tiistai 4. toukokuuta 2021

Hyvän siän aekaan


Uamulenkillä puhalti meleko äkänen tuulj. Ja pohjosesta päen vielä.
Lunta ee ennee paljoo oo tievvarressa. Justiisa nyt.
Vuan liekkö toesellaenen malli sittä torstaena.
Ku kuulema on lunta tiijjossa. Jopa melekoverran.
Nyt piäsj kuivilla käpälillä tepastelemmaan.


Olj oekeen hyvä siä tehhä tuotae omatoemista turkinhuoltoo.
Äet niät sano että on turkin rimmoomisseen varattu aeka. Tosin vasta kuun lopussa.
Ku olj kuulema kaekki aekasemmat aejjat varattuna.
Meellä olj mamma vähä myöhässä tuon aejjan varroomisen kansa.
Vissiin tuo meekäläesen hammasremontti sotki sen piän ihan kokonaan.

No. Uattelin sittä että tehhään ite jottae turkin hyväks.
Kyllä on hyväks ku hankoo selekeesä tolokusti ja vähä pyörähtää.
Äet tietennii olj erj´mieltä.
Oes ollunna kuulema sammalikkohhii ihan tarpeeks siihen hommaan.
Ettee oes justiisa siihen kulokkoon tarvinna männä pyörimmään.


 Kyllä tulj kuulkee niin raettiimmakunen olo turkkiin huoltohomman jäläkeen.
Semmonen kuivapesu.
Kylläpä nyt on hyvä männä rimmoojalle valamiiks huolletulla turkilla.





6 kommenttia:

  1. Kyllä turkkia pitää itse huoltaa, jos trimmausjono on kovin pitkä. Eikä se trimmaus ole niin makoisaa kuin tuo kuivapesu nurmikolla. Siitä jää semmoinen juuri sopiva kesän tuoksukin. Kyllä me tiedetään, mikä meidän karvapeitteelle on parasta.
    Saa tosiaan nähdä, minkälainen sää loppuviikoksi kehittyy. Hyvä on olla ajan tasalla, minkälaisissa myräköissä kamut tassuttelee. Toivottavasti takatalvi olisi peruttu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä minnäe kamu, että ite tiijjetään mikä on omalle karvalle parasta :) Ja tiijjäppä mitenkä oes rimmooja ilahtunna ku oon ite jo semmoset kuivapesut tehnnä...jos niät ee äet oes pilanna kaekkee ja harjata jyystännä turkin silleeks.
      Kyllä näkkyy kaekki sitä sanovan että aenahhii meejjän korkeovvella sattaa lunta jo huomenna! Jospa ee kuitenkaa ihan 20 senttijä niinku tuonne itäsempään ossaan. Eekaet siinä muuten mittää vuan ku sullaa het ja sittä on kuralla tuas tiet :(

      Poista
  2. Hyvältä tuntuu kieriskely nurmella, oon kokeillu. Parhaalta tuntuu ilman valjaita. Mulla sellainen valjaaton kieriskely on kortilla, kun niin harvoin koirapuistoon mennään.
    Pääset oikein parturiin, kamu. Minun komeuteni on ollu Palvelijattaren näppien varassa. Trimmaajalle menosta on ollut puhetta taas, kuten eukon tukanleikkuustakin. Taitaa taas jäädä vain puheeksi sekin.
    Ei kai kesää ole peruttu?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä seon niin hyvälle semmonen kunnon pyöriminen selällään...oljpa alla mitä hyvvään :D Tuore heenähän seon tietennii parasta.
      Onneks piäsen sinne karvarille, muuten jootusj tuas kulukemmaan semmosella puolj´turkilla pitkälle kessään. Jos äetin varraan jäes ni kyllä kerkijjäes kesä männä ennenku turkki oes tolokullisen näkönen!
      Ee liene peruttu kessee vuan lykätty jonniiverran. Ensin tulloo se 20 senttijä lunta. Ja johan tuota sittä ensviikolla kuulema on jo +20 lämmintä!

      Poista
  3. Nurmikieristely on Hipun lempipuuhaa näin keväällä ja kesällä. Myttö ei ole oikein vielä hoksannut, mikä kierimisen idea oikein on. Hipulle käy myös hiekassa ja mullassa kieriskely.

    Kovin on vilpoisaa keliä. Kylmä tuuli pureutuu luihin ja ytimiin. Toivottavasti pian lämpenisi. Nautinnollista parturireissua!

    Hipun ja Mytön emäntä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hippu ymmärtää hyvän piälle :) Eeköpähän Myttöhhii opi sen haaskuuvven ku kahtoo esj´merkkijä.
      No toellaannii on viliposta. Äet ehti paksun talavipalttoon takasi piällesä pihalle lähtiissä. Semmonen puhurj vihelti että ee ollunna meekäläesellekkää lyyssi liikoo. Ensviikolla eletään kuulema jo +20 asteessa!

      Poista