lauantai 27. helmikuuta 2016

Talavipelijä

- Pikku lämmittelyt tässä alakajaesiks...

Jopa olj onnempäevä. Piäsin tuas pallopelliin.
Vaekka pakkasta olihhii melekeen kymmenkunta astetta.
Vuan eepä kerinnä vilu kapasta. Sevverra olj vaahtija.
Ja sevverra kansa että könttäkoepinen kuvvooja sae pistee töppöstä toesen etteen. Että oes pysynnä  matkassa.
Eekä siltikkää pysynnä.
Vuan kyllä mulla olj aenahhii mukavata.
Pitemmittä puhheitta. Talavipelijä.- Nyt männään! Koetappa pysyvä matkassa... se alko pelj nyt.- Tiältä ison lumjläjän piältä suapi hyvät vaahit...kato äet!


- Tässä pelissäpä suapi ottoo paeniotettahhii pallosta...- Äääeeeet... appuun jootuin...!!!!


- Hulukuvei... tästä lähtöö...takaspotku tulossa!- Kaekki käpsät ilimassa...tieppä äet perästä!
Tae elä sittenkää tie...en joovva pelastammaan sinuva nyt...

- Mittee...? Yhtää en oo märkä...minkätaatta nyt jo pittää pihhaan lähtee...?


20 kommenttia:

 1. No voi yhden kerran, ja toisenkin! Kyllä on nyt ollu pallotaiturilla tosi kova meno päällä. Hyvin on äet pysynyt vauhdissa mukana kun noin hienot kuvat sai otettua. Kuva takaspotkusta on niin hauska, että sille ollaan naurettu useaan kertaan. Takajalan ojennuksestas taatusti olis kateellinen jokainen balettitanssia.
  Eikö vain olekin hieno lauantaisää! Meilläkin paistaa aurinko.
  Hyviä pelejä ja hauskaa lauantaita teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaahtija riitti. Äetillä olj työmua pysytellä matkassa.Onneks se uamupakkanen laahtu että tarkenj pelata:)Näättäs iha mukava ilima tulovan tännäepäevänä. Jos nyt ee aejjy tuas lunta satammaan. Sotkoo vähä tuota peljhommoo.Mukavata pyhäpäevee teelle sinne!

   Poista
 2. Onpa vauhtia! Näytät kyllä hyvin onnelliselta mäyräkoiralta palloinesi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pallompelluu on parasta mittee voepi pihalla tehä:)Varsinnii ku on koko pihamua peljkenttänä.Kyllä sehhii vuan iloseks ja onnelliseks tekköö.

   Poista
 3. Ihme ja kumma, kun täällä Turussakin oli aikaisin aamulla 15 astetta pakkasta. En muuten tietäisi, mutta Jiri kertoi, kun se kävi ulkona jo ennen auringonnousua. Nyt on jo ihan hyvä keli, ja kohta päästään Ruissaloon ulkoilemaan.
  Aika reippaasti liikkuu tuo sinun pallosi heti talviunilta herättyään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ompas sitä sinne eteläännii riittännä pakkasta.Teellä on sielä kyllä iha huippuhieno loma ku on uusija maesemijahhii ja kaverija:)Ilosta männöö lommaellessa!

   Poista
 4. Hyvinhän mattesi on perässäs pysynyt, kun on kivoja kuviakin saanut. Jos ei olisi ollut vauhdissa mukana, niin kuvissa näkyisi kenties vaan häntä. Vähäsen on ollut vilipoista teidän huudeilla. Terkut Ossilasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän tuo äet laellaan koetti perästä könttästä:)Viliposta olj vuan siitä se vuan laahtu. Nyt on tuas iha mukava pelj´ilima:)Mukavata männöö Ossilaan!

   Poista
 5. Kylläpä äet on suanut hyviä tilannekuvia sinusta Iivari. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita, kun pallokin "kiipesi" ryökäle liian ylös. Pusuja Sirulta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pallo meenoo männä vähä omija teetään välillä ku on niin keponen.Vuan vaahtija sen kansa kyllä suapi piettyvä.Onse vuan ilosta sen kansa tuola juosta:) Pusuja Sirullehhii!

   Poista
 6. Kyä toi sun takapotkus on kyllä maailman hianoin, kuoma. Mut gaumeeta, teil on älypaljon lunta, onneks se ei sun ilosta menoo haittaa. Joo ei.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lunta meellä näkkyy nyt olovan niinku kunnon talavella pittäähhii. Ja seon hyvä homma se.Ee toellaa haettoo männöö:) Potkuja tehhään etusilla ja takasilla. Ilosta männöö teellehhii kuomat!

   Poista
 7. Haha tuota sun ilmettä viimeisessä kuvassa :)
  Taitava palloilija olet !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Komennettaan kesken hyvän pelin tuppaan! Ee ollunna mieleestä se.Meleko hyvästi ruppee tuo pallo olemmaan hallussa. Vaekka ite sanonnii :)

   Poista
 8. No kylläpäs sai pallo kyytiä. Ja mikä takapotku! Täytyy ihailla, vaikkei palloilusta mitään ymmärräkään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pallo suapi kyytijä sillonku sen suan käpäliin :) Ja kaekilla neljällä käpsällä vielä!

   Poista
 9. Tuota "nyt jo pittää pihhaan lähtee" ei varmaan kaikki ei-savolaiset ymmärrä, kun kumminkin omalla pihalla jo oletkin. Mistähän savolaiset senkin ovat keksineet?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitäpä en tiijjä. Vuan niin sitä sanottaan että ollaan pihassa,ku ollaan kotona. Taekka pihhaan lähetään ku kottiin lähetään. Sittä ku ollaan pihalla ni ollaan pihalla :D

   Poista
 10. Sinä olet kyllä mäyräkoirien Messi. Hienosti pelaat, sinulla on selvästi ihan ammattilaisen otteet tuossa pallonkäsittelyssä. Iloisia pelejä tulevillekin päiville!

  Typyn ja Hipun emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hienosta nimestä :)Vähä voen tuosta jo ylypeenä nokkoo nostoo.Oon aenahhii koettanna harjotella. Äet sano etten muuta tekiskää ku riehusin pallon kansa :) Ilosija päevijä teellehhii!

   Poista