perjantai 8. syyskuuta 2017

Keskusteluja ja maenontata


Nuapurin Pörri: - Pittää katastoo mittee sitä tiälä nuapurj´tontilla tapahtuu...arvatennii ee mittää. Pörri: - Siinä männä humottaa tuas tuo viirj´piäkoera...
Onse siinäe mehtäkoera olovinnaan. Mittää huomoo.
Halloo tiälä ollaan! Suattas tuota nyt ies nuapurille päevee sannoo.

Iivari: - Hauhauvouuuu...Iivari: - Häh...mittee...sanoko joku jottae?

Pörri: - Sitävuan että eekö sitä ruukata nuapurille päevee sannoo..?

Iivari: - No katohhan., päevee vuan!
Minen huomannakkaa sinuva.
Nii mahottomasti tuota kissihhajuva ilimassa ni semperässä laakkasin.

Pörri: - Ja tuota ne vielä jokssii vilosohviks tituleeroo...sissos!Iivari: - Mittee Ukki tiet?

Ukki: - Puhistelen tässä potuista enintä savvee ennen kellariin vientijä.

Iivari: - No sepä hyvä. Ohan nuo pottuhuavikkaat parempija syyvvä sittä ku ee naavvu se hiekka hampaessa. Jos vaekka äetiltä unehtuu tuassiisa pesemätä ennen keettoo.Immeenen osti näppituntumalla ja silimämitalla meekäläeselle saetakin.
Niinku näkkyy ni ee männy ihan kohilleen se(kkää) kaappa.
Uattelin sittä hyövyntee asijata. Ja uhraatuva maenonnan alttarille.
Ja iha on yhtä totta tämä ku muuttii maenokset.

Onko sullae onkelmija paenosj kansa?
Onko ruvenna salloo itrasj ryllöttämmään, eekä leokoesj laskemisseen ennee yhen käen sormet riitä?
Ahistaako hoosunkaalus eekä yletä lyyssisj napit ennee reekään?
Joovvutko toesen tissij panemaan tyynyks ja toesen peetteeks?
Naakuuko henkesj liikkuissasj ku oot tietimätäsj piässynnä patvimmaan?
Eepä hättee! Siihe on nyt löötynnä ratkasu.
Unelmaroppa on lähempänä ku arvootkaa.
Tilloo hetpaekalla Luuviuluks-taplettija ja kohta sullae on takki tyhjänä
(ja lompsa) eekä liikakilot ennee ahista!
Nyt tutustumistarjoos:
Vuan yks paketti kahen hinnalla!
Muista:
Luuviuluks-taplettija JOKAPÄEVÄ!
14 kommenttia:

 1. Pörri näyttää vähän meidän eukon edesmenneeltä persialaiskissa Baffolta. Se oli vähän pörröisempi kuin Pörri, mutta melko saman värinen.
  Komeita perunoita teillä. Juu, hyvä ne on putsata ennen keittämistä, ei ihan aina näytä käyvän meidänkään neropatin mielessä. Sitten ihmetellään keitinveden väriä ja narskuvia hampaita.
  Mutta kuule kamu, ootko ajatellut mainospäällikön virkaa siinä filosofin firan lomassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pörri on kommee kaverj ja mahottoman kova hiirestämmään. Ilolla oon luovuttanna sille tuon aejjan ulukopuolisen tontin :)
   En oo kuule nuita maenoshommija liijjemmin uatellunna. Kuhampaan ilima´aekojanj ja kurillanj tuon maenoksen tein :) Eekä oo tok kukkaa ies kysellykkää mittää maenostammaan. Ee sitä semmosta ossoes :)
   Minkään taatta muuten Pörri näky vähä kysseenalastavan tuon meekäläesen vilosohvin tittelin...Enkö muka oo tarpeeks uskottava! :)

   Poista
 2. Olipas lystikäs mainos Luuviuluks-tableteista :) mieluummin niitä tarviis täällä kuin vitaproota. Emännällä paukkuu polvi kun on kävellyt enemmän lomareissulla. Marmattaa siitä nyt. Koitan kestää. Terveisii sinne naapurin Pörrille, komia kissa. T. Nöpö

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä pittää emännän panna polovi leppeemään ku lomat on pietty. Ee turhoo kannata hötkyillä. Meellä mahtasj olla äetillä tarvista nuille Luuviuluksille. Vaekka ies semmonen pikku kuurj. Mullehan ee totistettavasti sitä tarvihe ku on jo takki liijja iso :) Sanon terveeset kuhan niän Pörriä.

   Poista
 3. Helluirei Iivari :-) Vai viirj'piäkoiraksi se naapurin killu sua meinattellee :-) Meilläkin asustaa tuossa tien toisella puolen punanen ja harmahtava killukaksikko, en ole niitä kyllä puhuttanut, enkä kyllä kuunnellu niitten porinoitakaan. Kyllä on tuo Luuviuluks mainoskuva ja ite mainos niin iskevät, että tuolla kyllä ruppeais eurot kirstuun kilahtelemaan mainostajalle ja mannekiinille, ja alkais olla hoikkaa porukkaa liikkeellä. Meidän mammalle ja Mauri-kanille olis ihan tarpeeseen nuo tapletit. Äetille hirmu paljon onnitteluja täältä syksyisestä Oulusta :-) Viikonlopputerveisin Kassu kotiväkensä kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terve Kassu! Niihhän tuo Pörri vähä maenihti ku hökälehin liikoo semmielestä. Kissit ku ee liikoja hötkyile. Näköjjään.
   Meenootko että ostasivat tuommosta Luuviuluksija jos maenostasin isommilla kirjaemilla? :) Ehken en kuitenkaa kokkeele.
   Äet kiittää onnitteluista! :) Seon tuas vanahempi ku männäsyksynä! Mukavata viikollopujjatkoo sinne Ooluun :)

   Poista
 4. Tsihhih, vai oli niinpaljon kissinhajua, ettei nyt yhtä pientä naapurinkattia huomaa ;)

  Noista pottukuvista tuli mieleen Huuhaa-Innasen tarinat, jossa kerrottiin potuntervaaja-Taunosta. Hmm - no tuskin ukkias kuitenkaan häneen voi verrata! Hyvähän se perunat on harjata, ettei sitte tosiaan multa narsku hampaissa.

  Totanoinniin - mistäs noita tapletteja saa? Meirän äippä ostais niitä ainaki heti ittellensä, vaikka kaks viiren hinnalla. JokaePäivä.
  -Elli-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niihhän tuossa piäsj käämään etten het sitä hokanna ku kissihhajut pisti piätönnä laakkoomaan :) Siitä se taesj vähä maenita ku eppäelj tuota vilosohvihommoo...
   Taplettiin tukkutoemittaja on männynnä jotennii jummiin. Nyt en ihajjustiisa ossoo sannoo että mistee niitä saes. Laakkuuta silläaekoo sitä äeppees lenkillä eläkä laske ku kerta päevään ruokapöötään :) Aattaa se sehhii. Jos niät muka oekeesti on tarvista, mittee kyllä eppäelen.

   Poista
  2. Ei tartte eppäillä, tarvetta on ja paljon! Kiitti vinkeistä, yritetään laakkuuttaa, vaikka vaikeaahan se on. En tiiä auttaaks toi ruokapöytäjutska, ku jää- ym. kaapeillahan se aina ravaa. Ei auta vaikka kuinka kiskoisin sitä sieltä pois. Jotain täs ny kumminki tarttis tehrä. Hmm. hankkisinko orjapiiskan... ;)

   Poista
  3. Niimpä. Eepä sillä oo mittää tehhoo jos suapi pietyks erossa ruokapöövvästä ku kuitennii kuapilla piäsöö kulukemmaan :) Sama homma seon tiälläe. Kokkeeleppa sitä piiskahommoo ja sano sittä eistikö mittää ni tiijjän kannattaako minunnii kokkeella :)

   Poista
 5. Onnee vua Iivarin mammalle tiältä Iisalamestahhii! Ne vuojet männöö vilisemällä, vuan ee se mittää haettoo - ee oo välijä sillä, kuinka vanaha oot, vuan sillä kuinka oot vanaha. Tätä viisaotta myöhii omalle mammalle yritettää sannoo, kun se äetyy vanahuuttaa valittelemmaa... heh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oekee on hyvä sanonta tuo :) Pittää sillä koettoo lohutella tätähhii vanahenijata.
   Äet kiittää onnitteluista! :)

   Poista
 6. Olikos sullakin selkäkarvat pystyssä tuon naapurin katin kanssa, vai näyttääkö tuo kuva vaan? Meikäläiseltä kun tahtoo vähänkin oudommassa tilanteessa nousta karvat pystyyn ja kissoista en tykkää yhtään.
  Aika makee tuo sun sadetakkis! Kyllä nyt saa sataa, eikä sulla tule märkä eikä vilu.
  Aivan mahtava mainosmieskin sinusta on tullut! Noita tabletteja tilaisi jokainen tuolla puheella. t. Eka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taesj ne karvat vähä olla pörhöllään. Ku nuin yllätti. Vaekka en sille mitenkää äkänen ollukkaa.
   Saetakki oes superhieno jos oes parj numeroo pienempi. Nyt ee paljoo piällä hyövytä ku lakasoo muata ja kerree kaekki kuraveet sinne. Vähä heetti tuo äetin silimämitta nuttuva ostaissa :)

   Poista