keskiviikko 4. tammikuuta 2017

Kylymee ja kylymempätä


Kyllä oes talavi mukava.
Jos ee niät oes nuin hiijjemmoesta pakkasta.
Aarinko ällyytti että muka on hyvähhii ilima.
Hookuttelj että tulehhan vuan pihalle.
Vuan pakkasmittarj huuti lasilläpi piä punasena.
Sees, vuara...pysy mökillä... miinusta 25!

Kylymee on ollunna ja huomenna vielä kylymempätä.
Suahhannähä mitenkäpäen sitä sittä tarkennoo.Se ku immeesellä on tinka pihalle. Ni vietävähän seon.
Ku kerta semmonen on huollettavaks langenna.
Vaekkee tuo muuta ku hytisj.
Ja sano leovvat lookkuin että joovvu nyt...
- Ni mihinkä pitj muka jootuva....
Jos semmosta uattelj että muka näessä vermeissä ryppeen kyykistelemmään.
Ni erreös tulj.
Korvat olj rutussa. Ja hualarj sinkeellä.
Ja töppösettii takkuulla viärissä jaloessa.
Ku kampesivat kokoaejjan vuan pihhaampäen.
Kyykistele siinä sittä.
Ku vielä korvaläpättii olj huonossa asennossa.
Ja tuulj viärästä suunnasta.

Sitäpaetsi pakkasella ee toemi mikkää.
Ee aenakkaa veeärrän nykyset junat.
Suati sittä kennenkää suolj. Pihalla. Kylymässä.
Paetsi leovvat ne toemii.
Vuan nehhii lämpimässä pirtissä.
Ja vähä riippuin siitä mittee leokoen etteen tarjottaan.
Jos vaekka pottulootoo ni ee toemi.
Vuan jos maksalootoo ni toemii.

Äet kehittihhii arvotuksen:
Mittee yhteestä on pentoliinolla ja määräkoeran suolella?
- Kumpanennii toppoo pakkasella.
Kyllä meenasin iha naaruun läkähtyvä. Pah!
Mänisj ite tuonne kokkeelemmaan...Olokoosa immeesellä vielä minkälaenen tinka tahhaan pihalle.
Ni kyllä en lähe.
Jatkuvasti laakkuttammaan tuonne pakkaseen.
Kyllä en tiältäkkää peetteestä kuikuile.
Enkä nokkoonj näätä ennenku ilima laahtuu.


- Mittee...mänjkö se nyt jiäkuapille...??
14 kommenttia:

 1. Kyllä seon Iivar toenperrää nii, jotta tämmösillä ilimoella ee pihalle kuikuilla! Mänköö ketä kiinnostaa, myö määrikset kyllä eetitää se lämpimin paekka huushollissa. Ee oo tuossa kelissä mittää tolokkua. Mammakii sannoo, jotta pyhänseutunna ee ies verhoen raasta kurkistella, ku suahaa olla yhessä kotona koko porukka. Mamma sano, jotta nyt on aaton renkaattii ku puupyörät, ku pitää männä kopeltoo sen leevän (ja namikuapin herkkuin tähe) sinne kaapuntii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylymee on vuan. Ja huomenna se kuulkee vasta onnii! Jootuu tuassiisa tossut jalassa mänemmään. Ja seon sittä yhtä hanttaroentija se.
   Niihhän tuo isäntähhii sano etton aatokyiti niinku ajas kolirattaella :)
   Pysytäähhän myö määkyt vuan pirtissä. Ja mieluiten peetteen alla. Kyllä kaete se palavelu pelloo sinnehhii :)

   Poista
 2. On teillä pakkasta riittämiin. Kymmenen pykälää enempi miinuksia kuin täällä meillä. Haalarissa kyllä hyvin tarkenee, ja eukolla on pitkä untuvatakki pahimpiin pakkasiin. Huominen on kuulemma meilläkin kylmempi, mutta ens viikolla lauhtuu. Aatteles, minä en ole ikinä maistanut maksalaatikkoa. Palvelijatar ei sitä syö eikä tunnu muistavan, että täällä asuu lihansyöjäkin. Se ostelee mulle vain sitä barf ruokaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ohan tuota. Ja huomista pelätään ku on vielä enämpi asteita luvassa! Viikolloppuna jo sittä lunta sattaa. Että eeköön tuota parj päevee pärjee :)
   Maksaloota on harvinaesta herkkuva. Vuan joskus sitä sattuu suamaan. Ku ee se äetkää oo niitä lihansyöjiä. Onneks tuo on muistanna kuitennii meekäläeselle lihhoo ostoo :) Pysytelläähhän lämpiminä kamu vaekka pakkasta onnii!

   Poista
 3. Lucy-neidilläkin stoppasi jalat ja suoli toimimasta tänään. Mutta voitko kuvitella, että Roni kahjo vielä juoksi lelun perässä villinä, vaikka ei vapinaltaan voinut suorassa seisoa! Ehkä ikä tuo viisautta sitten jonakin päivänä siihenkin mäyräkoiranpäähän...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä seon vuan nii ettee toemi mikkää kohta pakkasella. En varmaankaa ies pallomperässä laakkoes...tae ee kyllä varmaks tiijjä :) Jos vaekka kävissii niinku Ronilla että innostus ylittäsj paleltumisen :)

   Poista
 4. Kaunista ja kylmää täälläkin. Sulla on kyllä tosi hyvä pakkasvarustus, pipokin ja hieno sellainen. Mukavaa Loppiaista !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pittää olla paljo vuatetta. Toppapukuva on siästetty vielä kovempaan pakkasseen. Niinku justiisa huomiseks ku kuulema ylj -30 on sillo lukemat. Ja äet viäntää neoloo paksumpata pippoohhii. Mukavata Loppijjaesta sinnehhii! :)

   Poista
 5. Voi että oot söpö (saako sanoa näin hempeästi?) ihan sydän sulaa sinua katsellessa, tuo pipokin sopii niin hyvin ... piä tassut lämpimänä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jo tok suat sannoo <3 ja kiitos vuan kaaniista sanoesta. Oon pysynnä sulana ja lämpimänähhii. Ku en niät oo paljoo pihalle pilikistellynnä:) Uamusilla olj -33 ja mulla olj kaekki vuatteet piällä ja loput tuulempuolella kaenalossa ni tarkenj justiisa uamuasijasa. Nyt en mää ennenku on -20 sanokoot äet mitätahhaan :)

   Poista
 6. Morjenttes Pentoliino Iivari! Joko oot sulanu? Koskaan sitä ei oo niin sikiunessa, ettei jääkaapin oven narahukseen valppeennu. Joo ei. Mut toi sun pipos on kyl armottoman hauska.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Morjesta vuan Puhurit! Sulanna oon ja kohtuu lämpimänähhii pysynnä. Vaekka tingalle otti nyt uamusilla. Jiäkuappi kuuluu vakiovahittavviin. Ee niin kylymä etteekö tarkenis tulla kahtelemmaan ku uksj narahtaa :) Tuo pipo...hmmm...äet on neolomassa uutta. Toevottavasti männöö lanka solomuun :D

   Poista
 7. Hyvät on pakkasvarusteet, melkein kateeksi käy! Mutta tämä lauma ei halua lenkille, vaikka olisi mitkä untuvatakit; äkkiä metsän reunaan ja vielä nopeammin takaisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En sitä lähe minäkkää lenkille pakkasella.Vaekka oes sittä mittee piällä. Vuan jonniimmatkoo on mäntävä pihasta ennenku voepi asijasa toemitella. Omalle tontille ee passoo missää tappaaksessa:)
   Pysykeehän työhhii tytöt sulana sielä <3

   Poista