maanantai 22. helmikuuta 2021

Pohitaan,harkitaan, tuumataan...



Muata kuhnotin tässä peetteen alla. Äet ihmettelemmään että mittee toohuvan.
No minähän siinä vuan rätnäsin. Että oeskoon meekäläesessä valtijomies- aenesta.
Äet ihmettelemmään että häh...ethän sinä tie mittää...??
- No siinähän sitä meekäläenen justiisa tekj; tuumaelj, pohti, harkihti....
justiisa sammoo ku nuo oekeet valtijomiehet ja -naeset.
Jatkuvata jahvarttoomista kaekesta.
- Pannaanko kiini ja jos ni mittee...siirrytäänkö jollehhii tasolle ja jos ni millee...
Pohitaan ja keskustellaan. Harkitaan ja suositellaan.
Ja yhtä paljo tapahtuu ku meekäläesellä täkin alla.
- Ehken ee kuitenkaa haesse yhtä pahalle...

Kyllä ee ollunna tuumoomista niillä kaekilla.
Jotka syyhälti viikollopun aekaan tuosta viitostietä pohjosseen.
Se olj kuulkee loppumaton aatovirta.
Äet sano että jos ossoes piirtee. Ni siitä oes tekasunna piirroksen.
Missee on pitkä jono mersuva ja pemarija.
Ja joka aatossa on semmonen piikkipallo.
- Justiisa se josta jokapäevä huastettaan.
Ja kaekki ne piikkipallot huutaa yhteeniäneen että jippii,hiihtoloma!
Eekä nyt oo tarkotus lookata kettää. Eekä tehä pahhoomieltä.
Kuhampaan vuan juohtu tuommosta mieleen.
Ku eehän siitä jokkaeselle kävijälle loppuillopuks hyvä hyöree kuitenkaa....


Äet se jaksaa kuvata aena tuota puuntorrakkoo.
Sen mielestä näätästää mukavalle ku on siihen kertynnä lunta.
Ohan tuo. Laesesa.
Tarkenj sevverran kuitennii että käätiin sitä kahtomassa.
Vaekka kyllä meenasj jo yhessä välissä lähtee korvaläpät tuulemmatkaan.
Vuan en valita sen enempöö.
Ku jonnii kuukaavven piästä ollaan kuitennii hikj´piässä.
Ja huokaellaan että juutas ku sullaa ja pallaa tänne.



 Kettää ee yllätä jos sanon että uutta lunta on satanna.
Nii että ylettää jo pirtin lassiin asti se kolattu kinos. Eekä muuvvalle sovi.
Kohta suapi ruveta aetoo purkammaan. Että soppii raktorilla enintä ottammaan.
On semmoset kinokset että kyllä riittäsj myytävätä.
Ee vuan taejja olla ostajata.
Ku eeköpään lie jokkaesella omiks tarpeeks tuota lunta.
Vuan jos nyt joku sattuu tarvihtemmaan. Ni eekuvvuan hakemmaan.
Iha ilimaneistä suapi.


What do you want to do ?
New mail

16 kommenttia:

  1. Laitatte muovipussiin tai rasioihin tai ämpäriin ja pakastimeen sitä lunta. Kesäkuumalla sitten viilennätte itseänne. Tai jos pystyy, tehkää lumipalloiksi ne. Palloleikit nurmikolle helteellä. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sehän tuo oessii mahottoman hyvä keksintö :) Jos hankkisj toesen pakastimen ihavvuan lunta varten. Ja sinne säkillinen lumj´palloja :D

      Poista
  2. Lunta on tarpeeksi, mutta jos teiltä löytyy pehmeämpää laatua, voitais vaihtaa... Meillä on nyt nimittäin niin liukas kuori lumessa, että tassut lipsuu koko ajan, kun yrittää toimittaa asioita. Eilisiltana satoi lisäksi jotain yhtä kovaa ja jäistä, rapisi jännästi lumen pinnalle pudotessaan.

    Meillä ei ymmärrys ja myötätunto riitä niihin autojonoihin. Niin monesta asiasta on itse kieltäydyttävä. Joka päivä aktivoitava itsensä johonkin mielekkääseen puuhaan neljän seinän sisällä, vaikka introvertinkin mieli tekisi jo ihmisten ilmoille.

    Me uskotaan, että Iivarin mietteet peiton alla oli viisaampia kuin monet valtakunnalliset jahkailut. Olet vaan niin fiksu koira, ettet pidä ääntä itsestäsi. Sen verran ollaan sinun tuumailujasi luettu, että niitä voisi nostaa lööppeihin monen juupas-eipäs -venkuloinnin tilalle. Opiksi ja ohjeeksi kaikille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä on kuule pehmeempöö ja kovempoo lumj´luatuva :) Ee oo vielä tänne sitä liukasta tullunna, onneks. Suattaa kyllä olla ylj´huomenna jo sitähhii ku on lämpöasteeta luvattu. Pysykeehän pystyssä sielä ettee tule vahinkoja.

      Kyllä ee meelläkkää yhtää hymmyilty siitä ilosta ku piäsivät syyhältämmään pohjoseen jottii. Olisivat vuan kotonaan pysynnä. Kohta männöö koko mua kiini ku ee kukkaa usko mittää. Taekka ensinnähän ne sielä pohtii ja rätnee ne piättäjät. Ja silläaekoo sittä nuo muut lommaeloo :/
      Kiitos vuan kehuista, tiijjä tuosta niinkää tuosta viisaavvesta...vuan suulaotta kyllä piisoo :D

      Poista
  3. Hiukan jo hirvittää, kun tänäänkin sanovat satavan lisää lunta. Mutta ei auta, se on otettava mikä annetaan. Sekä sää- että tautiasioissa. Kurja tauti, kun kestää kuukausikaupalla. Ja voin kertoa Iivarille ja Äetille, että kyllä käyn vähän väliä kuikuilemassa uutisia täällä, vaikka ei kovin usein tule ilmoittauduttua :-) Kun ei ole kerrottavaakaan ..... Sohvi sentäs järjesti aikoinaan aina välillä äksonia. Hih.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niihhän sitä tulj oekeen rutakasti sitä lunta! Riitti tuas immeesillä lumen kansa telekkuvamista. Vuan eekaet sille mittää maha, tulukaat nyt mittee on tulossa :)
      Kyllä tuon taavvin kansa ollaan kohta vieläe enämpi pissilirissä. Ku ee kukkaa usko mittää kuvvuan kuahuiloo oman mielesä mukkaan. Ee riitä ymmärrystä semmoselle itekkyyvvelle :(
      Mukava ku käät tiälä. Eekaet meelläkää oo mittää kummosta huastamista ku ee missää ies käävvä. Kuhampaan jottae jootavata turistaan :)

      Poista
  4. Voisit Iivari perustaa koulutuskeskuksen valtiovallan päättäjille. Loppuis jahkailut, atvaelut, vatuloinnit ja toistensa syyttelyt. Oppisivat panemaan toimeksi. Tolkun mäyräkoiran oivallukset lyövät laudalta eduskunnan ja kaikkien lautakuntien tumpeloiden puuhastelut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No rätneemistähän seon meekäläesellähhii tuo homma enimmäkseen :) Vuan eepähän sitä kyllä siitä kennenkää henki kuitenkaa riipu. Toesin seon nuilla piättäjillä. Ku kyllähän sevuan on niin että monennii hengelle on hupa nuo alituiset pohtimiset ku ee mittää tehä sittä.
      Ja jos tehhään ni seon vuan suositusta jota ee kukkaa usko.

      Poista
  5. Tiälläkii ollaan sitä mieltä, että kyllä riittäs jo tuo lumen tulo! Isäntä tulj' justiisa tuolta ulukoo lumm'hommista, tuiskutti koko pitkän päeven ja kaekki tuohon meijän nurkkaakseen! Ja uamulla tuas tiijossa lumen luontija!!!
    Out tuas miettinä syntyjä syvijä siellä peiton alla :)
    Mukavoo loppukuuta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin se meelläe isäntä änkesj lunta kolakaapalla. Ja äet säesti lapijon kansa :) Koko päevän tulj sakkeesti lunta. Kyllä nyt on jo mitta täännä sitä.
      Peetteen alla on hyvä rätnäellä nuita asijjoeta :)
      Mukavata kuun loppuva sinnehhii!

      Poista
  6. Kyllä oes meelläkii lunta pihassa myyvä asti! Mamma sano, jotta ee tarvihe verhoja ikkunoehi, kun kinokset ylettää lassii korkeovelle asti. Iha on tolokutonta tuo lumen tulo.
    Jokos sinä kävit siellä hampaehi puhistuksessa? Minä (Onni) kävin viime syksynä ja iha hyvin mäni. Ee tiijä mittää siitä hommasta, kun antaavat jottae nukuttavvoo aenetta ensi. Kottiin kun tulin, nii muutama tunti mäen tokkurassa, vuan sitte jo ol kaekki hyvästi. Mamma kehu, että eepä ennee henki haise.
    Koettakeeha pysyvä siellä lumen pinnalla, kyllä se iloks vielä muuttuu...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama homma kuomat meelläe. Lassiin asti ylettää jo kinos. Ja jos katolta tippuu lumet ni kaet tulloo pirttiin asti lasista läpi ku ee sovi muuvvalle. Lissee suatiin tänpäevänä....
      En käännä vielä hammashommassa ku vasta tuossa ens kuun alussa on aeka sinne. Oon minä kahesti käännä aekasemmin sielä semmosessa vuan nyt ku tätä ikkee ni äet sillä jännittää että mitenkä männöö.
      Ohan nuo vanahemmattii kyllä käännä ja hengissä selevinnä että eeköpään tuota lie lykkyvä siinä meekäläesillähhii :)
      Tiälä männä kuahitettaan vuan lumesta huolimata...onneks äetillä on pitkät nuo takaset ni piäsöö lumessa ja kantaa sittä meekäläesennii :)

      Poista
  7. Lunta riittää nyt pitkin Suomea. Tännekin sitä luvatiin lisää mutta vetenähän se tuli. Tiet ovat hirmu liukkaita. Lumihankien päällä on kova jääkerros. Siinä sutii beaglein tassut.

    Kovin viisaita tuumailuja ja mietiskelyä sinulle tästä maailmanmenosta taas on. Ottaisivat sinut tuonne valtakunnan päätöselimiin, niin alkaisi asiat sujumaan. Kovasti on pohjoiseen täältä etelästä mennyt lomaporukkaa. Hiukan hirvittää sen seuraamukset.

    Leppoisaa helmikuun loppua teille ja muiskut meidän likoilta ihanalle Iivarille!

    Hipun ja Mytön emäntä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä kaet sitä nyt on jokkaenen suanna osasa lumesta :) Nuo vesj´satteet ja jiät ee oo kyllä hyvä homma. Suapi olla kielj keskellä suuta että pyssyy tolopillaan.
      Nythän nuo tuas pohtii ja tuumoo mittee tehhään tuola hallituksessa. Oeskoon pitännä alottee tuo homma vähä aekasemmin...parin viikon piästä nähhään mitenkä männään kevväälle.
      Kaekesta huolimata kuitennii jotennii männään vuan kohen kevättä ja aarinkoesija päevijä! Muiskuja takasi tyttösille <3

      Poista
  8. Meilläkin alkaa piha pienentyä vähitellen, kun ei ihmiset jaksa kaikkea työntää enää etemmäs. Emäntä vielä meni kaatumaan hiihtoreissulla viikonloppuna ja nyt on ollut hartiat ja olat niin kipeänä, ettei ole kyennyt aukomaan meidän takapihan polkuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voe emäntä rukka! :( Paranemista tiältä toevotellaan kovasti. Ootta varmaan hoetanna hyvästi emäntee? :) Alakaa ne kohta sulamaan ja hupenemmaan nuo lumet. Vaekka piisoohan tuota vielä jonniiaekoo kuitennii sitähhii kolan ja lapijon kansa heelumista immeesillä.
      Vuan kevät se jo kolokuttelloo... :)

      Poista