmaan mulle pipon korviketta.
Pakkasta olj niät -16 astetta.
Ja se kyllä läppiin ottaa. Ku ee niissä oo paljoo karvoo lämmikkeenä.
Tuo villapipo tinkii kutittammaan. Ni nyt sittä tuommosta äet ehotti.
Kyllä en ruppee huivi piässä kulukemmaan.
Ihanku joku vanaha mummu.
Äet ilikesj naaroo että näätän iha susjhukkaselta isoäetin huivissa.
Että jos nuista kahesta pittää valita ni onse pipo otettava.
Vaekkee oo kaksinen vaehtoehto sekkää.Piäsin sittä kuitennii iliman mittää piäkappaletta.
Silläpuhheella että äkkijä sykäsen tehä sen mittee koeran pittää.Aarinkohhii näättääty.
Päevä on kolome minnuuttija pitempi ku eelen.
Ja huomenna tuas kolome minnuuttija pitempi.
Vanaha kansa sannoo kuulema että tapanina päevä kukonaskelta pitempi
ja loppijjaesena sen jo hulluhhii huomoo.


Pihhaan mäntyvä äkkijä uuniin tulet.
Ja meekäläenen vällyin alle lämmittelemmään.
Vaekka onnii kylymä ni kyllä tämä silti vielä sen vesjsatteen lotinan voettaa.


12 kommenttia:

 1. Hyvä se on, että on välillä pakkasta. Niin säilyy tämä meidän Suomen luonnon kierto kohillaan. Mutta on se vaan mukava oottaa sitä kevättäkin. Me tehhään ihan suosiolla vaan pikkulenkuroita näin pakkasella. Meillä ku ei oo pipua eikä huivia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ee se haettoo pakkanen nuin varsinnii kurakelliin jäläkeen.Äet sano että heleppo on tuo pipo tehä. Senkuvvuan putken kutassoo :)Että äkkijäkös se teejjän äeppä teellehhii ne tekköö.Ee sielä merj´viimassa korvat palellu....

   Poista
 2. Vaan tiijätkös, ettei se minun mäykkkylapsenlaps suostu ees puseroo pitämään ja se on semmonen lyhytkarvanen. Neuloin sille kommian villapuseron ja arvaas miten kävi? Otti sen silloin suosiiolla päälleen, mutta ulos päästyään hyppäs ensimmäiseen kinokseen ja riisui sen siellä. Eikä siinä mikään auta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiittämätön laps on ollunna ku ee oo mummun tekemä paeta kelevanna :D Kyllä minä piän iha suosijolla nuita vuatteeta.Ku on pennusta asti niitä pietty. Vaekkee se aena kyllä mukavata oo.Vuan tarkennoo hyvästi :) Näppärä kaverj on ollunna kyllä määkkylaps ku on ite suanna paejjan poekkeen :D

   Poista
 3. Teilläkö se aurinko luuraa? No, sittenhän on ihan oikeassa paikassa. Meillä ei näkynyt sädettäkään tänään. Ihan ohutta lunta on yrittänyt viskoa, mutta ei siitä kinoksia synny. Viima on kylmä ja kevyttoppatakissa olen kuleksinut. Pakkasta aamulla kuusi astetta. Ei paha, mutta tuuli tekee ilman kylmemmäksi kuin mittari osoittaa.
  Hihi, olipa hyvä, ettei sinun tarvinnut huivi päässä ulos lähteä. Kyllä pipo on miehekkäämpi sentään ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähänaekoo vilahti tuossa taevaalla vuan sittä jo luikahti poekkeen.Onneks ee tarvinna tuota huivija tällätä pihalle. Kyllä oes ollunna näky!Ja suanna tuas hävetä...Pistäkköön vuan äet sen itelleen jos luuloo että kaekkiin leokoesa alta kiini ylettää :) Kylymee on tiijjossa.Pittää vissiin vuatekaappaan hankkiutuva. Huaveessa oes tuommone toppapuku ku sullae. Ee vuan taho ennee löötyvä mistään. Männätalavena jo etittiin.

   Poista
 4. Ei tuo toillaannii tuo huivi sovi siun luukkiin. Korvat ois kyllä hyvä pittee lämpiminä. Äippä luki Makkosen poikien nuamakirjasta, jotta sielä talavinen korvaonkelma oli ratkastu ihmispennun karvareuhkalla, joka oli ollunna jossain äittiyspakkauksessa. Tiijä häntä sitte liekkö sen parempi. Ullakkokoirriin vuatemallistoissaha on vaikka minkälaista huppuva ja piähinettä. Jos vaikka sieltä löytys joku malli, joka ei kutkuttas korvvii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ee minustakkaa! Kyllä on hirvee ilimestys mieskoera huivi piässä! Johan se äettii ehti jottae nuore emännän vanahoo piäkappaletta.Onneks ee löötännä.Siitä taes jiähä nuorelle emännällehhii jottae lapsuusraomoja :)Pittää varmaan katella jottae muuta vaehtoehtoo.Kiitos kamu tuosta vinkistä,katottaan jos jottae järellisempee löötys ku nuo äetin viritykset.

   Poista
 5. Meillä humppatukkasilla ei onneksi oo tuota korvien palelu ongelmaa, mutta täälläkin oli aamulla 15 astetta pakkasta ja kaapista etittiin vaatetta meidänkin ylle. Emäntä on kyllä ihastellu noita sinun asuja, että voi olla, että mekin joudutaan tästä vielä vaateostoksille (!) Ilmeisesti jostain kaupasta on löytynyt mäyräkoirankin selän mittaisia takkeja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teellä on hyvä ku on tuota karvoo riittännä korviin asti :) Kyllä nuita määräkoerammittasija takkija ja paetoja löötyy paljonnii. Ja iha on semmosijahhii mitkä on oekeen määräkoerille tarkotettu erikseen.Melekeen kaekista elläenkaapoesta löötyy.Eeku soppaelemmaan vuan:)

   Poista
 6. Pakko sanoa että kyllä Iivari pikkasen mummelilta näytät tuo huivi päässä mutta eihän se mitään, mummelit on söpöjä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niimpä näätän omastae mielestä eekä ihampikkusenkaa!Vuan kyllä ee kuule yhtää söpöltä tuntunna...

   Poista