sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

Laeskoteltu onKysympä vuan onko laetoo antoo hammastikku.
Ja punkee het sejjäläkee villapaetoo piälle.
Mikä täätisen hoppu olj justiisa sillon sovitella sitä.
Ihanku ee oes ollunna vara muulla aekoo sitähhii tehä.
Ku laavvantaeiltana.
Ja mittee järkee ylj´piätää on tähä aekaan vuuesta ennee villapaetoo hankkija.
Näätöstää vähä siltä ettee tämä immeenen tiälä usko vielä kevvääntulloon.
Niinku näkkyy ni kyllä en posseeranna.Äet sano että nyt ollaan viikolloppu raahassa.
Laeskotellaan. Ee tehä mittää.
No ee se oo kyllä toemperrää tehnnäkkää.
Meekäläesen pitj kissoo haakkuva. Ja kulukijat muutennii vahata.
Ku semmonen punanen kissi näky hipsivän pihamualla.
Äet ee lotkaattanna korvoosakkaa.
Vaekka mitenkä tinkaan ilimotin. Että uus kulukija revviirillä.
Sano vuan että hyvä homma. Hävijjääpähän hiiret.
- Hyvä homma? Kissi pihamualla?
Kyllä olj määräkoera vähä erjmieltä.


Oljhan ne vuatteettii konneesta otettava. Sejjäläkeen ku olin ne sinne ängännä.
Laetto se äet kuitennii sen konneen piälle.
Että sevverra torhistaatu.


- Eekö sitä tässä oo jo eeneen etteen tehtynä...?


Onneks ee oo tälleppäevälle mittää ihmeempijä.
Katolta olj puonna lumet. Ja kävin sielä kasampiällä kahtelemassa.
Liikennevalavonta on tältä viikollopulta ohi.
Ajakoot mitenkä lysteevät.


Seon nyt lepopäevä meekäläesellähhii.
Vähämmatkoo käätiin luistelemassa lenkillä.
Vuan suapi piisata.
Kyllä en mittää tie ennee tänäpäevänä.
Ku kerta ee sitä luvattuva aarinkookaa tullunna.
Makkoon sohvalla viltin alla. Aenahhii seoroovaan muona-aekaan asti.
Enkä senkää jäläkee ruppee millekkää. Olla höllötän vuan.
Paetsi jos nyt joku immeenen sattus välttämätä
tarvihtemmaan seoroo pallompelluuseen....15 kommenttia:

 1. Hiano jumpperi, melkeen ku sillä vilmitähdellä, Marilynillä. Sunnuntaisin kannattaa huilailla ja hianoilla keleillä myäs reippailla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se...vae ihan Marilynin paejjan näkönen... :)Onse kuitennii iha hyvämmakunen piällä. Huilattu on ja vähä vuan palloo pelattu illalla :)Niivvuan luikahti viikolloppu.

   Poista
 2. Onpa, onpa hieno villapaita! Kokokin on ihan passeli. Älä huoli, on tässä vielä monta kolakkata tulossa ennen kesää ja helteitä. Vielä on paidat tarpeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohan tuo sopivan kokonen. Ja tuntu iha hyvältä piällä. Tänäuamunahan tuo jo lunta viskelj ja pakkastahhii on. Että suattaa se tarpeeseen vielä monasti ennen kessee olla:)

   Poista
 3. Kyllä on teelläe raahallista siellä! Sammoo mennoo tiällähhii - melekeen. Eelen mamma innostu pitkälle kävelylenkille ja mäntii iha asvalttitielle asti. Tänäuamuna sitte mamma könys sinne liiterrii - könytä piti ku ne lumet sitte tulj alas katolta ja ol kaaheet kinkamat oven eessä. Sieltä se kuitennii huali ne iänikkuiset puusuksesa ja eekun vuan lähettii sitte yrittämmää järven jiälle. Olha se meleko mennoo alakutaeval. Ee paljo tyylipisteetä mammalle kyllä herunna siitä mänöstä! Ku jiälle laskeuvuttii nii vielä huuti että: huiiiii!! Sitä varmaa jännitti se "vaahti". No - tiespähä kyläläesettii, että mamma ja myö ollaa hiihtämässä.... Vuan mukavata ol jiällä männä. Myö poejat ku ollaa sevverta kevyttä porukkoo, nii ee upottannakkaa, vuan sae juosta missä tahto. Mamman piti kyllä olla iha vua lavulla. Arvooppa Iivar, olko mammalla nuama punasena, ku kottii tultii. Jurputti että on taenna kunto hävitä sohvanpohjalle.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, vae iha hiihtämmään änkääty teejjän mamma! Onneks ee tiälä oo sitä yttyvä vielä tullunna :)Jiällä on varmaan ollunna teejjän mukavata juosta.Sevverra hanki kestää ku ootta keposija poekija.
   Oes sevuan unelmata piästä vappaana jiälle! Vuan huavetta on se. Äet on varma että ee näkys ku piste taevaarrannassa ku lähtisin hajujen perrään.Työ ootta kyllä tolokun sakkija ku että lähe minnekkää hortoelemmaan:) Teejjän pittää nyt ruveta enämpi mammalle vaahtija antammaan. Jos niät eppäelöö etton sinne sohvalle se kunto jiännä :)

   Poista
  2. Kuuleppa Iivar, minäpä tiijän, että oot vaahtiveekko kun oot karkkari. Meellä on mamman tytön perreellä yks pitkäkarvane (Onnin velpoeka) ja sitte o yks karkeekarvane neeti-immeene, joka on iha samallaene ku sinä: sen kerran kun irti piäsöö nii ee toellae oo karkkarineetistä ku jälet ja koera on jollae jälillä. Sekkii ajjaa kaekkee mikä liikkuu - jänistä, hirvee ja mitä muuta metässä lie.... Teelle on semmone keeniperimä, jotta pittää jälestee. Myö poejat ollaa semmosia, että tunkeuvuttaa jokkaesee pienee reekää, mihi piä mahtuu ja siitähä se mamma aena riemastuu!!!!!

   Poista
  3. Niinkaet seon. Keenissä on metästys ja jälestys.Minen nii mahottomalla hingulla oo nuihin kolloehin nokkoonj työntämässä. Taekka no riippuu siitä mittee sielä on:)Vuan kaekki jälet pittää suaha haestella. Ja jos perrään piäsis ni sillo lähettäs :)

   Poista
  4. Mammas kannattaa otto jottae OEKEEN herkkua sinne jiälle matkaan ja ee piä lähtee täävellä mahalla. Kyllä tyhjällä mahalla juohtuu kotväki mielee, ku aekasa juosta remputtaa siellä jiällä. Se mamman namipussi hookuttaa kyllä julumimmannii "metästäjän" kottii enne pimmeetä....

   Poista
 4. Tuo on todella tyylikäs villapaita, oikein miehekäs ja sopii sulle tismalleen, kamu! Palvelijatar sanoo, että aina kun jotain sopivaa löytyy, se pitää ottaa heti. Muuten jää ilman. Yhtenä päivänä näki erittäin suuren ja erikoisen sinisen kukan jättiläismaljassa. Se kukka eli ilman multaa, ilmajuurillaan ottaa tarvitsemansa kosteuden huoneilmasta. Hinta 90e. Palvelijatar tuli kotiin ja mietti pitäiskö palata hakemaan se kukka. Jätti asian seuraavaan päivään. Silloinpa kukka olikin jo myyty pois. Sitä oli vain yksi ainoa eikä tietoa saavatko myyntiin enää sellaista kukkaa.
  Lokoisaa laiskottelupäivän iltaa teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän tuo iha on passelj piällä tuo paeta. Vaekka se äet kyllä ens alakuun otti liijjan pienen ja pitj käävvä vaehtamassa.
   Sannoovat jottii immeeset että pittää aena nukkuva yön ylj eekä männä het ostammaan jos jottae näkköö.Vuan ee se aena näköjjään kannata. Harmi ku jäe Palavelijattareltas se kukka suamata.
   Jospa niitä vielä ilimaantus :) Mukavata viikonalakuva teelle! - Uattele kamu, tuas uus viikko eissä!

   Poista
 5. Hyvä se on huilailla välillä, sunnuntai on oikein sopiva päivä sellaiselle.
  On hieno neule, hurmurilta näytät :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vuan :) Ohan tuo iha hyvä paeta.
   Huilata sitä pittää välillä. Jaksaa sittä tuas olla hommissa matkassa. Vaekka äet onnii sitämieltä ettee iha joka hommassa välttämätä tarvihtis määräkoeran neovvoja :)

   Poista
 6. Tyylikkään näköinen villapaita. Ei taida olla luotto kevään tuloon kovin korkealla, kun vielä villapaitoja hommataan. :D
  Vai ei mäyräkoiran hiirten pyynti riitä, että pitää vielä kaiken maailman kissojen antaa kulkea nurkissaan... Vaikka on niissä kissanaapureissa yksi hyväkin puoli: loputtomat aarreaitat kissankakkaa! Niitä herkkuja voi hiekkakasoista kaivaa sitten omaksi riemukseen ja Emännän ikuiseksi ällötykseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ee tule kevät vielä. Taekka allakan mukkaahhan se on jo vuan ee vielä kevätilimat tule. Aenakkaa meelleppäen.Pakkasta ja lunta suahaan vielä. Että sempuolee on kyllä iha hyvä etton paetoo piälle panna :)
   Se hyväpuolj tuossa kissan käännissä on että nuo aejjan ulukopuoliset hiiret nappoo. Mulle jiäpi nuo aejjan sisäpuoliset :)En oo kyllä ikkään maestanna kissantuotosta...ee tunnusta kyllä että oes iha ykkösherkku! :D

   Poista