sunnuntai 18. heinäkuuta 2021

Tämmöstä kuuluu


Tuulj hummaattelloo meleko nasakasti pihalla.
Ja suattaapa ehken ukkostahhii olla tiijjossa. Tulisj vuan mieluummin saetta.
Kyllä on mua niin kuiva ettee ies äetin jutut.



Rappuskahvilla istuksittiin pitkästä aekoo.
Meekäläesellehän ee tietenkää oo tarjottu. Muuta ku kuivoo nappulata.
Vuan oljpaan tuo kuitennii mukavata istuksija.
Ku ee hellekkää ennee puahtanna. Ja tuulj kävj.
Oes justiisa semmonen meekäläesen mieleenen kesäsiä.

Joku päevä tässä on ihan mukavasti männynnä.
Maharustinki on kuosissaan pysynnä.
Vuan ku toessapäevänä loppu yks liäke.
Ni eeköpään jo tänäuamuna ruvenna maha mooraketta pitämmään.
Ee tuo kyllä vielä ruvenna ylenannattammaan.
Vuan meleko ikävämmakusesti volakehtelj maha.


 Eekä maestunna uamusilla nappulat. Eekä kyllä vesjkää.
Heenä oes kyllä maestunna vuan sitä ee annettu syyvvä.
Vuan siitä se sittä päeveekohen on helepottanna.
Johhii nappula jo suuhunnii sattu.
Ja mahahhii herkesj hilijjoo.

Äet kerkisj jo sempäeväset uatella. Että nytkö se alako tuas.
Justiisa ku joku päevä männöö hyvästi ni sittäkö männään tuas tuakseppäen.
Tiijjä tuosta.
Hiirupelj on kyllä maestunna ihan ilosesti.
Että tämmöstä sitä nyt sittä kuuluu.
Ja tuntuupa kuuluvan nyt ukkonennii...
jootuin poekkeen äet tästä konneen iäreltä.
Sehän tuo vielä puuttussii jos sätkäättäsj iskee justiisa aenuvan sihteerin taennoksiin!






10 kommenttia:

  1. Täällä satoi ukkoskuurolla .kyllä teki hyvää.ja olokin parantui.ja toivottavasti sinullaki Iivari,oon ollu huolissani.ja ompa kauniit kukkasetpöydällä🌺🌼🌹😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaehtelevata on siä ja meekäläesen voenti. Puolj päevee sitä ja toenen puolj tätä. Ruokapuolj on kyllä hyvästi maestunna tänäpäevänä :)
      Ukkonehhan tuo jymistelj vuan ee paljoo ruahtinna vettä antoo. Ilima on kyllä nyt raetista :)

      Poista
  2. Harmi, ettei maha ole ihan vieläkään täysin kunnossa, mutta hyvä, jos liikennette on kuitenkin ollut vain yhteen suuntaan.
    Täälläkin tuli ukkoskuuro kunnon vesisateen kera. Mistä Emäntä tietysti heti huolestui, että paljonko pitäisi pelto-ojissa vesi nousta, että tulva veisi meidänkin torpan mennessään, niin kuin saksalaisille on käynyt... Mutta ehkä täällä ei sentään niin kamalasti käy satamaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän tuo näätästää olovan semmosta että yks päevä yhtä ja toenen toesta tuon mahan kansa. Sapuska on kyllä hyvästi maestunna tänäpäevänä. Ja poestuma vuan sitä luonnommukasta tietä :)
      Ee taejja ehken niimpaljoo vettä tiälä muassa tulla että kääpi niinku Saksammualla...aenakkaa sisämuassa. Vaekka misteepä tuonnii varmaks tietää... myöhhii asutaan kahen mäen kaenalossa ni eepä tiijjä mitenkä vielä joovvuttaan uimaan!

      Poista
  3. Maharustingit on välillä melko äänekkäitä. Huomattiin taas se aamulla. Mouruamiseen herättiin niin ihminen kuin koira. Minusta on tullut iän karttuessa vatsastapuhuja. Yhtään ei pötsi siedä tyhjänä oloa, mouruaa kuin kissa maaliskuussa. Palvelijatar on tosi ripeä aamupalani kanssa heti, kun kuulee vatsani murinan. Pari pientä raakalihapullaa tai vaihtoehtoisesti pari jälkiruokalusikallista vedessä liotettuja seniorinappuloita rauhoittaa vatsan ja pääsemme normaalisti aamulenkille. Lenkin jälkeen saan toisen pienen satsin aamupalaa ja sitten otan torkut. Jos jostain syystä joudun odottamaan pitempään aamiaista alkaa yökkääminen. Ihan joka aamu ei vatsa onneksi metelöi. Tämmöistä se on, ikääntyminen. Sinnitellään ja pidetään hännät pystyssä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No justiisa nuin se mullahhii on tuon mahan kansa...iänj on niinku kissi naakusj! Vuan mulla on se vuan ettee maestu mikkää het ylösnoostuva ja sittä kohta pittää yökätä ku on liijjan tyhjä maha. Äet kyllä on iltasilla koettanna tankata meekäläestä vuan kummasti se reppu vuan vajjuu yönaekaan. Niinköön tuo lie että vanahuus tuopi tuonnii tullessasa?? Päeväsaekaan ee oo tuota vaevoo nyt ollunna. Männäviikolla olj päevällähhii ku ee ies se vesj pysynnä sittä sisuksissa.
      Hyvä kuulla että sielä on kohtalotoverj...vaekkee se hyvä asija ookkaa se yökkeeminen. Sinnitellään kamu! ps.Kiitos postista, äet ee oo vielä antanna kahtoo mittee sielä on, jännittää :)

      Poista
  4. Meikällä oli sitä tyhjän mahan oksua aikoinaan paljon. Eikä ole varmaa tietoa, mikä sen korjasi. Monta pientä ateriaa päivässä, yötä vasten tankkausta, kuten Iivarilla. Emäntä on nyt melkein aina kotona, joten ei tarvi stressata yksin. Maksa-arvot saatiin kohdilleen. Ruokavalio muutettiin.
    Jostain kuonokirjasta luettiin, että koiran maha ei murise nälästä. Hah, kyllä minun mahani ainakin naukuu, kuten teilläkin!
    Parempia päiviä, koko ajan parempia toivotaan Iivarille <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No eelissäiltana sitä meekäläestähhii tuas tankattiin. Ettee maha liikoo tyhjene. Ja neljän jäläkeen uamusilla yökkyytti meleko hulakasti :( Että eepä aattanna.
      Sitä ruokamuutosta pittää tuassiisa tehä kuulema.Suanooko kohta syyvvä ennee mittää.
      Jospa nyt oes parempija päevijä eissäpäen kuitennii. Toevottavasti :)

      Poista
  5. Mikähän kumma siäl sun mahassas möyrii, kuoma?! Jospa se olos helpottus näitten helteiden mennessä ohi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitäpä ee kuulkee taejja osata sannoo kukkaa. Ku liäkärinnii vuan arvuupelillä pittää männä. Kyllä on tutkittu vuan mittää ee oo löötynnä. Aenakkaa vielä. Ooto homma on. Ja jatkuu vaekka ilimattii on viilennä:(

      Poista