perjantai 20. tammikuuta 2017

Myrskyvä ulukona ja sisällä


Eelissäpäevänä olj sempäevänen myräkkä.
Kerkisin ennen sen mylleemistä käävvä vähä lintuja ajel...tarkkaelemassa.
Iha lähiettäesyyvveltä.
Äet ee kyllä siitä tykännä.
Sano että pittää antoo niille ruokaraaha.
Emminä niitä kyllä syömästä kieltännä. Haakahin vuan jonniikkerran.Lunta on niimpaljo että saen olla vappaana vähäaekoo aejjasta poekessa.
Uattelivat immeeset etten lähe lintuin perrään ku ee riitä muavara.


En lähtennäkkää. Ihavvuan vappaavvenriemusta laakkasin.

Vuan illalla se sittä iski kunnolla. Se myrsky. Ja sehhii mylyvääs.
Ku pitj niin kaaheeta iäntä että pellit paakku katolla.
Ja jokakohta mökissä natisj ja narakehtelj.
Ja ikkunalasijahhii hummaattelj tuulj nii että tuntu niinku oes nehhii sissään tulossa.
Katoen lasista ku äet tulla paenattelj mummulasta oekeen juoksulla.
Ku tuulempuuska työnti seläntakkoo voemalla.
Ni siinä ee tarvinna muuta ku koettoo pystyssä vuan pysytellä.
Eepä tuo oo muute liijjemmin juoksuaskelta ottannakkaa vuosj´kaasiin.Tiet olj roskoo täännä ku nyt päevällä käätiin kahtelemassa pihalla.
Ja lintulaavvasta katto lentännä pellolle asti.
Ja laavvasta evväättii.
Ilimanko olj uamutuimaan äkäsijä linnunnuamoja kyökillasista kuikkimassa.
Ee ollunna uamupalloo katettuna.


Meleko ravakkata tuulta tuo on nyttii ollunna.
Ja vähä on aarinkohhii muka näättäännä.
Sepä on päevämpittuus tänäpäevänä sittä sen kuusj tuntija.
Uatelkoopa sitä.
Kyllä ruppee mukavalta näättämmään tämä oleminen.
Kokoaejjan vuan valosata aekoo lissee.

Mitä nyt sitä päevee on pimentännä ne uuvvet liikennejärjestelyt.
Mittee se Perneri on esitellynnä.
Että myrskynnä on meellä ulukona ja tuvassa.
Kaete sen passoo. Ku on itellään ministerj´aato. Ja kulettaja.
Eekä maksa pensat.
Toesta seon tiälä perihveerijassa missee on pakko johhii piili olla.
Ja kaapassahhii käätävä. Ja muilla asijjoella.
Pannaan vuan kilometrilaskurj aatonnokkaan.
Se musta luatikko.
Joka maksaa enämpi ku ite aato.
Taekka käätettään tok julukisija.
Äettii lähtöö kaapuntiin asijjoelle linjakkaalla. Kiertää nuapurjkylän kaatta.
Ja tulloo parimpäevän piästä kottiin. Nuapurjkylän kaatta.
Ku ee niitä jokapäevä tässä kule.
Hirveen hieno on tuo suunnitelma. Eeku tulille vuan.
Elikkä suoraan roskatynnyrriin ja tulleen. Äetin mielestä.
Ja minunnii.Iivari: - Pussasit sittä nuaman märäks...!

Äet: - Joskus näenniippäen...hihhih...
16 kommenttia:

 1. Onneksi ei täällä naapurikaupungissa vielä ole noin tuulista ollut, mutta liukasta on. Meinattiin jo aamupostilla käydessä "ottaa lipat" ainakin mamma:) Nyt puhutte asiaa noista liikenneasioista äet ja Iivari. Paljon terkkuja ja pusuja! Terveisin Siru-neiti ja mammansa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liukasta tinkii olemaan. Suapi kielj keskellä suuta kulukee. Onneks ee mammas kuitenkaa liukastellunna nurin asti. Helepostihhii sitä joku kohta nyrjähtää ku nurin männöö.
   Nuita liikenneasijjoeta on vuohkattu nurin ja oekeen. Äet on suivaantunna syönjuurijjaan myöten. Ee kuulosta reelulta peliltä tuo.
   Pusuja sullehhii Siru! :)

   Poista
 2. Eepä meijänkää kylällä julukiset kule. Hiekkatietä pittää kävellä rapsutella lähemmäs kaks kilometriä, ennenko pikitielle piäsöö. Sielläe kulukoo linjakas sitte millo kulukoo, arkena muutamaa otteesee, pyhäsi ee taeja liikkuva mikkää. Kyllä vua mamma halluis sen etelän roovan tänne perihveriaa vähä julukisilla kulukemmaa tae vaehtoehtosesti sponsoroemaa se mustan lootan mamman vanahaa menopellii, jota pittää käsitelläkkii jo kun antiikkia, ettee vua jättäs sekkii viimene kulukuneovo tielle.... Voe aekoja, voe tapoja!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiälä ee isolle tielle oo matkoo. Vuan ee siitä mittää hyötyvä ku ee seesaha kohalla mikkää linjakas. Männä suihkiivat ohi ku ovat niitä pikalinjoja. Että semmonen julukinen kyitijärjestely. Vaahissa vissiinnii kyitiin vuan :)
   Kyllä minnäe uattelin että jos meejjän vanahaan Pössöön se musta luatikko pannaan ni mielummin sittä semmonen mikä on luita täännä :) Muuta ee kyllä panna. On tämä melekosta toohuva.

   Poista
  2. Joo, semmone musta loota takapenkille, joka toemis jottae nappija paenamalla, nii sylykäsees jonnii sijankorvan tae puruluun. Siinä mänissii matka rattosasti! Meijän mamman aatollapa on nimi - se on vanaharoova Nanna. Äet uamulla töehi männessää sannoo sille hyväthuomenet ja että lähetäänkö kakkurahhoo hankkimmaa ja illalla, ku tallii laettaa, nii sannoo jotta hyvvee yötä. Ettee vua mammalla joku ratas vähä jumittas.....?

   Poista
  3. Meelläe huastatettaan aato aena ennen lähtöö. Aena on semmonen tapa äetillä ollu. Että jos on tuo ratasvian merkki ni sitä on liikkeellä tiälläe :)
   Meellon sevverra vanaha kulukupelj että siltä pittää aena kysyvä jaksasitko lähtee. Ja pihhaan tultuva kiitellä :) Muuten ottaa nokkiisa eekä pelloo.

   Poista
  4. Joopajoo, pietäämpä myö poijat silimällä semmosta, että jos nuo meijän mammat ruppee laettamaa illalla apetta ja jaahopussin aatoesa ettee, nii sitte jo pitää ruveta huolestummaa.....

   Poista
  5. :D :D Ollaahhan tarkkana :D

   Poista
 3. Hetken aikaa luultiin, että Myrsky ja Tuisku on tullut teillä käymään. :D Mutta olikin muunlaiset myrskyt kyseessä... Meilläkin on vähän päätä pyöritelty noiden autoasioiden tähden. Että ihanko oikeasti johonkin on tallennettava meidänkin jokainen näyttely- ja rally-toko-reissu. Eikö saisi edes autollansa rauhassa ajaa ilman, että joku ministeriö kyttää sitäkin? Ei kuulosta vapaalta maalta sellainen.
  Emäntä tykkää, että olet aivan valtavan söpö viimeisessä kuvassa! Ilmeisesti hieman yllättynyt jonkinlaisesta suukottelukäsittelystä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ee kuitenkaa. Vaekka oes ollunna paljo mukavampi vaehtoehto suaha plokikamut kyllään :)
   Melekoseks vahtuuks männöö hommat jos tuommonen ehotus pannaan täätäntöön! Ja kaekki luurahat männöö sittä siihe aatolla ajjuun! Viäryys, sanomminä.
   Tuossa viimisessä kuvassa olin kyllä toellaa ällistynnä. Ku yks pussasj nuaman märäks nuivvuan. Nuama olj ku hylykeellä sejjäläkeen :) Kiitos vuan teejjän emännälle kehuista <3

   Poista
 4. Kuule on se meidänkin mielestä se perneri ihan turhake ministeriksi! Ei kuin typeriä ja vielä hullumpia ideoita tehtailee. Ei ole sillä hajua tosi elämästä. Kultalusikka suussa syntynyt ja pumpulissa kasvanut ei voi eikä näytä haluavan tietää miten tavallinen kansa Suomen maassa asuu ja kulkee. Mihin tässä ollaan vielä menossa,kun se Nakke Nakuttaja liuhuletti nyt johtaa ameriikkaa ja meillä nämä pernerit ja muut tuulella käyvät sotkevat meidän elämää. Alkaa mäyräkoiraakin oikeasti huolestuttaa maailman meno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäsköön tuon luatikon keksijän vielä jonniiaekoo pysytellä sielä kartiiniin ompelupuolella :)
   Pittää sitä olla toellaa huolissaan jo tästä mualimammänöstä. Sitä ee tiijjä mittee se sehhii tuuljtukka sielä keksii. Sillä ku on sielä vielä ne kaekkiin avvaemettii hallussa. Voe tokkiisa, mittee kamu keksittäs!?

   Poista
 5. Myrsky: En oo kyllä riehunnu teilpäin! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se olj se sinun kaemas, pienellä kirjaemella, joka kävj tiälä heelumassa :) Sinä tok oesit osannahhii siivolla olla. Tuo kaema ee oekeen. Sinnoot ite kyllä tervetullu riehummaan tänne ja Tuiskun kansa :)

   Poista
 6. Me jo eilen äipän puhelimella yritettiin kommentoida, mutta hävisi pahus koko teksti jonnekin Hubleen! Mutta yhtä kiukkuisia ollaan täälläkin sille tietylle naisihmiselle. Meillä kun se yksi veikka asuu siellä teillä päin, joten kylämatkaa riittää, kaksi veikkaa ajaa linja-autoa ja Jäbä käy töissä pääkaupungissa. Ja ajaa tätä kodin väliä joka päivä. Joten meillä tarvitaan autoa, eikä hinnat kyllä saisi nousta enää yhtään.
  Mahtavat myrskyt siellä teillä päin oli ulkonakin. Jossain Muoniossahan oli ollut ihan hurrikaani ja samaa on tainnut olla teillä lintulaudalla. Kun kerran kaikki oli pellolle lennellyt.
  Mukavaa sunnuntaita toivottaa Eka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tulloo ajulle hintoo jos ne suunnitelmat totteotuu. Toevottavasti ee. Luulis tuota jonnii järki-immeesennii sielä piäkallompaekalla olovan joka toppuuttelis vähä tuota hommoo.
   Kyllähän tuo riehu puuskissa tuo mylläkkä.Onneks ee pahempija suanna aekaseks ku tuon lintulaavvankaton lennätys :) Oekeen mukavata sunnuntaeta sinnehhii!

   Poista