maanantai 17. helmikuuta 2020

Kaljaman korviketta


On tämähhii kuulkee melekosta.
Ennevvanahaan olj Liisan liukkaat ja Kaesan kaljamat.
Ja johhii kevätkaljama piälle.
Nykyvvään on kaljamakelj vähintäännii kerran viikkoon!
Niinku nyttii tuas.
Koko pihamua ja kaekki pienemmät tiet semmosella iljanteella ettee sinne mää mikkää.
Elikkä ee lenkkijä.

Sille tulj onneks korviketta.
Kamu Párek laetto niät joolulahjaks mulle niitä haaskoja karvasija otuksija.
Ja yhen niistä minä jo selevittelin sinne neolomon puolelle.
Vuan ykspä olj äetillä varastossa.
Justiisa sopivasti tämmösen päevän huviks.



- Mikä sitä sinä oot miehijäs... annahan ku katottaan...
sarvet ja sorkat ja vinkuu...??


- Poro...? Hirvi...? Kaaris...?


- Häntäpiähhii... oesko sonni...??
Ooppahan mikä tahhaan vuan nyt suat kyytijä!

Siinä suatto olla että karvamatosta lähti jokunen lanka siinä hepakassa.
Ja ehken sohvanpeetteestähhii.




- Mittee...?? Sapuskallekko...?? No tullaan het!
Ootahhan sinä otus siinä sen aekoo.

Puolen tunnin ruokaperräesten ja sen jäläkeesen riehoomisen jäläkeen tämähhii kaverj olj sittä valamis sinne neolomo-osastolle.
Sielä ruppee kyllä nyt olemmaan palavelussa ruuhkoo.
Seon tuo meekäläesennii asijakaspalavelija varattu tingalle.
Vähä sama meeninki niinku tuola Kelalla näkkyy olovan nykysi...
Sano äet.
Ja laetto siinä meekäläesen hepakoennin jäläkeen kolomannen viestin siihen talloon.
Ku olj esinnä jonottanna puolen tuntija turhaan sinne puhelimessa.






8 kommenttia:

  1. Kelassa on ruuhkaa, emäntä kävi täällä pääkaupunkiseudulla asioimassa, jonoa ulos asti parikymmentä metriä ja vartijat vastassa. Hyvä, että huolehtivat turvallisuudesta. En ihmettele, että lankoja myötenkään ei pääse perille.
    Mutta tukea tarvii ihminen, että saapi kissapolo ruokaa :)
    Nöpö-katti

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuntuu olovan ruuhkoo sielä virmassa. Äet sano että hermo männöö justiisa niihen kansa. Ee sua yhteöttä verkkosivujen kaatta eekä puhelimella. Kohta varmaannii porhaltaa immeenen lähimpään toemistoon noetumaan :)

      Poista
  2. Jopas on viekas teidän äet! Että osaakin noin näppärästi piilottaa sinun lahjasi!! Varmaan minun ihminen ottaa heti tuosta oppia. Hauskaa että sait antaa omituiselle otukselle kunnon kyytiä. Ne on juuri sitä varten olemassa.

    Palvelijatar on maailman huonoin jonottaja. Siltä palaa käämit heti, jos joutuu vähänkin odottelemaan langalla tai kassajonossa. On muutamakin virkailijaparka saanut kuulla mitä mieltä meillä ollaan palveluista. Minä menen toiseen huoneeseen punastelemaan, kun Se alkaa kailottaa. Se sanoi kerran jo heti alkulauseessa, että tietää kyllä ettei virkailijan syytä ruuhkat ole, mutta tekee nyt selväksi mitä ajattelee, koska puhelut nauhoitetaan. Toivoo viestin menevän eteenpäin. Minä kyllä ajattelen, että ei ne valitukset mihinkään johda, ainakaan parempaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oljhan tuo hyvä ku se piilotti sen sillon. Eepä oes nyt ollunna leekkikaverija :)
      No kuule, äet jonotti tänäpäevänä puhelimessa ylj puolj tuntija sinne Kelalle. Ja oesitpa kuullu ku se riitelj sen aatomuatin kansa joka aena välillä sano että oota hetki, vastattaan pian ja muuta semmosta :D Onneks se kuitennii sittä sen virkaelijan kansa huastelj ihan immeesiks. Vaekka vähä kyllä eeltäkäsin pelekäsin että mitenkään kääpi.

      Poista
  3. Olipas mukava, että sinulle oli jemmassa uusi kaveri. Toivottavasti siellä neulomo-osastolla on nyt myös toiminta käynnissä, että saat niitä takaisinkin touhuttavaksi. Tuo Kela on kyllä sellainen laitos, että oksat pois. Meidän esikoiselta meinaavat viedä viimeisenkin toimeentulotuen, kun se ei kuulemma ole elämistä varten. Tai vähän sinnepäin. En oikein luota koko laitokseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joskus on hyötyvä tuosta äetin varastoemisesta :)
      On sielä kummallista toohuva sielä kansalaesija varten ihteesä maenostavassa laetoksessa. Viestiin ee vastata ja puhelimmeennii vuan jos jaksaa jonottee tuntisotalla. Ja aatomuatti sielä kuulema jottii hakemuksettii "käsittellöö". Viisas mahtaa olla sehhii! Kennenkään asijalla se nykyvvään mahtanoo olla ....

      Poista
  4. Huonot on kokemukset Kelasta täälläkin. Ei onneksi ole tarvinnut juurikaan asioida siellä mutta muutamia vuosia sitten meinasivat, etten ole ollut leikkauksessa oikeasta syystä (!). Vaativat kirugin lausuntoja useampia, jotta saisin sairauspäivärahaa. Ihan kuin etenkään julkisessa sairaalassa huvikseen ihmisiä leikeltäisiin... pistin viimeisimmän lausunnon mukana A4-pituisen "palautteen" siitä, miten isossa ja vaativassa leikkauksessa ollutta sairasta ihmistä kehdataan kohdella. En kyllä saanut siihen koskaan vastausta.

    Hienon kaverin olit Párekilta saanut. Tuon ääressä puuhaillessa kului aika varmasti rattoisasti.

    Hipun ja Mytön emäntä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On sitä monasti tästäe huushollista valitusta tehty millommihinnii sen viraston piätöksistä. Ja usseesti asijat on sittä tullunna oekastuks.
      Kysellähän sieltä ee kirjeellä eekä netissä kannata mittää ku ee vastaasta sua kuitenkaa. Saeskoon se uusj johtaja nyt sielä jottae tolokkuva aekaan.
      Tuo Párekilta suama otus on kyllä haaska kaverj :) Siitä ee oekeen sua selevvee että mittää lajia lienöö.

      Poista