torstai 15. syyskuuta 2016

Porukanhaakut


 Tuas on kuulkee joku kone jyrynnä mummulan pihassa.
Eekä viijjä kahtommaan.
Oon haakkunna lasissa. Pirtissä ja pihalla.
Kyllä se sittä ketuttaa. Ku se konneen iänj kuuluu vuan mittää ee niä.

Immeesillä on meenanna hermo palloo.
Sen meekäläesen haakkumisen taatta.
Äet koetti ensin kieltee hilijjoo.
Silläkeenon sihisemällä. Niinku se Millani.
Se pikkunen valakohampaenen ukkelj. Joka koerija kooluttaa.
Ja jonka kaekki opit ee kuulema päevävvalloo siijjä.
- Jonniikerran ku se äet on suanna minut sillä hilijenemmään.
Silikasta hölömistyksestä.
Ni nyt seon luullu että se aena tehhoo.
Sihissy on ku kyykiärmes.
Vuan kyllä siinei sihinät aattanna ku on pitj asijat ilimottee.

Sittä siirryttiin astetta kovempaan iäneen.
- Nyt riittää! Ee haaku.
Just ja just kuulin tuon. Ku haakuin niimpaljo.
Sittä kajahti tuas kovemmin.
- Nyt hilijjoo! Loppu se rakutus!
Tarvihtooko sannoo ettee tehonna.

Vuan sittäpä kajahtihhii nii että oekeen lasj mänj huuruun.
- Mittee... ee kuulunna vielä kirkolle asti...katoppa ku äet näättää... nyt porukanhaakut...HAUHAUVUHVUHVUHVUVVOUUUH...!!!
Kyllä herkisin iäneti kuuntelemmaan.
Suakelj....haakku äet mokoma paremmin ja kovempata ku minä...!
Kuhan eevuan meekäläesen hommiin nyt puuttusj...Äet tekj iltapäevälehestä testin.
- Kuka historijan merkkinaenen oot.
Ee minuva yllättännä yhtää se tulos.
Varmaannii ite luulj joku Leopatra olovasa.
Taekka joku Elisapetti Kuinkamones.
Haha...tulos olj Tätseri. Se Enklannin entinen raataroovva, piäministerj.
Yhtä kova komentelemmaan ja miäreemään.
Ja tukkalaete jääkkänä.
- Muotovuahtoo puolj pulloo kerralla.
Ettee hirvikärpäset piäse tukkaan lenkillä käävvessä.
Ee takkuulla piäse. Ee ies tikka jos vaekka yrittäs.Tänäkkää päevänä en sittä oo pallompelluuseen piässynnä.
Tuossa on vuan muutamampäevän takasija kuvija.
- Kaenalo-ote ee tehonna tälläkertoo.
Napa on vielä pallossa kiini.

Vuan on tässä semmosta muuta pientä puuhasteluva ollunna.
Puolukansiivuuta. Ja pikkuhepulit Jamin kansa.
Ja aenahan sitä tuon sikalaaman kansahhii riittää telekkuvamista.
Että iha on tääs työpäevä tuas ollunna.
Ja illalla oes joku hyvä elokuvahhii vielä jonka suattasj kahtoo.....- Ee nukuta, ee nukuta, ee nukuta....


18 kommenttia:

 1. Jestas... kyllä sinulla on mainiot jutut Iivari. Päivän piristys taas kerran tämä kertomus.

  Minäkin yritin joskus niitä Millanin vinkkejä kokeilla mutta ei ollut mitään tehoa. Ja haukkumisestakin kiellän usein, nekin komentamiset menee kuuroille isoille korville.

  Hirvikärpäset on todella ärsyttäviä elukoita. Pitäisiköhän äetisi lainata sitä sinun leipurin hattua, kun lähtee marjametsään...?

  Typyltä ja Hipulta isot muiskaukset sinulle. Ja toivotamme teille leppoisaa viikonvaihdetta!

  Typyn ja Hipun emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ee taejja olla leepurinhatusta apuja hirvikärpäsiin. Männöövät niin pienestä kolosta. Seon se steiappisukka kuulema paras. Vaekka näättäähhii kyllä melekoselle piässä :D
   Kyllä minä tuota äetin haakkuva vähäaekoo ihmettelin. Sittä jatkoen keskejjiänyttä ommoo haakkuva.Ku äet hilijenj :)
   Muiskuja tytöellehhii ja mukavata viikolloppuva sinne! <3

   Poista
 2. Vai sai se äet sut hiljaseksi, kun otti itse kunnon äänen. Mutta olet oikeassa, semmoiset jutut pitää haukkua mitä ei näytetä. Eihän sitä tiedä, miten vaarallista touhua se olisi ollut. Teillä on selkeästi ollut äetin kanssa sellainen vähän huonompi päivä. Toinen komentaa ja toinen ei tottele. Tulee vaan selkeästi pientä marinaa esille. Eikä edes nukuta....vai voittiko uni lopulta?
  Mukavaa viikonloppua toivottelee Eka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä on haakkuminen koeran työtä :) Ja minä en sillä yllesä ies korvoonj lotkaata ku käskettään hilijjoo olemmaan. Ee oes meekäläesestä kerrostalloon asummaan :)
   Kaaheesti väsytti vuan koetin itellenj loehtee että ee nukuta ee nukuta ... :D

   Poista
 3. Vai intoutui se äet siellä ääntään avaamaan? Mahtoi olla elämys. Palvelijatar viimeisenä yrityksenä yleensä tulee ihan kuonolle, näyttää hampaitaan, murraa matalasti ja tuijottaa muka uhkaavasti. Aluksi istahdin silmät renkaina sitä ihmettelemään. Nykyisin heilutan iloisesti häntää ja nauran Sille. Muutaman kerran iltamyöhällä Se on suihkauttanut vettä kuonolle ja sihahtanut hampaat irvessä NYT LOPPU! Minä siinä mietin, että kyllä suihkimisen lopettaminen mulle passaa. Joskus minun hiljentämiseksi yritetään työhuoneeseen sulkemista, muka jäähylle. Mikäs siellä on ollessa, lelut, muro- ja vesikuppi on samassa huoneessa. Odottelen rauhassa viisi tai joskus jopa kymmenen minuuttia, jonka jälkeen Se tulee päästämään pois. Kun rapusta askelia kuuluu kipaisen eteiseen haukkumaan. Omanlaistaan ajankulua se on tällainenkin toiminta;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No suat uskoo että kuuntelin vähäaekoo silimät suitirrenkaina :D Sittä jatkoen hyvin alakanutta haakkuva jonnii aejjan piästä.
   Minä kuule oekeen sielunj silimillä niän mitenkä Palavelijattares sulle murissoo! :) Kuha eevuan äet kokkeelis mulle sitä...se ee oes yhtää uskottava. Anteeks vuan kamu, mutta naarun kirvotti kyllä tuo kuvitelma muka julumana murisovasta Palavelijattaresta ja sille ilosesti häntee heeluttavasta Párekista :D Teellä ee vissiinkää oo suotavata kokkeella tuota kilivahhaakkuva...?

   Poista
 4. Haukkumiset on saatava haukkua rauhassa loppuun! Ei siihen muu auta. Kamalaa, jos tikka yrittäisi tulla päähän! Hyvä siltä varalta ollakkin vähän jäykempi kampaus. :)

  VastaaPoista
 5. Sitämieltä oon minnäe. Haakkuja ee kesken heetetä :) Sitä ee tuosta tikastakkaa tiijjä. Ku tiijä vaekka jokssii kelopuuks luulis tuota naesimmeestä. Samavvärinennii ku on :)

  VastaaPoista
 6. kylläpä vuan tutulta kuulosti tuo porukanhaakku. Meellähii sitä joskus harrastettaa, ku mammalta hihat pallaa, kummyö vuan ilimotettaan, että joku liikkuu pihalla... Meellä on ollu tässä kahe viiko "loma" - mamma pit lommoo ja käv ulukomaella. Meijät tyyräs serkkupoekii kansa koerahotellii. Mikäpä siinä, suatii iha porukan "sviitti" ja siellä meetä hoeti monta immeestä. Iha hyvä paekka ol, vua kyllä nukuttii yks päevä läppeesä, ku kottii tultii. Nyt sitte on palattunna arkiruttiineihi, eli ulukoelua, purtavata ja päevätorkkuja....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, ompa hyvä että muuvvallahhii on haakkuva emäntä :D Vae lomalla ootta ollunnna! Ja iha hotellissa. Ja mamma ulukomaella asti. Jopas nyt :) Sielä lie ollunna jännee sielä hotellissa...? Toevottavasti sielä olj hyvvee ruokoo ja tarpeeks sitä. Seku on meelle määkyille meleko tärkee se muonapuolj:) Eekö vuan? Kyllä se varmaan nyt ramassoo monta päevee kottiin tultuva. Matkaelu ku kuulema suattaa ihan uuvuttoohhii.

   Poista
  2. Joo, matkaelu avartaa - sannoivat. Kyllä oltii toenperrää töpi suorana koko sakki.

   Poista
  3. Mikäpä on ollunna ollessa ku ootta suanna sohvan vallata :D

   Poista
 7. Iivari, haukkuminen on koirain työ. Sanopa se äiteelles. Eipä taida sen Milanin kaikki jutskat kestää päivänvaloa. Niin oli präntättynä jossain lehdessäkin. Taiettu aina leikata pois vähän kovakouraisemmat koirien käsittelyt. Ei se aina tehoo sellaiset pienet sihistelyt, vaikka eihän nuita koiria kurittaakaan saa. Nehän ovat kuin pienii lapsii ja lakihan kieltää lapsiakin kurittamasta, joten sama pätekööt koiriin. Minä olen jo luovuttanut meillä. Ossiin tehoaa yksi kirosana, mutta jätettäköön mainitsematta.
  Oikein mukavata viikonlopun jatkoa Ossilasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niihhän seon koeriin hommoo. Siinei sillon sihistelyt aata :) Eekä tok kuriteta haakkumisen taatta,sehä on selevä. Eekä minkää muunkaa taatta. Onse meelläe yks paenokelevoton iso sana joka on se viiminen ase. Vuan sitä ee iäneen tiälä ilikijä sannoo :) Ja suattaapa joskus olla ettee sekkää aena tehhoo. Riippuu siitä mittee haakkuu :) Ilosta viikollopun jatkoo sinnehhii!

   Poista
 8. Vae ee ies tikka piäse... Voe täätinen sentää näetä juttuja Iivari! Oot sinä melekonen epeli! Meenas äskön eväskeetto tulla nenän kaatta ulos. Näetä ee passoo nuissa julukisissa kulukuneuvoissa lukkee, aenakaa silloku iteksee matkustaa. Tae eekaet tästä katu-uskottavvuus ennee kummemmaks muutu.

  Meenasin luvetuttoo näetä minun miesystävälläin. Se raakka on piäkaapunkilaene, mutta onneksee äetisä on karjalaenen. Hyvin se on oppinu viäntämää ja usseemmiten suap selevee minunnii jutuista. Jos sille nämä tajuntaa uppoo ja naarun irrottaa, nii ehkä sitä voes vakavamminnii tätä suhetta aatella. Suaspas näkköö...

  Riemukasta tätä päevee, Iivari :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No oho...meenootko että tässä oes nyt semmonen näätön paekka miehelle! Että jos suapi selevvee ja jopa naaraa ni seon sillon männöö :D Nyt panit meekäläeselle paeneeta. Entäpä jos sitä ee naaratakkaa...? No minnoon kyllä ollunna ennennii semmonen parj´suhepatolooki ja - neovvoja. Ku oon semmonen konsulttimies :) Kirjekurssittii on kääty.Että apuja tarjoon sittä jos semmonen paekka sattus tulemmaan :) Mukavata Inkeri ku oot löötännä tänne plokkiin. Tervettulloo, joka päevä! :)

   Poista
 9. Hei Iivari. Mä oon Heikki, Vantaan mahtavin karkeekarvanen mäyräkoira. Äitilles vinkiksi: Mulla oli tapana ennen haukkua aina jos ovikello soi ja henkilökunta oli ihan hermoromahduksen partaalla, kun eivät keksineet, mite sen tavan sais karsittua. Sitten äipällä välähti: se tilasi pitsan. Ja arvaapa, oinko sen jälkeen kuonooni aukaissut, kun ovella soi? Enpä tietenkään, kun sieltä vo tulla pitsa. Eihän sanansaattajaakaan ammuta, saati haukuta pitsalähettiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terveppä sulle, Vantaan mahtavin määkky Heikki! Mukava ku oot löötännä tänne minun plokkiin, tervettulloo! :)
   Hieno keksintö äepälläs :D Meellä se ee vuan oekeen onnistu ku ee tänne peräkorpeen sitä pitsalähettijä sua tulemmaan. Ja äet sano että sittä minä vasta haakkusinnii ku luulisin aena että sapuskata tulloo. Ku oon jonniivverra ahne sen ruuvvan perrään :)Oes se vuan muuten meleko jännee suaha tännehhii joskus pitsa iha ovelle asti...kyllä sullon sielä hyvät päevät :)

   Poista