maanantai 18. tammikuuta 2016

Vuohkuuta asijasta jos toesestae


Varmaa ee kukkaa ennee ylläty jos sanon että -30 on pakkasta.
Ja on pitännä viritellä vuatetta piälle. Nii ettee meenoo taepuva ies asijjoelleen.
Tossuja on mallattu. Hualarillahkeen alle ja piälle.
Ja iliman hualarija. Että mitenkä pyssyy.

Nii on männy malliisa tuo tossuhomma että niitä punottaan jatkuvasti jalakaan.
Toviks siinä iltasilla heettääsin pitkäksenj.
Jopa olj kerinnä tuo immeenen vatvommaan ne jalakaan. Ja nippusitteillä kiini.
Taekka siltä ne aenahhii näätösti.
Ee muute irronna siristelemällä.Sannoo sittä siinä että nooseppa ni katottaan. Että mitenkä ne mallautuu.
- Noose siinä ku on niputettu tuollakeenon.
Ee aata vaekka sanos niinku se yks Turhapuro. Että liikahta jalaka.


Vuan toen eiti on pitännä olla niimpaljo vuatetta että hyvä ku jaksaa kantoo.
Kyllä sitä mielellää on muun aejjan sittä vuan viltin alla. Raahassa.
Eekaete se tuo ilimasta vuohkoominen sitä jootuimmi laahuta.
Eekä vuatteista siunusteleminen niihen tarvista vähennä.
Vuanku ee tässä paljoo muutakkaa oo tekemistä. Arvatkeepa muuten kuka olj käännä männäyönä kylässä! - Tuo jäläkiijjättäjä.
Eeköpään vuan näätähhii hukajjäliltä.
Ja nuo olj viisj metrijä minun aetuuksesta! Taekka no ehken kuusj.
Vuan nii lähellä ettee vielä millonkaa ennen. Melekeen pihassa.Pellon ylj se olj tullunna vaahilla.
Minun aetuus on tuola vasemmalla käpsällä katottuna muutammametrin piässä.
Mittees ne sannookaa...että saan metrin piässä jos on asutuksesta ni pittää aenahhii ajjoo poekkeen.
Tuo nyt olj männä suiminna sittä tuoho lähimetikköön.
Ja tiijjä minnekkä siitä. Vuan nuapurj olj nähnnä jäläkijä ison tien takana.
Eekä sinnekkää oo montoo sattoo metrijä.

Äetillä rupesj het piä hööryvämmään.
Että nyt männöö mahottommiin tämä pelj.
Ompa se ilosta uamusilla lähtee pihalle. Ku jo aejjannii takana on jälet.
Äet aeko soettoo jollehhii metästystietäjälle että kävis kahtomassa vielä.
Vaekka eepäkaete se mittää vielä vakkaata.
Ku pittää vissii olla usseempi pihakäänti ennenku suapi mittää tehä.
Että terviisijä vuan sussiinsuojelijoelle.
Tulukee hakemmaan se poekkeen suojeltavaks. Ennenku joku suoloo sen.
Taekka se syöpi meekäläesen. Taekka nuapurimpoejjat.22 kommenttia:

 1. Voi mikä töppöstassu :)
  Hurjat pakkaset teillä, huh huh siinä voi pissikin jäätyä kaarelle.
  Nyt hus kaikille susihukkasille, onhan siellä niitä erämaita vielä missä voi jolkotella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt ku äet olj keksinnä(minun nukkuissa!) mitenkä pyssyy varmimmin jalassa nuo tossut ni nyt niitä sittä on piettävä.Ohan nuo kyllä hyvät.Ee palella jalakoja :)Vielä oes aenahhii kaks päevee sinniteltävä näehen pakkasten kansa. Sittä on laahempoo luvassa:)
   Mihin lie hukka ollunna mänössä...toevottavasti ee kiänny missään takasi!

   Poista
 2. Palvelijattarella nous haivenet kattoon, luuli että on haamu kurkkinut teidän ikkunan takana (ylhäältä päin neljäs kuva). Minultakin kyllä niskakarvat nousi, kun katsottiin muut kuvat jäljistä. Ei me uskallettais ulko-ovea edes raottaa, jos hukat noin lähellä asutuksia jolkottelee. Kyllä sietäis suojella hengiltä noin tunkeilevat sudet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo tossut näyttää Palvelijattaren mielestä hyviltä. Minä ihmettelen miten niidenkanssa kävellään. Kyllä minä olen aika monilla koirilla tossuja nähnyt ja hyvin ne niillä kulkee. Mulla ei vielä olla kokeiltu edes sukkia, kun mittarissa on vain -10 astetta. Tänään oli -14 aamulenkillä eikä tehnyt tiukkaakaan tepsutella hiekoittamattomilla teillä.

   Poista
  2. Olj se vuan semmonen huamu että oes suanna jiähä tuosta kulukemata :) Ee taenna kettää kiinnostee niitä jäläkijä tutkija.Vaekka äet niistä soettihhii.Kettää ee oo näkynnä.

   Kyllä kuule minnäe alakuun ihmettelin mitenkä nuilla töppösillä kävellään. Mänin vuoromperrään toenen ja toenen takajalaka ylläällä suorana :D Nyt on parempi ku on paremmin kiini.Äkkijä nuihi oppii.Vuan ohanne hölömönnäköset jalassa :)Ee kuitenkaa palella.Hyvästi minnäe tarkenen iliman tossuja aena -20 asteeseen asti.Nytku on ollunna -30 ja enämpihhii ni eepä tarkene.

   Poista
 3. Tossut on tottumuskysymys eli piä vaan niitä tossukoita ensin sisällä ja reenaa, ulkona on mukava mennä viilettää ku ei käpsät jäsähä jäähän. Mut gaumeeta toi susi! Onneks et ollu pelaamassa palloo pihalla, vaikka taitaa se susi liikkua vaan öiseen aikaa, eikä pihalle tormaa sillon ku siellä on väkee paikalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ossoon minä niillä kävellä. Jos niät pyssyyvät jalassa.Männätalavena ee pysynnä. Nytku tuo iskettelj ne kiini semmosilla sitteillä tiukasti ni pyssyy.Hyvä ku verj kiertää:)
   Pimmeen aekaan kaet lie jolokutellunna se hukkanen.Vaekka mistäpä tuon varmaks tietää. Ku ee tuoho pellolle lasista niä.Neku ee nämä nykyset suet pelekee immeestä ennee niinku kuulema ennen. Suattaavat hyvinnii talonnurkalla killistellä vaekka oes immeesijä pihallahhii!

   Poista
 4. Hui kauhistus, -30°, sinnehän jäätyy! Meil oli taannoi lähes saman verran, nyt o hiukan lauhempaa, -20°, just kattoin.
  Sullapa onki komeet tossut. Heheh, sä oot sitte hauska, nippusiteet, ;D Sitte ku pakkane menee yli kymppiin, mulle laitetaan kans tossut. Peiton alla on kyl paree lämmitellä, varsinki kylmän lenkkeily jälkee. Viä parempi jos pääsee jonku kintuil (ja peito al) makoilee.

  Hui ja hyi kauhistus, susihukkanen?! Oleppa kuule oikeen varovaine nytte. Muute sut hukka perii. Kyllä joutais kaikki hukat niitte suajelijoitte sylii. Rapsutelkoo ja kutitelkoo niit siin sitte. Koko laumaa. Muist ny varoo niit hukkasii, pelottaa sun pualest! ♥
  -Elli-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Illalla olj -32 pakkasta.Äet jo mietti mitenkä minuva uamusilla pihalle viepi jos kirrii. Onneks olj vuan -27 nyt uamusilla.Huomenna sitä suattaa olla ylj -30. Jo on sittä tympeetä. Tossut on oltava, siinei aata mikkää. Kyllä sitä peettemmutkassa mukavampoo on:)

   Ee oo ennen vielä nuin läheltä pihhoo kulukenna susj.Toevottavasti ee kulekkaa.Ja toevottavasti ee pimmeellä iske äkkitarvista pihalle männä.Suojelijat sannoo että susj on arka ja väestää immeestä.Empään usko. Tuola jonnii kilometrin piässä olj ihan pihassa vahanna. Ku on sikala siinä.Oes varmaa luiskahtanna ovesta naskilaan jos oes uksj ollunna aaki!
   Kyllä myö koetettaan varuilla olla.

   Poista
 5. Voi Iivari, onpas teillä nyt siellä murhetta; pakkasta ja susia. Kyllä kannattaa soittaa riistapiiriin ja ilmoittaa asiasta. Tietävät sitten seurata tilannetta siellä teillä päin. Kyllähän tuollainen pihapiiriin tulija pitää lopettaa. Onneksi sulla on se aitaus, mutta kyllä me täällä äipän kanssa arvattiin, että sun äet pelästy niin, että ei uskalla viedä sua enää edes lenkille. Eikä varmaan uskaltais meidän äippäkään.
  Sulla on muuten tosi hienot tossut. Ja pysyy varmasti jalassa. Me löydettiin juuri sunnuntaina yksi pudonnut tossu polulta, joten jonkun kaverin tassua taisi paleltaa kun pääsi kotiin. Mä juoksin silloin vähän ketun perässä, että sain Jäbäänkin liikettä. Toivottavasti tarkenette tänään vähän ulkoilla! t. Eka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eepä kyllä kummosille lenkille nyt tuas mäntäskää vaekka oes pakkanennii alemmissa lukemissa.Sevverra kyllä ollaan varuillaan tuon hukkasen kansa.
   Toevoo vuan pittää että oes männynnä jonnehhii kaavvemmaks.Eekä aenakkaa takasi tulis.
   Lämpimät on tossut. Vaekkeevät kyllä nii mukavat.Piettävä vuan on.
   Sinä se oot meleko sitkee kaverj ku oot tarenna ketumperräännii lähtee! Ku muut kulukoo tossut jalassa ja paleltaa:)Jossaeppäen sitä pittää vähä käävvä jalottelemassa tännäepäevänä.Kuha on tuo sihteerj hommasa tehnnä:)

   Poista
 6. Huh.. teillä onkin vähän isompia suurpetohuolia kuin täällä.. Onneksi sinä olet yleensä kai sisällä ja ulkona vain ihmisten kanssa, joten olet varmasti turvassa. Ei tuo kyllä mukavalta tunnu, että on susi noin lähellä käynyt. Jos asuisitte etelän kaupungissa, niin jo olisi armeija paikalla suojelemassa asukkaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ee minuva yksin ulos lasketa.Eekä pimmeellä rapumpieltä pitemmälle muutenkaa.Eehän tuo mukavalta tunnu että iha meekäläesen revviirille työntyy.Oes tuola sille mehtee juosta.Pysys vuan sielä.
   Eepä oo immeesten suojelijoeta tiälä näkynnä :)Suattas olla että jos etelän kaapunnissa asuttas ni vähintää oes se polliisin karhuryhmä sielä jo:)

   Poista
 7. Ei saa susi sunt syärä Iivari, mult pääsee itku. Ja äitiltäki, vaik se onki susist sitä suajelumiältä. Se o nii riivatu kiukkune, jos se lukke lehrest et susi on syäny jonku koiran ko oli jätetty yksinäs ulos. Äiti o sitä miält ettei sillo koirii yksi ulos jätetä ku niit liikkuu. Et kyllai o hyvä sun äippäs ku pitä sunst vaara eikä yksi ulos päästä vaa vahta sunt niiku täälki tehrä.
  Hianot tossut. Kyl tommosekki kärsii ku eivaa jalat palennu. sää hassuttele Iivariiihhi hihiii, nippusiteil kii. Kyl mää kyl ymmärrä, vaik mää asunki tääl lounakses misä ei ny iha noi kauhja ol. Äiti kualis tommossii pakkassii. Niikus tiärät, se inho talvee.
  Terveissi tääl ja pysy vaa sen äiti selän takan, jos susei liikku toivoo Essi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ee syö,elä tok hättäele:) Kyllä se tuo äet huolen pittää.Parraasa aenahhii tekköö.Kyllä sitä on paljo koerija häkissä itekseen metän keskellä.Yösä päeväsä.Suattaa siinä olla koerarukalla oltavat ku pimmeessä hukat aetoo kiertää...eekä immestä missää avuks!Äet on tuommosista aena kansa nii vihanen ku kuuloo.Vuan minkäpä niille semmosille piättömille koeranomistajille mahtaa...

   Ee oo kyllä mitenkää ilohyppyjä hypitty tuonkaa pakkasen tähen.Vähä vähemmän kyllä piisoes.On ollunna vuan opittava nuihi tossuihin.Ja kaekkiin muihinnii vuatteesiin.Vuan se hyvä puolj tässä on että lie kaekki punkit ja hirvikärpäset aenahhii paleltunna:) Ku ee oo paljoo lunta ja kovija pakkasija pittää.
   Kyllä minä koetan turvassa pysytellä,elä huoli:)

   Poista
 8. Hilla on pakkasilla sitä mieltä, et mähän en tonne ulos mee. Mee keskenäs, kun oot niin innokas urheilemaan. Kävis vaan äkkiä pikapissillä talin nurkalla ja
  sitten takaisin äkkiä.

  Ja onneks ei oo näkynyt hukan jälkiä, saattais irtipidot loppua siihen paikkaan.

  VastaaPoista
 9. Hilla on pakkasilla sitä mieltä, et mähän en tonne ulos mee. Mee keskenäs, kun oot niin innokas urheilemaan. Kävis vaan äkkiä pikapissillä talin nurkalla ja
  sitten takaisin äkkiä.

  Ja onneks ei oo näkynyt hukan jälkiä, saattais irtipidot loppua siihen paikkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hilla on oekeessa:) Mittee turhoo toentaa lähtee ihteesä palelluttammaan.Äkkijä vuan sihhaattaa lähinurkalle:)
   Toevottavasti ee tulekkaa sinneppäen mittää hukkasija taekka muitakkaa petoja! Eepä siinä sillon passoes kaverija irti laskee minnekkää.Pakkasta ku nyt on ni onneks ee mehtäkoeratkaa joovvu jänismetälle lähtemmään.Ee sua hukka paestija niistä. Mukavata talavipäevee vuan teelle sinne! :)

   Poista
 10. Ny oot, Iiivari, supervarovainen niiden susien liikkuessa maisemissa. Mettässä ne saa olla, mutta kun alkaa pihaan tulla, saa suojelijat hakee ne omalle pihalleen.
  Kyllä niillä tossukoilla on paree pakkasella mennä kun ilman. Kohtahan se kevätkin jo koittaa, eikä tarvita mittää tossukoita tassuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saes minumpuolesta hakkee kuka haluvvaes mihintahhaan ne jolokottelijat.Kyllä en tykkee että minun revviirille tulloovat kuleksimmaan.
   Kyllä myö tiälä koetettaan niitä varroo. Ee lähetä kaavvaks,eekä pimmeellä:)
   Pakko kaete seon nuihen töppösten kansa männä. Ku muute on jiäkalikkana käpsät.Eeköpään tuo laahu ilima vielä ette nuita kaavvan tarvihtis :)

   Poista
 11. Hienot töppöset sinulla! Tuollaiset pitäisi hommata meidänkin tytöille.

  Susi ei taida olla tänä päivänä enää niin arka kuin joskus ennen muinoin. Tulevat tosiaan nykyään ihmisten lähelle ja pihapiireihin. Olehan tarkkana, kun touhuat siellä pihamaalla! Ja toivottavasti hukat kiertää teidän torpan kaukaa.

  Typyn ja Hipun emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohan nuo lämpimät vuan vartta on vähä liikoo meekäläesen jalammittaan.Melekeen kaenaloeta hankoovat nuo etujalakoen tossut jos pannoo varret oekeellalaella suoraks :)

   Ee pelekee suet ennee immeesijä.Kohta kaet ne lasista kuikkii että oesko talossa tarjolla minkälaesta koeroo evvääks!Tämmösillä pakkasilla ee onneks oo pihalla tarenna puuhaella.Vuan suapi kaet sitä silimät selässäe kulukee tuola lenkillä.

   Poista