perjantai 1. huhtikuuta 2016

Luonto kuhtuu


Multa kysyttiin tuossa jokuaeka sittä että antasinko kuvan ristikkolehteen.
No mikäpä ettee. Jos siitä vuan jollehhii illoo on ni jovuan passoo.
Ja äet ku on vielä mahottoman hanakka ristikoeta täättämmään.
Ni sehä olj oekeennii passelj homma.
Ja niihhän se lopsahti postjlootaan tänäpäevänä se lehti.Siinä sitä meekäläenen äkötti aaringossa silimät sirrillään.
Oes voenna äet kyllä valita vähä evustavamman kuvan.
Näätän vähä paksulta tuossa. Ja silimättii melekeen kiini.
Äetin pitj het suaha täättee se sivu.
Että sae tietee mittee tulj avvaensanoeks.
Ee se kyllä luvanna sitä sannoo. Ettee mäne joltae täättäjältä ilo pilalle.
Ensviikolla niät vasta ilimestyy se lehti.
Luonto-Ristikot 2/2016.Tutkin tarkkaan sen joka sivun. Ennenku äet sae sen kässiisä.
Sittähän se ee ennee joovvakkaa meekäläesen kateltavaks.
Se täättää sitä kuitennii urakalla.
Vuan kipaskee kaappaan noosviikolla. Jos joku haluvvaa Iivari-ristikkoo täättee.Että nuissa merkissäpä seon päevä männynnä.
Mitä nyt on vähä tuolahhii pihalla käpästelty.
Ohan sitä vuan jokapäevä käätävä.
Seku tuo luonto kuhtuu. Näen kevväällä etennii.
Kokoaejjan sieltä vuan paljastuu uusija hajuja.
Jotka pittää tutkija tarkkaan.
Ja haestella ilimoohhii. Kevät haesoo iha erjlaeselle ku talavi.
Vielä ee oo luonto kuitenkaa kuhtunna nuita muuttolintuja.
Ee oo yhtää mustarastastakkaa näkynnä.
Suati muita tirppoja.
Nämä tavalliset tintit vuan tolskoo.


Kuivimpija kohtija oon koettanna katella.
Jos nuista nyt voepi mittää toestaa kuivemmaks sannoo.
Yhtä lierua koko tie.
Vettähhii ku vielä sattoo rapsehti.
Tämä kohta kevväästä voetas ohittoo ihan parilla päevällä.
Että oes esinnä tämmöstä päevän-kaks ja sittä jo kuivoo.
Vuan eepä ne mäne nuo luonnohhommat niinku myö halutaan.

Äet sano etton jokapaekassa pellot vesjlampina.
Ihan ku oes peltoen paekalle tullunna pikku järviä.
Suattaa siinä männä kuukaasj jos toenennii ennenku sinne piäsöö.
Tullennooko tuas semmonen katovuosj. Ettee sua viljoo eekä heenee.
Vaekkee tuota kumpastakkaa kyllä meekäläenen tarvihe.
Vuan suattaa se olla ankeeta niille jotka niillä ellää.
Ee siinä ammun maha paljoo pöökä jos vuan koevullehtee tarjottaan.
Tahi jottae kulokkota.
Voe tokkiisa ku huolen lykkäs nyt tuostahhii....


18 kommenttia:

 1. Eikä! Voi hyväntähen sentään, ku sä oot ISO julkkis, ku ei sitä kuka tahansa saa kuvaansa tahi nimeensä ristikkolehteen. Se on sitten seuraavaks Hollyvooti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiijjättäkö kuomat...seon se Hollivooti meekäläestä lähempänä ku luulettakkaa. Tuola kirkolla on niät sen niminen ravintelj :D
   Tässä mittää julukkiksija olla. Sattu vuan se ristikoehen tekijä kuvan näkemmään... :)

   Poista
 2. Ohhoh Iivari, sinähä oot iha kuulusa koera! Kyllä sinusta pitäs tehhä jonniilaene vilimitähti, ku oot nui kommee poeka. Myö tiällä on oltu hepakassa, ku ol nuo kaverit kylässä piäsiäesenä monta päevee, nii ettee ies kunnolla nukkummaa ehtinnä. Nyt ollaan omalla porukalla ja mammallahhii on meelle aekoo. Vietetää semmone vätystelyviikoloppu - syyvää ja köpötellää lenkillä - ja syyvää ja otetaa tirsat - ja syyvää ja käävvää pihalla.... iha ommaa tahtii! Mamma kyllä varottel, että viikon piästä alakaa paelakka, ku tulloo jokki remonttireeska saanaremonttia tekemmää. Jotta siinä suattaa päeväunet männä vähä pielee... No, ootellaan sitä raahassa ja katotaa kuinka kääpi.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nose...vilimitähti hyvinnii...ku en yhtää tykkee ies kameroesta :D Mukava seon ku kaverija kääpi. Vuan mukava seon sittä raahottuvahhii omilla jookoella. Teellä on sittä tulossa semmonen kunnon viikolloppu savolaesittaen. Niinku pittäähhii. Syyvvään, muataan, otetaan puolista, huilattaan, otettaan palasta, sittä otettaan tirsat jne :)Tuo remonttihomma kuulostaa lystiltä. Piäsettä piällysmiehiks. Meekäläesen lempihommoo.

   Poista
 3. Hyvä Iivari. Ensteen oot blogijulkkis ja nyt oot päässyt lehteen. Minä tykkään täytellä ristikoita. Mikäs ristikkolehti on kyseessä? No yleensä mä täyttelen vaan yhtä ristikkoliitettä joka tulee yhden lehden matkassa ilmatteeksi. Terkut Ossilasta ja mukavaa huhtikuun alkuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oljhan tuo iha haaska tappaas tuo :) Seon Luonto-Ristikot se lehti. Äettii tykkee ristikoesta ja täättee sykäsj jo melekeen koko lehen. Ossilaan paljo terveesijä ja mukavata viikolloppuva! :)

   Poista
 4. No niin!! Onneksi olkoon uudesta aluevaltauksesta. Palvelijatar on ihan villinä kaikkien ristikoiden kanssa. Metrossakin aina koppaa Metro-lehden ja täyttää sen ristikon matkan aikana. Ovat aika helppoja, tarkoitettu täytettäväksi nopsaan ennen kuin jää pois metrosta.
  Kuule, kun ne kutsuvat sinut seuraavaksi Ison Veden taakse jenkkilään, käväise sen Trumpin tilaisuudessa ja nosta jalkaas sen lahkeeseen. Terveisenä minulta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sehhii on sittä yhteestä nuille meejjän naesimmeesille. Äet täättää ristikoeta solokennaan.Aena on niitä lehtijä jokapaekka viärällään.
   Jos sattus kuhtu tulemmaan sinne Ison Veen tuakse ni lähetään kuule sakilla. Kahen jalannosto sen tyypin lahkeejjuurella on tehokkaampoo :D

   Poista
  2. Minäkin voin lähteä matkaan nostamaan koipea Tum eikun Trumpin lahkeeseen, ja Jirikin haluaa. Saataiskohan matkakustannukset kasaan semmoisella joukkorahoituksella? Teemana voisi olla: Kusta sukkaankin Trumpille, kun päässä sitä jo on.

   Poista
  3. No neljä jalannostoo on vielä parempi ku kaks! Nyt vuan sitä matkarahhoo ehtimmään :)

   Poista
 5. Pittääpä äipälle muistoo mainita, jotta ens viikolla käypi ostamassa siun lehen. Se ku niät tykkevvää kansa noita ristikoita ratkkoo. Isäntäväki ku lähössä ensi viikolla pitkäks aikoo istummaan lentsikkaan nii ois jottain tekemistä siellähhii. Tiijä vaikka siusta tulloo seurraavaks julukkis iha Jaappanissa asti jos se äippä hyvinnii sitä siun kuvvoo sielä esittellöö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyväihmetokkiisa...ihanko ne sinne Jaappaniin asti männöövät! Sinne lienöö pitkä istuminen konneessa. Ee ne kuule sielä taejja liijjemmin koerista tykätä...muuta ku laatasella. Vae oljko se Kiina se mua... No jokatappaaksessa hyvä jos eet oo matkaan lähössä sinä.Tiijjä mitenkä kävis! Ristikot on äetillähhii semmonen harrastus.Vaekkee sen piä oo kyllä niistä yhtää sen virreempi :) Toevotahhan meejjännii puolesta mukavata matkoo niille sinne kaavvas! :)

   Poista
 6. Mihin tuo sun julkisuus oikein johtaa, kohta sulla on oma kokki-, treffi ja seikkailuohjelma tv:ssä ! Yleensä en niitä katso mutta yhtään en jätä väliin jos Iivari siellä isännöi ! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D :D No johannyt vitsin hierasit! Että kokkiohjelmoo ja muuta :D Kyllä oes Nero parempi semmosissa.Sillä ku on tuota kokkoo ja näkkööhhii.Ja rehvikokemustahhii vielä.

   Poista
 7. Hollivootihan tosiaan on siinä kylällä:D Olisipa se muuten hauskaa jos vaikka kohdattaisi jos olisit äiteen mukana vaikkapa kauppareissulla.Minulla kun on se sinun nimikaima lapsenlapsi siellä.Täältä isoltakirkolta kun ei kovin usein tule sinne lähdettyä.Kesän alussa ajattelimme tulla viimeistään
  -katti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eehän siinä oo muuta ku että tehhään rehvit ni sittä nähhään :)Ee oo niin pitkä matka meejjän tulla. Taekka sinun tänne:)

   Poista
 8. Tuo ristikkolehti täytyy kyllä saada hampaisiin! Tai tassuihin. Tai siis ensin toki somasti Emännän täytettäväksi pöydälle ja sitten lopuksi vähän voidaan siististi mekin sitä lukaista. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuin minnäe uattelin tehä. Että suapi äet ensin täättee ja sittä minä luven vielä tarkasti.Ohan se tarkistettava että on oekeen sen täättännä :)

   Poista