sunnuntai 19. helmikuuta 2017

Kysymyksijä... ja kysymyksijä


- Rakastathan äet minuva sittennii ku oon vanaha...ja määttiijjä vielä semmonen kärttynen ukkelj?
- No tietennii rakastan.
- Sittähhiikkö vaekka rakko valskoo ja suatan pissijä luikutella mihintahhaan...ja ku en kunnolla niä ni haakkuva rapsutan kaekkee?
- No tottakaete rakastan.
- Entäpä sittä jos herätän sinut monasti yöllä pihalle viemään ku en muista että oon jo käännä... taekka rongun ruokoo vaekka oon justiisa syönnä.
Ku en muista sitäkkää.
Ku ruppee kintut kankeotummaan ja syvän rylykkässöö nii etten jaksa ennee lenkille lähtee... enkä löövvä petille takasi jos kään yöllä vettä juomassa ja joovvut minut hakemmaan...
ku rypleen syyvvessä parran ja puolj kyökkijä ku pittää pehmyttä ruokoo syyvvä.  Ku ee hampaat muuhun pysty.
Vieläkö sittähhii rakastat...?
- Ihan takkuulla! Elämänj loppuun asti. Sitä ee tarvihe ies eppäellä.
- No hyvä. Uattelin vuan varmistoo. Mahtaskoon tuo olla jo puolisen aeka...?
- Minkätaatta mulla on yhen postin lukuaeka vuan keskimiärin kolome minnuuttija...?
Minnekkä muka on kiire?- Minkätaatta ee sua tinttijä hätistellä vuan harakkata suapi?


- Minkätaatta ee sua toesija kulukijjoeta haakkuva vuan toesija suapi?- Minkätaatta pittää männä lenkille vaekkee oo tietäkkää näkyvissä...?- Minkätaatta ee jo kiännytä takasi vaekka paejjan sisällä on lunta enämpi ku määräkoeroo...?
20 kommenttia:

 1. Kuules kuoma, ihan herahti kyynel Palvelijattaren silmästä,kun noita sinun tuumailujasi luki! Tarpeellisia oli kaikki kysymykset tuosta rakkaudesta. Eikä ollu hassumpia ne muutkaan kysymykset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onse hyvä joskus varmistoo nuo asijat :) Ku sitä ikkee lissee tulloo kokoaejjan. Kyllä seon hyvä tietee että rakastettaan oljpa sittä minkälaenen tahi -ikänen tahhaan :)

   Poista
 2. Kyllä olet taas miettinyt elämän kulkua ja maailman menoa. Hyviä ovat nuo sun kysymykset, niitä pitää kyllä pohtia. Meilläkin mamman silmät meinas alkaa vuotamaan kun luettiin noita vanhenemisen liittyviä pohdintojasi, mutta onneksi tuo "puolisen aika" palautti takaisin iloiseen nykyhetkeen. Et kyllä usko mkä katasrohvi meillä eilen kävi. Mamman kanssa lekittiin lattialla ja hyppäsin vauhdilla ottamaan sen kädestä lelua, mutta mun hampaat ei tavottaneetkaan lelua vaan, voi kauhia, mamman nokan. Sillä piti lähtä lääkäriin paikkauttamaan nokkaansa ja nyt se kulkee nokka ruvella. Kyllä olen yrittänyt sitä kovasti hoitaa ja kyllä mamma ymmärsi, että vahinkohan se oli. Mutta jostain kumman syystä se ei anna mun nuolla lipsuttaa sitä nokkaansa?? Terkuin Kassu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voe Kassu teejjän mammaparkoo! Nokka paketissa ee oo hyvä olla. Vuan minkä sitä vahingolle mahtaa. Kyllä sen pitäsj antoo sinun hoetoo sitä nyt. Koeran kielellä on jootuin parantava vaekutus :) Vaekka ee sempuolee. En sitä minäkkää sua mittää immeesen kippeetä lipeksijä. Enkä kyllä omijakkaa. Kumma homma vaekka sillä paranisj jootuimmin. Toevotellaan tiältä pikasta paranemista!

   Poista
 3. Ohos! Sulla olikin kopallinen kyssäreitä, kuama.

  VastaaPoista
 4. Kylläpä tiällähhii tuas hiirille saanavettä lämmitettii, ku mamma tuon sinun mietinnän luki. Seon nii ihmiste ku elläentennii kansa tuommosta - vanahuus tulloo ite kellehhii. Suapi vua toevoo, että oes joku, joka huolta pitäs. Kaekilla ee sitä onnee oo ja joella se on, nii suap panna käpsät ja sormettii ristii! Iha näätät sinnäe hyvinnii huolestunneelta, mutta seon varmoo, että mammas sinusta huolen pitää. Ja muistahhan hoetoo mammookii. Ee se mammankaan "käpsä" noose sitte vanahana ennee nii rivakasti, kun nyt. Muutennii sinulle on iskennä semmone kyselyikä! Paljo on mualiamssa ihmettä ja kummoo. Kysymällähä ne selevijää! Mukavata viikon alakua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niihhän tuo sano äet ettee tarvihe tuommosista hättäellä :) Vuan kyllä sevuan mielee juohtuu. Ku sitä kaekellaesta nykymualimassa tapahtuu. Ee riitä kaekille immeesillekkää huolempittoo.
   Vanahahan se tuo äet jo ruppee olemmaan vuan vielä sillä jonniivverra käpsä noosoo. Pittää koettoo liikkeellä pittee jotennii :) Mukavata uutta viikkoo sinnehhii kuomat!

   Poista
 5. Kyllä sinua Iivari rakastetaan, jopa tällaista etärakkautta, vähän niin kuin etätyönä...vaikkei työltä tunnukaan se rakastaminen ... hassua t. Nöpö-kissan emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etärakkaas on oekeen hyvvee niinku lähirakkaassii :) Rakkaatta ee oo millonkaa liikoo mualimassa.
   Nöpölle terveeset! Senkää ee takkuulla sielä tarvihe eppäellä etteekö rakastettasj :)

   Poista
 6. On sulla ollut vakavia mietteitä kaveri hyvä. Hyvä se on joskus tarkistaa tuo rakkauden määrä. Minä nyt vähän sitä rakkautta epäilen täällä meillä kun jättivät mut ja pojat kotiin ja ovat nyt itse Kempeleessä. T. Eka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voe turkanen minkä tekivät sulle! Minkä täätisentähen eevät matkaan ottanna? Onneks on ne poejjat sulla sielä hyvänä seorana. Ja huolta pittäävät. Ettee kerkijä tulla rakkaasvajetta ku isäntäväkj on mualimalla :) Ku kyllähän ne tok sinuva rakastaa vaekkeevät matkaan ottannakkaa.

   Poista
 7. Hei, haloo ja seis nyt tykkänään - Iivarista ei tule koskaan vanha. Eikä ainakaan raihnainen. En suostu yhtään miettimään Iivarin vanhuutta. Ei tule mistään mitään, jos nuo ajatukset saa vallan.
  Sattuneesta syystä......
  Ja ainakaan rakkauden puutetta ei Iivarilla ole. Ei omilta eikä vierailta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuan minäpä täätän jo kuus vuotta kesällä...siitei oo ku yks huikonen vanahuuteen. Äet jo meenas siitä ressijä ottoo ku muisti sen. Minun eeltäjä niät jätti tämän huushollin kuusvuotijjaana ja iha äkkijä ja ruakisesti.
   Elä tok huoli,koetan parraanj mukkaan olla raehnastumata :) Vanahenemisellehhan ee maha mittää.
   Rakkaatta otetaan vastaan mielellään. Omilta ja vieraelta :) <3

   Poista
 8. Voi Iivari Armas, täällä on oikea vanhus. Meidän Otto-herra on jo 16.5 vuotias ja vielä käpsät liikkuu ja häntä heiluu;) Sinulla on vielä pitkä tovi siihen ja saamme lukea vielä monenlaisia tarinoita ja tuumailuja.
  T. Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voe Otto :) Mahtavata että on tuon ikänen ja virkee kaverj. On meekäläesellähhii toevoo sittä vielä ylj kymmenen vuotta teputella. Jos Oton ikkään elänen ni kyllä riittää tuumaeluja :) Terveeset Otolle ja eekuvvuan terveetä vuosija lissee!

   Poista
 9. Mekin voitas laittaa häntämme pantiksi, että kyllä sinun äet rakastaa sinua ihan aina! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äet sano että suatta hännät pittee takkuulla :) Ee kuulema oo eppäelystä rakastamis asijasta. Ja teellä on varmaan sama juttu.

   Poista
 10. Sinulla oli taas kerran painavaa tuumailtavaa. Voi, miten minulle tuli ikävä meidän Pimua, kun luin noita kysymyksiäsi. Ja vastauksia niihin.

  Ei teitä rakkaita karvakavereita koskaan jätetä, unohdeta. Kaikkemme tehdään teidän eteen. Jelpataan ja autetaan, jos tulee vanhuuden vaivoja. Yritetään tehdä jokaisesta päivästä hyvä teille. Ihan varmasti on näin.

  Typyn ja Hipun emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niihhän nuo tuntuuvat olovan muuttii sitämieltä että huolta pietään. Ja rakastettaan. Ja sehä on hyvä asija se :)
   Äettii muistelj minun eeltäjiä samalla ku kirjasj nuita asijjoeta sanelusta, taespa jonnii tipannii silimästäsä pyihkästä.
   Ikävä vuan kuulema tulloo joskus eekä sille maha mittää.

   Poista