sunnuntai 11. kesäkuuta 2017

Reessumpiällä 2- Kyllä on naeset ootoja...äet mannaelj että kesäaekaan myyvvään kaapoessa vuan semmosija vesj´rajjaan olovia hammeita... ee aenakkaa tästä vesj´rajasta oo löötynnä yhtää hametta vaekkoon kahakkätteen tässä haestellunna...


Kyllä sitä ihmettä riitti tuotae vettä kahtoissa.
Jos lie nuitae äetin päevittelyjä kuunnellessa.
Kummasti se vesj vuan mylykkyvvää eestaas.
Tulloo ja männöö.
Eekä asetu ollenkaa.
Eekä toenna kiini yrittee.
Kasteloo vuan suotta käpsäsä.


Kyllä neon hajuttii iha erjlaesija vieraammalla mualla. Ku kotona.
Ja ootoo on pitemmämpiälle nostella jalakojjaan ku alla ovvuan asvalttija.


Nuore emännän ja vävyn huushollissa olj onneks tuttuja hajuja.
Ja immeesijä.
Ja oma peti Piäsian kansa matkassa.
Vaekken minä kyllä osanna sielä muata yöllä.
Ku kokoaejjan kuulu ootoja iänijä.
Ni pitj vähämpiästä kipasta kahtommaan.
Että jos vaekka joku tulloo.
Äetiltä meenasj hermo männä. Ku ee muka suanna muata.
- Kyllä en häerinnä sen makkoomista. Ku en ies haakkunna kertookaa.
Mitä nyt peetettä olin vaella jokusen kerran. Iha iäneti.
Kyllä olj oma vikasa jos ee suanna unta.

Oljhan nuo immeeset uamusilla ku nukkuneen rukkoos.
Ja tuntuvat sanovan ettee oo meejjän Iivarista kaapuntikoeraks.
Kyllä ee ollunna minun vika jos kuulu suhinata ja kolinata.
Aena on sanottu että pittää ilimottee jos kuuluu ootoja iänijä.
Kyllä osasin hilijasen hällyytyksen tehä.
Joka kerta.Vesjkuvat ee lopu tovviin tästä huushollista.
Näetä piisoo vielä ens talavekssii.
Vaekka mikäpä näetä on kahtoissa.
Nostattaa uutta reessukuumetta.

12 kommenttia:

 1. Ei se oikein vieraissa nukuta... tiedetään. Jonkun kerran on oltu jossain vieraissa kerrostaloissa ja sieltä kuuluu jos jonkinlaista kolinaa kilinää koko ajan. Miten ihmiset voivat asua sellaisissa paikoissa? Muutaman kerran on kokeiltu nukkua teltassakin, siis lähes tulkoon ulkona paljaan taivaan alla! Siitä ei tullut mitään... Parhaiten tulee uni omassa kotona! Vaikka muuten on kyllä ihan mukava olla välillä reissussakin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minen oo millonkaa ennen vieraassa paekassa yötä ollunna ni ee sitä muata osanna.Ja ku on vielä aena ollunna semmonen puhe että kulukijjoesta pittää ilimottee. Ni nyt ee sittä oes suannakkaa.Enkä ies haakulla ilimottanna ku sillä hilijasella hällyytyksellä. Elikkä kylymä nokka immeesen nuamaan ja kynsiin ruapallus lattijalla :) Telttoo en oo nähnnäkkää. Sielä sitä suattas haakkuhhii piästä.

   Poista
 2. Näin on. Oudoista paikoissa on ihan pakko yölläkin vahtia, kun ei yhtään tiedä, millaista sakkia siellä on liikkeellä. Postiluukuistakin pyrkivät sisälle öisin. Kyllä on hyvä, ettei meillä kotona ole postiluukkua, niin voi nukkua yönsä rauhassa. Ja saako näistä öisistä vahtimisista kiitosta? No kyllä ei saa.
  Mutta olihan se sinusta varmaan mukavaa, kun pääsit elämäsi ykkösihmisen kotiin tutustumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sepä se. Ku aena kuuluu joku kuahitus tahi hurraas. Ja ukset kolisoo. Mistee sitä tietää kuka liikkuu ja minnekkä. Eekä kiitelty vahtimisesta.
   Muute olj kyllä oekeen mukavata. Kyllä on nuor emäntä mualiman paras <3

   Poista
 3. No pieni univaje ei varmaan haittaa kun on noin tunnollisesti vahtinut ja torjunut mahdolliset tunkeilijat.
  Kotona sitten äeteen kanssa otatte puolen vuorokauden tirsat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kottiin tultuva makasin liikahtamata kellon ympärj:) Ja niin immeesettii. Se tuo reessuvaminen rasittaa näköjjään. Ku ee oo tottunna.

   Poista
 4. Onhan se oudoissa paikoissa vähän vaikea nukkua. Kaikenlaisia ääniä kuuluu ja täytyyhän jonkun vahtia pitää. Meillä Typy ja Hippu vaan vahtivat myös mökillä, joka on tutuista tutuin paikka. Onneksi eivät tee sitä kotona, sillä me asumme kerrostalossa. Mutta siellä ei olekaan uhkana, että esim. supi tai kettu juoksisi ikkunan alta.

  Sinulla on ollut varmasti mukava reissu, kun pääsit nuoren emännän kotiin kyläilemään. Ja Piäsikakin pääsi mukaan, se on hieno juttu.

  Typyn ja Hipun emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Immeeset ee tuota vahtimista ymmärtännä. Niinnii selevee asijata. Kaete sitä nyt pittää oovvossa talossa olla korvat tarkkana. Ee tiijjä minkälaesta väkkee liikkuu.
   Piäsian kansa oltiin yhessä vahissa ja muattiinnii jonnii aekoo. Minkä nyt vahilta kerkisj. Kyllä oes tarpeen nuorelle emännällehhii tämmönen vahti sielä aena. Ku ee vävykää kolahuksiin herree :)

   Poista
 5. Eikö siellä järvenkään vesirajassa ollu hameita? Ei kuule ole näkyny merenkään rannalla ainuttakaan. Mistä kumman vesirajasta hameväki oikein höpäjää? Mutta tosi komea on järvi, kuvat ja etenkin Iivari.
  Matkailu avartaa sanovat. Tuntuuko nyt avaralta? Tuossa yhdessä kuvassa näkyy vene vesillä. Kävitkö sinä veneilemässä kamu? Minä olen ollut vain Suomenlinnan lautalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ee näkynnä semmosija :) Minnäe oon sitä ihmetellynnä mittee vesj´rajahammeita neon ku ee niitä sielä kuitenkaa niä!? Naeset...!
   Tiijjä tuosta avartumisesta :) Mukavata kuitennii olj nähä uusija maesemia. Vaekka reessussa kyllä väsyhhii. En tok käännä venneessä. Eekä äet oes kuulema lähtennä ies kilon kappaleenakkaa. Ee uskalla ennee ies laevaan.

   Poista
 6. Mukava reissu sulla on kyllä ollut, kun pääsit nuoren emännän luokse yökylään. Ensi kerralla osaat jo nukkua vaikka ääniä koko ajan kuuluukin. Minäkin olen oppinut velipoikien luona nukkumaan vaikka on ihan eri äänet kuin kotona. On hissiä ja postipoikaa. Ja minä kun en tee mitään hiljaisia hälytyyksiä. Ne on kunnon haukkuja sitten oli yö tai päivä! Ei meillä kukaan heräisi tuollaisiin hiljaisiin :).
  Tervetuloa kuitenkin taas kotiin! Se on aina vaan se paras paikka. t. Eka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niihhän ne sannoo että kylässä hyvä, kotona paras :) Vuan oesin minä viihtynnä nuore emännän kansa pitempäännii. Vaekka sielä niitä ootoja iänijä kuuluhhii. En kehanna haakkuva sielä issoon iäneen. Ku uattelin etteevät ota sittä matkaan ennee ollenkaa. Jootuu vielä jonnehhii hoetopaekkaan!

   Poista