keskiviikko 29. marraskuuta 2017

Puhasta jäläkee


Äet on ättäröennä saanan kansa jo pitemmän aekoo.
Ku on kaaheessa siivossa.
Että pitäsj pestä. Eekä ite jaksa.
Ja että kohta saanassa käävvessä enämpi likkaatuu ku puhistuu.
Että pestä pitäsj. Vuanku ee millää ite jaksa.
Ättäröenti loppu lyhyvveen ku tulj rivakka siivuuimmeenen talloon.
- Kävin tietennii het tarkistamassa pesuvehkeet.Ja asijjaankuuluvasti siivuuimmeenen viksuna tervehti meekäläesen kunnolla.
Kyllä sevuan monelta tulijalta unehtuu.
Nyt ee unehtunna.Ja esittelj pesuaeneettii.
Kyllä pittää meekäläesen suaha tietee mittee aenetta mihinnii laetettaan.
Ja tarvittaissa antoo siivuuimmeeselle toemintaohjetta.
Paetsi että nyt ee tarvinna.
Kyllä olj itellään asijat tiijjossa.


Puhasta jäläkee tulj.
Meekäläestä vissiin kiiteltiin hyvästä valavonnasta.
Ja tietennii meekäläenen kiittelj siivuuimmeestä hyvästä työstä.
Kyllä ee tarvihe nyt äetin ennee saanampesusta huolestoo.
Kyllä on nyt niimmuan puhas saana.
Ee passoo nyt tovviin lämmittee ettee vuan sotkeovvu.Ku siivuuimmeenen lähti ni mäntiin äetin kansa lenkki käppäelemmään.
Tiet olj sohjolla ja vähä visko lunta.Alako sevverra ravakka haakku kuuluva jonniimmatkan piästä.
Että katoen viisaammaks lähtee vetämmään kotj´mökille päen.
Vaekka äet sano että ne haakkuvat on häkissä.
Eekä tule vastaan.
Vuan olj kuitennii sevverra kovaiänisijä etten jiännä kahtelemmaan.
Oljhan tuota jo tultu tarpeeks.
Pakko olj kuitennii vähä männessä vastaan haakahtoo.
Selekävillat pörhöllään paejjan alla.
Neku on ne ihteenj isommat aena vähä semmosija eppäelyttävijä alakuusa.
Että on pakko niille vähä ärhentee.
Eekä mielellään niitä lähesty.
- Se yks muinonen aejjantakunen rähisijä sillon joku suvi sittä säekäätti.
Ja sae aekaan tuommosen käätöksen.
Jota meekäläenen kuhtuu etukätteeseks puolustaatumiseks mahollisen hyökkääksen varulta.
Ja äet tyhjän rähjeemiseks.

12 kommenttia:

 1. Hehe, pitäis täälläkin sauna joulusiivota ettei tule likasempana ulos kuin saunaan mennessä :) Hyvin valvoit siivousurakkaa ja oikein superammattilainen oli siivooja kun huomioi sinutkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt vuan pittää hillitä immeesten saanaintoo etteevät het sotke sitä :) Kyllä olj tolokun siivooja. Osas het tullessaan jo tervehtijä ensin talon tärkeentä :)

   Poista
 2. Olipas mukava kun kävi siivooja. Ei tarvinnut äetin alkaa hommiin ja sinä sait olla mestarina. Siellä on mukavan näköistä kun on lunta. Täällä on vain märkää ja pimeää. Sen raatelun jälkeen Ekallakin oli aina selkäkarvat pystyssä kun tuli vieraita vastaan. Sille taisi silloin jäädä isot pelot. Mutta taivasmatkalle Eka otti mukaan possun. Teille molemmille on nuo possut mieleen. Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piäshän tuo äet nyt siitä siivuusta helepolla.
   Lunta on justiisa sopivasti. Vielä piäsöö loekalla pihamuallahhii liikkeelle.
   Voe Eka... mukava että sae possun viimiselle matkalle mukkaan. Kyllä sevuan kovasti surettaa se sen lähtö :( Ja teetä varmaan vielä enämpi ku ee oo hännähheeluttaja kotona vastassa. Jaksamista sinne teelle kaekille!

   Poista
 3. Se on viksua pyytää apuja noihin siivouksiin, sillon ku ei ite kykene, kuomahyvä. Ja olit niin toprakkana itekin mukana, että ei ihme, jotta tuli puhasta.
  Todellakin pitää haukkuun vastata, turvallisen välimatkan päästä. Joo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinkaet seon. Ee siitä siivuusta äet oes suoriutunna ite. Vaekka hyvä seon kyllä sotkemmaan :) Meekäläenen olj äetimmielestä liijjannii toprakkana siinä siivuun vahtimisessa. Vaekka ite siivooja ee ollunna milläsäkkää ja ruaputti tullemmännen :)

   Poista
 4. Kyllä siivousapu on hieno juttu! Ja hyvä on, jos siistijä älyää kuka on herra talossa ja ketä on rapsuteltava.
  Isoille koirille on kuulemma paras haukkua vähän etäämmältä etteivät saa päähänsä tulla ihan korville asti isottelemaan. Mulla on kuulemma typeränrohkea asenne, suoraan kohti hirveällä metelillä. Pentuna iso valkoinen näykkäisi minua. Siitä asti olen tehnyt selväksi että täältä pesee, tulkaa jos uskallatte. Palvelijatar sanoo minun kerjäävän verta kirsustani, kun en älyä pysytellä kaukana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onse vuan mukavata ku on nyt puhas saana. Aenahhii jonniiaekoo :)
   Kyllä sitä minnäe joellehhii isoelle tyypille oesin rinnuksiin kiini mänössä jos äet vuan laskisj. Joetahhii haakun sittä matkampiästä. Vuan ihtenj kokosille ja pienemmille en millonkaa virka mittää.
   Ja kaekki tämä vuan sen yhen isottelijan taatta. Sitä ennen ku en kellekkää virkkanna mittää. Äetiä se harmittaa ku en ossoo hilijjoo olla. Vuan näellä evväellä sitä männään.

   Poista
 5. On se hyvä, kun saa apua siivoukseen tarvittaessa ja olet ollut superhyvä työnvalvoja. Mukavaa joulunalusaikaa toivottelee Siru ja mammansa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Työnvalavonta on aena tärkeetä. Vaekkee sitä nyt tässä oes välttämätä tarvittu. Kyllä tekj siivuuimmeenen puhasta jäläkee iha sanomatahhii. Vuanku sae niitä ruaputuksija ni olj mukava käävvä aena ovelta kurkistamassa :)
   Mukavata joolunootusta sinnehhii!

   Poista
 6. Hyvä, että tuli siivooja pelastamaan teidät likaiselta saunalta! Meidän Emäntä on kuulemma joskus muinoin tehnyt noita siivoustöitä ja sanoo, että saunan pesu on sen verran rankkaa hommaa, että jos suinkin voi sen muilla teettää, niin viisasta on antaa se muiden hommiksi.
  Äläkä huoli, ei ole mikään häpeä puolustautua isoja vastaan edeltä päin ennaltaehkäisevästi! Me ollaan hyvin samoilla linjoilla sinun kanssasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kaete se sae pesijä sitä saanoo kuoputtoo iha urakalla. Näky olovan hiki piässä ihan. Ee oes tok äet siihe hommaan kyennä.
   Niin sitä minnäe oon vähä uatellunna että parempi seon jo varulta puolustaatuva ni ee tule yllätyksijä. Äet on kyllä tietennii erj´mieltä asijasta. Vaekka kuitennii ite aena sannoohhii pessimistinä että pittää varraatuva aena hankaluuksiin varalta ku niitä ennemmin taekka myöhemmin varmasti tulloo!

   Poista