sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Ropparamppi kylillä


- Minnekkää toesten katottavaks tule... hirvee jääkkäkooristus on justiisa piällä...ja eeköpään kaviokuumettahhii nosta...

Ompa ollunna yhtä hyvä ilima ku eelennii. Tuulta onneks vähempi.
Äetillä iski tuas ytty kylillä käämään.
Minusta on aena mukava lähtee matkaan. Oon ensmäesenä overraossa mänössä.
Vuan aatossa ee sittä ookkaa nii mukavata.
Hirveesti pörisöö. Ja heeluttaa ja hyppyyttää.
Ku ylleesä on aena huono tie.
Istun ylleesä aena nokka penkinnurkkaampäen.

Ja perillä pittää aena vähä katastella.
Ennenku lähtöö minnekkää kapaltammaan.
Isköö aena semmonen ropparamppi. Ja varmaan se jääkkäkooristus.
Varsinnii ku sanottaan että tuleppas, tiälä sejase haluvvaa nähä sinut.
Sejjäläkee ku on raahassa tilannetarkistus tehty, suattaa vipeksijä mihintahhaan.Kyllä nyt ymmärrän mittee kamut tarkottaa ku hiekotushiekasta huastaavat.
Semmosta pientä ja terävätä kivvee kylyvetty mualima tääteen.
Onneks ee siinä tarvihe jokapäevä käpsehtijä.
Mitenkä teellä kamut oekeen käpsät kestää??
Mulla jäe varmaan käpsänahan piällikerros sinne kivviin.
Vaekken ies paljoo niihempiällä kulukennakkaa.


- No kyllä nyt tuas piisoo vilimoominen...tätä voepi tehä kotonahhii...mää poekkeen eistä, tuolta tulloo selevästi määräkoeran emäntä...
Mukavija immeesijä olj liikkeellä.
Yks mahottoman mukava naenen ruaputti minuva.
Sano olovasa määräkoeran emäntä. Minähä arvasin. Sen tuntoo katannosta.
Sillä kuulu olovan tyttökoera.
Vähä siinä koetin äetille vinkkijä antoo. Että pyytäs kyllään.
Vuan se mittää älynnä. Päläpätti vuan.
Että nyt esitän tässä sittä kylläelykutun. Jos sattuu se tytön emäntä lukemmaan.

Oljhan tuola immeesijä liikkeellä.
Vuan tuas olj kaekki lajitoverit kotonnaan.
Millään aekoo ne oekeen liikkuu... ku ee satu millonkaa yhtäaekoo.Pihassa otin tuas pikku pelit. Ku hanki vielähhii kesti.


Ja paetahhii pysy nyt piällä.
Plokikamu Aatu sano hyvästi tuola eelisessä kommentissa.
Ku eelissäpäevänä ihmettelin sitä jussipaejjan piältä luiskahtamista.
Sano ettee jäähä pohjalaenen jussipaeta pysy liukkaan savolaesen vaahissa. Heh.
Taejjatkos asijata paremmin ennee perustella.
Tämä paeta on varmaannii savolaesta lankoo ku pysy piällä.


Semmonen harmihomma vuan tuossa pallompelluussa hangella.
Että eeköpään ruvenna parj varvasvälijä punottammaan.
Taes olla sevverra karkeeta tuo lumempinta. Ja ehken ihampikkusen upotti.
Äet työnti tököttijä niihin punasiin kohtiin.
Ja sano että nyt on peljtaako sittä vahäaekoo.
Kehvelj...siinä sitä on sittä rätneemistä mittään sitä tekköö nyt....
Kyllä on sittä ankeet aejjat eissä.


15 kommenttia:

 1. Aijai, kelju tuuri, että tuli pelitauko sulle. Olisko ne pikkukivet siellä kaupoilla käydessä nirhannut ihoa ja lumi viimeisteli homman. Yritä nyt olla nuolematta sitä hoitoainetta pois käpsästä, että pääsee kunnolla hoitamaan ihon kuntoon. (Paraskin neuvoja, joka itse lutkuttaa etutassuaan urakalla. Palvelijattaren huom,)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä harmittaa ku nyttii hanki kestäs vuan ee piäse sinne! Äet vahtoo ku havukka etten piäse nuolemmaan käpsijä.Ohan nuo jo paljo paremmat ku eelen.Tässä justiisa mietittään minnekkä männään lenkille. Ku tie on kaljamalla eekä hangellekkaa piäse.

   Poista
 2. Ihan kammottavaa on se hiekoitusmurske. Äippä valitsee meille reitit silleesti, että me voidaan tallustella pientarella tai hangessa. Ja kotiintultua on aina tassujen harjaus ja tarkistus, ellei oltu töppösjalassa.
  Äippä suosittelee sinulle vauvasukkia käytettäväksi pahimmissa paikoissa. Kirppareilta ja joskus Lidlistä saa hyvinkin halvalla. Elleivät ne muuten pysy jalassa, niin ponnarilenksuilla kiinni. Tai sitten ne fleecetossut. Kummatkaan eivät ole liukkaita muualla kuin peilijäällä. Tököttikin pysyy paremmin jalassa, kun vetää sukan päälle. Mekin käytämme, eivätkä ole tippaakaan nolot. Pallonpeluukin sujuu hyvin Suikat/tossut jalassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meellä ee tiälä kotj´tienoolla oo onneks tuommosta hiekkoo. Vuan kaljamalla on tiet kyllä.Tässä on nyt miettimistä että minnekkäpäen männään jalottelemmaan. Nuo sukat on varmaan oekeen hyvät.Jos vuan äet muistas ni toes seoroovalla kaappareessulla. Mikä ettee niitä suata pittee:)Ja varsinnii jos ne jalassa voepi kerta palloohhii pelata!

   Poista
 3. Pikaista paranemista, äetee kyllä hoitaa hiertymät kuntoon :)
  Nyt vain rauhallisemmin muutama päivä ja sitten taas kutosvaihde päälle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hoetaa kaet se. Minummielestä liikoohhii.Vuan ohan nuo jo paremmat nuo käpsät. Että hyvästi nuo aeneet aattaa:) Pitännöö nuo Aatun ehottamat peljsukat hankkija :)

   Poista
 4. Hiekotussepeli on kyl gaumeeta, kuoma. Pitää käpristellä tassuja tai kulkee piantareella. Joo, mäyrisihmiset tuntee jo kaukaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on se toellaa. En oes arvannakkaa. Kyllä määräkoeraimmeesillä on semmonen omallaenen askellus ja katanto. Erottaa selevästi :)

   Poista
 5. Seon kuule Iivari tuttu tunne, kun kaekenmualiman mummut tulloo lepertämmää ja poskista puristelemmaa, jotta voe-voe kun on kaanis koera voe-voe... Iha joskus oekeesti pelottaa. Onneks ne mummut on iha kilttijä ja usseen niillä on taskussahhii jottae pikanttia, jonka sitte antaavat taputteluje jäläkee... jotta eekun kestetää vua ku miehet! Minä se muuten täätin tännää 5 vuotta! Ee ollu suuret pijot, mummu ja mamma vua vähä ekstranamia antovat namikuapista. Jiällä käätii vipeltämässä ja kova oel hankijaene, ku kesti mammannii kulukee iha upottamatta - teräsjiätä sanon minä! Nähtiin ooto tappaas siellä: Joku ol laettanna kaks issoo koeroo pitkän narun nennää ja sitonna sen narun sitte potkurrii. Ja potkuri kyyvissä joku ukko sitte männä viiletti jiällä tuhattajasattoo! Kommeelle näätti kyyti ja mammalla jo käv piässä, että meellekki semmone. Siinon vuan yks mutta: luulooko se mamma tosissaa, että myö velpoejan kansa sammaa suuntaa sitä potkuria veettäs! Mitäs sitte tapahtus, jos minä halluun männä ittää ja Tuuri halluu männä läntee - jiäp mammalle siinä melekone dilemma!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohan se mukava ku ruaputellaan ja jututettaan. Vuan joskus äet on vähä liijjan innokas huastattammaan immeesijä. Ja usseemmat on mulle iha vieraeta.Ja sittä se vettää minuttii siihe että tuleppas Iivari päevee sanommaan. Vähä nolottaa joskus.
   Paljo onnee synttärjsankarille!Kyllä viisvuotispäevästä pittäähhii erikoesherkkuja suaha:)
   Suattashan siinä tulla jonniillaenen hankaluus jos teejjät potkurin etteen laettas. Jos meenoot kerta että erjsuuntiin mänisittä :)Ee siinä matka aenakkaa eistys.

   Poista
  2. Se on nuilla meijän mammoilla se ylypeys, jotta halluuvat näättee, kuinka kommeita poekia heellä on!

   Poista
  3. No sepä se. Vaekkee nii oes se esittely aena väliks minummielestä :)

   Poista
 6. Se on vihonviimeistä tuo hiekoitushiekka koirien käpälille. Meilläkään ei tykätä yhtään, kun terävät kivet pistelee tassuja.

  Kannattaa sitä pelitaukoa nyt pitää, että tulee jalat taas kuntoon. On se varmasti vaikeaa, kun olet niin innokas palloilija. Pikaista paranemista toivottelemme täältä Typyn ja Hipun kanssa.

  Typyn ja Hipun emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaekeeta seon ku pallo oekeen huutaa tuolta porstuvasta pelloomaan :) Nythän tuota tulj joku sentti lunta lissee ni tiijjä vaekka vähä pystys tuossa pallon kansa viilettämmään. Onne jo asettunna käpsät. Ee punastele varpaavvälit :)

   Poista