torstai 19. toukokuuta 2016

Pihalla


Sitä semmosta sanottaan että heenä on vihreempätä aejjan takana.
Vähä sinneppäen voes sannoo kyllä. Ku kahtoo tuota yhtä istutusta.
Kommeesti kukkii. Vuan aejjan viärällä puolen.


Mulla olj siinä justiisa kaevaakset alullaan.
Pikkusen kerkisin jo multoo nykästä.
Het kiellettiin. Ee sua kuulema nurmikkoo kaevoo.
Aenakkaa keskeltä pihhoo.
Vuan ee tuota suanna männäkesänä kaevoo kaavvempatakkaa.
Ku aejjankuppeesta yritin.
Siitä hyvästä mamman rukkanen sae kyytijä.
Mitteepä unehti sen rapunkaeteelle.


Orpo orapihlaja on ruvenna lehtee tekemmään.
Oekeestaan seon valekukkakoevu.
Tae joku sentapanen valepuu.
Äet niät toe sen taemena Enon pihasta.
Ku luulj että seon jonnii kukkakoevun taemi.
Seku olj semmosen juurella.
No eepä ollunna.
Varsin tomera orapihlaja siitä loppuillopuks kasvo.


Mukavata olj paestatella pihamualla. Ja haestella tuulta.
Kyllä on männy usseempi tunti pihalla tännäepäevänä.
Olj hyvä että päevällä otin raahallisemmin.
Äskön niät Jami pistääty kylässä. Ja piettiin sempäeväset riehujjaeset.- Justiisa mänössä ratkasova jiäkiekkopelj.
Ja Suomi alj´voemalla Tanskoo vastaan.
Ni jo keskenkaeken naesimmeenen kiskoo lenkille...
Siinei aenakkaa reelupelj ollunna...


15 kommenttia:

 1. Me ei kaiveta pihaa. Emmännästä se on varsin outoa. Mutta niinku tuossa edellisessä postauksessa kerroit, mekin kyllä ajetaan yli. Sen mökin ainoan kukkapenkin. Mutta siinäpä on aitaus pionien ympärillä. Joskus se kyllä kaatuu, kun me törmäillään siihen. Ja pionit ei oo kukkineet vielä kertaakaan....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meleko harvon sitä kaevan minäkää. Vuan senkerran ku haluvvaes kaevoo ni eepä sua. Muka aena viärä paekka.Onneks se äet nyt lupas ettee tarvihe kukkija varroo ennee. Männy mikä männy :) Kesäkukat pannaan kuulema ruukkuihin.

   Poista
 2. Sinä se vaan Iivari olet ihan pihalla ;) ;) Kyllä olisin minäkin, jos oma piha olis. Mutku ei ole. Eikä tule, kun ei lotto osaa pyöräyttää oikeita numeroita. Täytyy tyytyä koirapuistoon ja lenkkeilyyn.
  Hih, minäkin aina nappaan sormikkaan tai sukan kun sopivasti kuonon tasalle on jätetty. Hauskaa, että Jami kävi taas pelaamassa sun kanssa. Kaverihan piristää aina kummasti. Minä vahtasin sen Suomi-Tanska ottelun ja hyvinhän se meni, voitettiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä. Ihan sittä pihalla :)Nyt on lupa ajella missee haluvvaa pallon kansa. Ee tarvihe varroo ku ee ennee oo mittee varroo :D Mulla jäe se pelj kahtomata ku tuo yks justiisa sillon keksi lenkille nyhtee. Seku ee ite uskalla kahtoo ku vuan villaaksen sieltä ja tiältä. Liijja jännittävvee on kuulema :)

   Poista
 3. Onpa kauniin vihreää ja vehreää jo teilläkin! Minä niin tykkään vihreästä väristä näin keväisin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Johan tuo alakaa vihreetä olla. Kohta suapi nurmikkoo leekata. Se tämä kevvään vihree on ihan parasta ja kaaneinta :)

   Poista
 4. Ööö... tota noin niin... olisko toi teijän kukkapenkki väärässä paikassa? Noin niiku pallonpeluun ja tarkkailun näkökulmasta kattottuna... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ee aenakkaa mäne läjjään minun takia ku on aejjan viärälläpuolen :D Vaekka ee siitä kyllä silimänilloo taejja olla ku ee näy sieltä mihinkää. Että tämmönen hortonoomi tiälä :D

   Poista
 5. Hehe kyllä näkee viimeisestä kuvasta että sua kismittää kun et saanut katsoa lätkän ratkaisuhetkiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä se harmitti! Monasti iskin nelj´tassujarrut piälle. Vasta viimisellä kerralla eisti jottae ja kiännyttiin pihhaan.

   Poista
 6. Mikä se lienöö tuossa sinu kaalapannassa tuo keltane mollukka? Iha on kun piäsiäismuna....

  VastaaPoista
 7. Ja laavantaena suap mamma sitte männä iteksee latomaa pitki kylänraettia iltapäevän aekaa, ku jiäkiekko alakaa. Jos ee kestä kahtoo, nii mänköö mehtää muurahaesia laskemaa - myö kovahermoset katotaa kiekkoo! Meijännii mamma aena männöö keettijöö, ku ruppee liia lähellä suomipoejan mualia kiekko viuhummaa.... On ne huonohermosta väkkee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo matkassa kulukova keltanen kuukunen on semmonen punkkikarkotin. Siinon paristo sisällä ja se sevvoemalla karkottaa punkit huushiiteen :)Toemi hyvästi aenahhii männäkesänä ja sitä etellisenä. Olj kuulema paljo punkkija jokapaekassa vuan minussa ee yhtää. Minä ku oon vähä allerkinen ni ee äet uskalla niitä lillettijä nahkaan panna mulle.

   Kyllä ee meelläkkää äet kärsi kahtoo ku pikkusen tovin aena kerrallasa tuota kiekkopelijä. Sama homma kaekkiin jänniin elokuvviin kansahhii. Vaekka sittä lukkoo kutakummempija tekkarija ja murhakirjoja. Meleko ootoo hommoo on se.Että huomenna katottaan myö poejjat kiekkoo ja mammat tekköö lenkkijä itekseen. Ottakoot pannat ja narut matkaan ni eepähän tunnu yksinäeseltä :D Onneks huomiselle on luvattu vesjsaetta ni ee ehken tingalle olla nyhtämässäkää lenkille :)

   Poista
 8. Meillä saa ihan luvan käyttää käydä lasten hiekkalaatikolla kasvamassa, nyt kun oon jo iso tyttö. Viime kesänä ei saanu kun vahingossa pissin sinne, olin ihan pentu vielä, en tiennyt moisesta säännöstä mitään. Mutta nyt, jos ei lapset ole siellä leikkimässä, saa kaivaa :)
  Terkuin Nuppu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sullapa vasta hyvä kaevupaekka! Pehmeetä hiekkoo on hyvä kaevoo :) Laettaskoon tuo äet mulle oman hiekkalootan jos kaaniisti pyytäsin... ja tiälä ku ee niitä lapsukaesijakkaa oo ni ee haettoes jos vaekka omaksenj merkkoesin :) Mukavata uuvven viikon alakuva sulle Nuppu!

   Poista