maanantai 25. huhtikuuta 2016

Virkee viikolloppu


Viikolloppu männä hurahti jootuin. Ku paljo pysty pihallahhii olemmaan.
Ja pitkästä aekoo kävj vieraetahhii. Mikä on iha mahottoman mukava juttu.
Meellä ku ee niitä riesaks asti ruukkoo puljata.


Yhellä lenkillä vuan tarvihti hualarija piälle.
Muuten olj kuivoo. Ja aarinkohhii vähä tinki paestammaan.


Äetin serkkuja tulj käämään.
Ja olj mulla hyvät olot. Ku kolome naesta kilivan ruaputti.
Ja oekee vielä kuhtuvat sylliin. Eekä nuamampesuvakkaa kieltänneet.
Ja pussatahhii niitä saen nii etton vieläe kielj tunnotonna.


Kaks niistä tulj vielä toesenahhii päevänä.
Toenen niistä sano ihastunneesa minnuun. Olj kuulema syvän iha männyttä.
Olj se kyllä sevverra mukava immeenen että oesin voenna matkaannii lähtee.
En kuitenkaa ruahtinna sittä. Ku eehän se äet oes pärjännä iliman minuva.
Ja ku se vielä sieltä piäkaapunnista olj. Liikoo oes sielä ollunna hälinätä.
Mualaespoejjalle.


Parempi seon pysytellä kotjpihalla.
Se huono puolj kyllä tulj että muapallosta suhahti puolet ilimoesta.
Ee pyöri ennee.
Eekä sitä varapallookaa näkynnä.
Vähä kyllä arveluttaa mitenkä tässä oekeen nyt kääpi.
Seon pantava mamma asijalle. Kaapuntiin ehtimmään samallaesta.
Ku ne nuo muapallot on kuitennii aena pisimpään kestännä meekäläesen käsittelyssä.Nythän tuota ee tie mielj männäkkää pihalle.
Ku uamusilla tulj lunta oekeen tuulen kansa.
Ja sejjäläkeen räntee.
Ja sitä on nyt riittännä kokopäeväks.
Vastatuuleen pikkulenkin kävin.
Ja takasi tullessa ee paljoo tarvinna ite vaahtija pittee.
Tuulj huolehti siitä hommasta.
Onneks ee hualarin alle piässy yhtää ilimoo.
Sitähä oes leejjunna jossae narumpiässä takkuulla.
19 kommenttia:

 1. Ai mutta sepäs olisikin oikea ekstriimijuttu, jos haalarin täyttäis tuuli ja koira pääsis yläilmoista kotikontuja tutkailemaan. Vähän kuin kuumailmapallossa tai riippuliidossa leijailisi. Ajatteles!!
  Mutta on sulla ollut hienoa aikaa siellä, kun on niin mukavia vieraitakin käynyt. Jos nyt kumminkin satut täällä pääkaupunkiseudulla käväisemään niin tule ihmeessä meitäkin tapaamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suattas siinä kuule korkeempaekan kammo yllättee :) Ee tuo kyllä naru oo onneks pitkä ettee liijja ylös piäsis.
   No sehä on selevä että jos vuan millonka sinne piäsen ni ilimammuuta tulen käämään :)Hyvinnii epätoennäköselle semmonen kyllä näättää vuan eehän sitä tiijjä. Vieraat on mukavija. Liijja harvoen vuan niitä kääpi.

   Poista
 2. No sitä lunta on tullut täällä kajaanissakin. Aamulla tein tunnin lenkin ja sen jälkeen olen ollut ihan poikki. Jäbä vielä antoi ennen lähtöä mulle pupun tassuja. Oksensin ne täällä aamulla lattialle kaikki. Olo on nyt vähän hutera. T. Eka

  VastaaPoista
 3. No sitä lunta on tullut täällä kajaanissakin. Aamulla tein tunnin lenkin ja sen jälkeen olen ollut ihan poikki. Jäbä vielä antoi ennen lähtöä mulle pupun tassuja. Oksensin ne täällä aamulla lattialle kaikki. Olo on nyt vähän hutera. T. Eka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneks on nyt ne lumet sulanna.Joko alakaa se sinun mahas olla kunnossa? Toevottavasti oot toepunna tassuinsyönnistä. Suattas se mullahhii männä maha solomulle tuommosista. Varsinkaa ku en oo ikinä syönnä. Toevottavasti tiettä uuvven reessun tänneppäen tässä ni sittä nähhään :)

   Poista
 4. Onpa sulla ollu mukavata!! Voitko kysyä äetiltä mistä noita muapalloja suapi, koska minäkin halluun tuollasen. Suapi mamma sitten käyvä kaapalla ostamssa tuommosen. Lämpöisin terkuin Siru

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oljhan tuo mukavata ku tuommosija vieraeta kävj. Tuo pallo on ostettu sieltä maetokaapunnista. Ku ee ollunna nuita sielä teejjän kaapunnissa missää.Ja viimisen äet olj sillo ostanna, männäkesänä. Sano mammalles että kääpi kiertelemässä kaapoessa sielä misson lastelleluja ja jos löötää ni kerro het mullehhii! :) Kurjoo on jos ee uutta sua.

   Poista
 5. Kuulepas ei se äetees pärjäis päivääkään jos lähtisit Hesan reissulle, niin että jos suunnittelet matkaa niin osta myös äeteelle liput :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin sitä minnäe uattelin. Ee se tulis toemeen iliman minuva. Eekähän se mihinkää lähtis ies minun kansakkaa. Ku on semmonen erakko :) Että myö pysyttään tiälä mökillä vuan :)

   Poista
 6. Hieno muapallo, näyttää siltä, että kulkee leikissä lennokkaasti!

  Räntää tulee täälläkin. Ja vettä, ja rakeita, millon mitäkin. Tänään herätessä oli ihan luminen maisema, ja yöllä ukkosti. Kerrassaan kummallista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahottoman lipakasti kulukoo tuo. Paremmin ku mikkää muu pallo. Nyt sitä on murheempäevee ku ee oo uutta.
   Onneks se lumjsae mänj ohi. Vuan vettä piissoo välliin aena herakasti. Vuan eepä mittää...lämpijjää ilimat tästä ja aarinkoohhii suahaan,ee mäne kaavvan :)

   Poista
 7. Onpas sinulla käynyt kivoja vieraita. Tai niin siis teillä.
  Eikö maapallo olekaan aina sama pallo? Me on luultu, että sinulla on yksi ja sama rakkaista rakkain maapallo, jota vuodesta toiseen pyörittelet. Nyt särkyi illuusio, kun paljastui, että niitä onkin ollut ehkä useampia..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voe murhe ku nyt teejjän uskomus ikkuisesta muapallosta särky... Tuo on kuulkee kolomas muapallo. Ensmäesen haarasti pakkanen ja toeseen sattu kulumahammas.Tästä irtosj puoliks tuo napa ja karkas ilimoo. Luttero on eekä pyöri. Sitä ee tiijjä nyt mistee suapi uuvven. Ee oo ennee tuola lähikaapunnissakaa. Muapallo on silti paras peljpallo ku on kevyt :)

   Poista
 8. Vappu tulossa, joten Iivari-ilmapallo olis ollu vänkä. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mieluummin semmosija tavallisija ilimapalloja vuan :) Tiijjä vaekka oes jonnehhii uutissiin loppukevennykseen vielä jootunna! :D

   Poista
 9. Tiäräks, täälki tuli lunta niiet äitin airanpensaakki oli kaatunu sen lume painost. Äiti ku muutonki viha sitä lunta, nii voit arvata etei kovi hyväl tuulel ollu.
  Lumi kyl sit lähti saman päivän melkkeest kaik, et helpotti äitii kyl sit. Eile ei sit lenkil mittän satanu ja päästii iha menemä ilman takei. Tehtii mettälenkki. Se oli kyl vähä virhe ku oli nimpal märkää ja vesiputei joka paikas, äitil kastus jalat. Eikä ollu hyväl tuulel ei.
  Koht o joku vappu. Meil ei mittän ilmassii palloi ol, kaik tommossii kovi vaa. Kaikis o sukka pääl et niit sit voi toisenki kans venyttä ja heittä.
  Mukavaa vappu sullekki Iivari äläkä vaa ruppe mikskän ilmaseks palloks, olis iha kauhiaa jos sää vaik katoaisit tonne jonneki yläilmoihi. Siit tulis kyl iha maasuru, semmone iso.
  Pususii lähettää Essi Messinen täält lounaksest.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sieläpäen taessii sattoo nii että penskat olj piässy iha lumj´ukkoja tekemmään :)Ee siinä kyllä oo hyvällä tuulella ku jalat kastuu. Suati sittä että mahahhii niinku meekäläesellä. Sullon sevverra muavarroo ettee oo maha ensmäesinä märkä ku pihalla on. Semmonen sirosiärinen neeti ku oot:)
   En ruppee ite minkäällaeseks palloks, luppoon.Että elä tok hättäele. Vuan oekeille palloelle kyytijä annan kyllä jos niitä hollille sattuu :) Mukavata vappua ja pususija sullehhii! <3

   Poista
 10. Myö määrikset ollaannii semmosia pusupoekija....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Justiisa niin :) Seon ihan keenissä se. Ja tapahtuu se pussoominen vaekka puolj´unessa :)

   Poista