lauantai 5. marraskuuta 2016

Vahvoo vankistumista


Seon sittä Pyhhäempäevä.
Ja mykyrokkapäevä. Ja vielä laavvantaeluupäevähhii.
Että siinä mielessä oekeennii luatusa päevä.
Vuan eepä ennee toeste.
Neku nuo kaks viimemmäks maenittuva uhkoo olla ohi meekäläesen kohalta.
Sano äet julumana.
Että se siitä raahallisesta pyhäpäevästä.Kahtokeepas ku sitä eelissäpäevänä pitkästä aekoo meekäläestä puntarriin völjättiin.
Ja sehän näätti semmoset lukemat että äet meenas kerrassaan pökertyvä.
Vahvoo vankistumista olj tapahtunna.
Olj tullunna niät syksyn aekaan salakavalasti paenoo lissee. Liikoo.
Ja mahoton äläkkä siitä.
- Eepään läheskää niimpaljoo mekkaloehtinna ku ite siinä kävj.
Vaekka iäntä tuntu tulovan siitäe.
Ja tänäpäevänä sittä vielä meekäläesen rinnanympärystähhii mitattiin.
Ja olj tullunna ee-toevottuja senttijä sinne.
- Takkuulla olj äet vuan katteellinen mulle niistä sentistä.
Oes ottanna itelleennii varmaan. Hih.

Ni nyt se on oekeesti kuulema semmonen tottuuvven hetki.
Ja sentit poekkeen-rojekti.
Ee tunnu kylykiluut kuulema vaekka mitenkä koettasj kopeloejja.
Seku taetaa meekäläenen nyt olla etupiästä tavallinen määräkoera.
Ja takapiästä kiäpijömääräkoera.
Ni ee kuulema passaavvu yhteen nuo.

Kaekki lähti alumperin siitä ku mulle nuita männätalavisija vermeitä soviteltiin.
Ja kaekki vähä kiristi. Mikä mistäe kohin.
Esinnähän se äet uattelj etton huonosti pessy ne kevväällä.
Että oesivat oekeesti kitistynnä.
Vuan eepä mittää. Vuaka olj juutas joka nyt paljasti asijanlaejjan.
Kuulekee kamut, nyt sitä vasta onnii evväät kortilla.
Ja lenkillä laakattaan nii etton kohta jalat usseemmalla sentillä lyhentynnä.
- Jos ee sittä kää nii että joovvun vielä siihe Rakas, sinusta on tullunna ryllykkä-ohjelmaan.

Minummielestä saes tuo naesimmeenen koplata omat kylykiluusa.
Ee takkuulla tunnu nekkää.
Ja ruveta laskemmaan omattii syömisesä.
Ku jatkuvasti näkkyy johhii märepala suussa olovan.No metässä pitj sittä käävvä vähä malliks pyörähtämässä.
Ja olovinnaan lenkillähhii.
Vaekkee tuo oekeen ollukkaa mielemmukasta.
Ee oo niitä jäniksejjäläkijä vaahtija antamassa.
Ni kuka se nyt kelekuttelloo iha huvikseen sammoo tietä kahakkätteen.
Olj sielä kyllä ilives kulukenna tierreonoo.
Näky isot pyöreet jälet.
Ja tuoreet hirvejjälettii ihan tiellä.
Vuanku ee laskettu sinne ojjaan ja mehtäämpäen niitä jälistämmään ni sae olla sittä koko lenkkihomma.
Jummiuvvuin siihen jälille toviks ja sittä vetämmään pihhaampäen.Että tämmönen tappaas tälläkertoo...
Nyt sitä kaete suapi tuota sammoo luuta jyystee.
Kunnes on tuas paeno sallituissa lukemissa.
Vuan sen piän kyllä silimällä ettee oo mammakkaa jiätellöö ramelehtimassa pakastimesta...


20 kommenttia:

 1. Voi hyvänen aika. Eikö se äet nyt ymmärrä sitä, että sinä fiksuna Iivarina olet vain kerännyt talvivarastoa, ettei tarvihe sitten pakkasten tullen palella! Niinhän ne karhut ja siilitkin tekevät. Ja ainakin joulun jälkeen ihmisetkin.
  Ei näköjään passaa olla liian fiksu. Eihän äet haluu jäädä huonommaksi, joten anna äeteelles se vaikutelma, että äetee on se fiksu ja sinä vain toiseksi fiksuin. Jo tulee rauha perheeseen. ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ee kuulema hyväksytä talavivarastoo tiälä. Aenakkaa yhelle tietylle määräkoeralle. Ankeeks vettää. Äet ruapii piätään ku miettii mitenkä ruppeis nyt meekäläesen tiijjeettijä etteempäen viemään... Liikkumista lissee kuulema. Vuan entäpä jos se ee huvita,ee kysytä sitä multa.

   Poista
 2. Voi minkä vaaka nyt teki sulle kamu! Että meni isottelemaan lukemia. Arvaanpa minäkin joutuvani puntarille jollakin lenkillä. Tuossa on kilometrin päässä yks eläinklinikka jossa voi käydä koirapuntarilla. Siitä se ilo alkaa meikäläisellekin. Minusta dieetit yleensä alkavat joulunpyhien jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puntarit on hirveen huonoja keksintöjä. Oes suanna raahassa ellee jos ee oes yks suanna piähäsä meekäläestä sinne talahata. Nyt on kuulema tosj kysseessä. Ee oo varroo kuulema paenoo näempaljoo, männöö kuulema selekä ja nivelet! Voe juupelj kuitennii...

   Poista
 3. Voi kurjuus... Mutta eikös teillä pienoismäykyillä ole se takaportti, että voitte aina vaihtaa rotua seuraavaan kokoluokkaan? ;) Lucy-neiti on kohtalontoverisi ja ymmärtää tämän tilanteen vakavuuden täysin. Ronihan on sellainen, kuten asian kauniisti voi ilmaista, läpipasko, johon ei yksikään ylimääräinen muru tartu ihon alle, mutta Lucy-neiti on nykyaikainen, energiatehokas mäyräkoira, joka pystyy liikunnasta huolimatta, muodostamaan ihonalaisrasvaa varastoon pienimmästäkin ruokanokareesta. Ei ole hääviä olla laihiksella, mutta onhan siinä kai jotain hyviäkin puolia... kuten vaikka... tai sitten... no ihan varmasti on jotain hyvää laihuudessakin, vaikkei nyt juuri tule mieleen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onkaet se semmonen takaportti vissiinnii. Vuanku meekäläesellä on kuulema etupiä määräkoerakokkoo ja takapiä kiäpijökokkoo ni ee aata takaportit. En kyllä ymmärrä millee konstilla vuan etupiästä lähtöö liika poekkeen..! Ee tule laehutuskuurista mittää hyvvee mielee. No ehken se ettee paeta kiristä ennee...vuan sennii voes korjata ostamalla isomman paejjan :)

   Poista
 4. Eipä käy kateeks sua, kuomahyvä. Laihikselle! Pahkeinen sentään. Sitä mykyrokkaa meijän äippä haikailee, ku ei sitä osaa ite tehä, eikä mummi jaksa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt tarvittas kyllä siäljpisteetä kuomat...ee oo herkkuva tämä.
   Äet sano että heleppoo ku se heenänteko se rokanteko. Eeku vuan resetti etteen ja tekemmään. Äet lupasj laettoo resettijä jos teejjän äeppee innostaa :)

   Poista
  2. Uskaltaiskohan yrittää? Laitpa varoks resepti, jos savolaisserkun kanssa yritettäis tehä vankka soppa.

   Poista
  3. Resetti tulloo, sano äet :)

   Poista
 5. Vai noin huonosti oli asiat nyt siellä päin. Että oikein kuurille joudut! Kyllä se on parempi huolehtia sitten äetinkin painosta, että tietää mitä sulle tekee. Näin minäkin olen ajatellut, kun äippä vaan makaa niin ei munkaan tarvitse lenkkeillä. Vien vähän vain pojat ulkoilemaan. t. Eka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huonosti on asijat kamuhyvä. Vuan kyllä ee äetkää herkkuja vetele, sen piän kyllä silimällä :) Kaete ne männöö immeesilläe jalat ja selekä alta jos on liikoo paenoo. Eekä vuan meellä koerilla...Pihalle kaet seon kohta mäntävä. Eeku lenkkijä vuan.

   Poista
 6. Syötkö sonninsutia tuossa viimeisessä kuvassa? Ne on minun herkkua, nam:) Mulle kävi eilen vähän samoin, kun sovitettiin huomioliiviä, ei riittänyt enää kuminauhoissa joustot. Ja oli muutenkin vähän pinkeän olonen homma, kun tuppaantu kurttuamaan selän päälle rullalle. Mutta se selittyy kyllä sillä, että lihakset on kasvaneet viime talvesta ja muutenkin olen kasvanut, kun ikää on vasta 1,4 v. Lihakset rupin etuosassa ovat kuin Bull Mentulalla :) :) t. Kassu Oulusta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervevvuan Kassu! Seon minun laavvantaeluun tähe jota tuossa nakritan. Puoliks maton sisällä :) Ne sonninsutit on kyllä minunnii mieleesijä.
   Sinä oottii semmonen luvallisesti kasvava nuorj´mies ni ee haettoo jos vuatteet kääpi ahtaeks:) Mulle se ee kuulema ennee mäne luvallisena se vuatteehen ahtaatuminen. Ku on tuota ikkee kuitennii puolenkymmentä vuotta. Ee voe meekäläenen sillä puolustaatuva ettoes lihaksija tuo paenonnoosu. Sano äet. Muka se tietävinnää.

   Poista
 7. Kelläpä ei resorit kinnais kesän jäljiltä :)
  No muuta äetee on oikeessa, terveenpänä pysyy kun ne kylkiluut löytyy käsikopelolla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä. Äetinnii hoosunnapit on koetuksella. Vuan meekäläenen on tässä nyt sittä enämpi tapetilla tuon paenon kansa. Ite on mulle ne evväät tunkenna. En oo omimpäen kuapilla käännä. Että ee oo tarkalleenottain minuvvika jos on paeno noossunna :)

   Poista
 8. Eekös se nii mäne, että suavutetuista evuista ee tarvihe luopua! Vaekka toenperrää joskus ku lukkoo nuista määräkoerahalavaaksista summuista, nii ee kyllä naarata nekkää. Meellähii tahtoo tuo vyötäryalus patviutua, ja mamma - parassii! - sitte kopeloep kylykiluita. Omijasa ee niä ku röntkenissä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niihhän sen pitäsj kaet olla. Vuan ee nää olovan.Näestä työllä ja vaevalla kerätyistä kiloesta pitäsj nyt luopuva. Taekka tarkalleen ottain puolesta kilosta meekäläesen kohalla.Ee se kyllä oo mukava jottae halavaastakkaa suaha.Ja vielä sentaatta etton ruoka liijja hyvin maestunna! Kylykiluut on tuntumattomissa. Nii mulla ku äetillähhii. Minä luulen ettee äetin kylkiluut nää ees sielä röntkenissäkkää :D

   Poista
  2. Peeäss: Meellähii mäntii nyt semmosee aekakaatee, että uamunatusia suahaa vua näätiks ja iltaruokahhii on jotennii vähemmän näkösesti ku ennen. Elikkä laehiksella ollaa tiällähii - mammalle pitäs laettoo ajastimella oleva paemenpoeka jiäkuapi ovvee. Antas sillehii sätkyn, jos männöö liika ussee sinne romelehtimmaa!

   Poista
  3. Tuo paemempoeka oes kyllä tarpeen tiällä :D Koettoohan jaksella, kohtalotoverit!

   Poista