lauantai 4. syyskuuta 2021

Asijasta toeseen...


Jonniimmatkoo oon käännä tiellähhii tepastelemassa.
Iltapäevästähän tuo aarinkohhii paesto.
Vuan ee sitä toepilasta passoo kovin pitkälle kuletella.
Onneks äet sen älys eekä lähtennä nyhtämmään.
Piisoo tuo ku jos omassa pihassa telekkuvvaa.
Ja tuvassa niihen pehmeehen kaveriin kansa.



Kohtalaesen keppeesti tuo käpälä noosj kuitennii.
Vaekka eellisestä lenkistä on aekoo männynnä.
Melekosen kolakkata olj kyllä ilima. Kaheksan astetta lämmintä ja kova tuulj.
Ens yöks taetaa tietellä pakkasyötä.
Äet kävj jo tässä illasta kukkapurkkijjaan peettelemässä.
- Vaekka oes nuille jo se ja sama vaekka antas olla sillään.
On niät jo nyt sen näkösijä niinku oes jo kertaalleen paleltunneet.



Ukin rappuskukka pittää kyllä peetellä.
On vielä oekeen topakan näkönen.


 Äet kävj eelissäpäevänä hakemassa meekäläeselle kassikaapalla purkkisapuskata.
Sitä semmosta mahalle kääpee. Joka on hyvästi maestunna.
- Tähä asti.
Eepä oo niät tänäpäevänä maestunna se eväs.
Kaekki muu kyllä maestusj.
Nyt seon päevitellynnä että mitenkään nuihen purkkiin kansa kääpi jos ne ee ennee maestukkaa.
No ohan nuita purkkija kuapissa monellaesta. Maha-ystävällistä. Se tuumaelj.
Kyllä ee meekäläestä ällyytetä nuissa sapuska-asijjoessa.
Ettee kannata sen siinä nyt suunnitella että tekköö sekotuksija.
Kyllä on niin että jos ee joku maestu ni se ee maestu. Vaekka sotkisj sekkaan mitätahhaan.
Kyllä pittää ruveta nyt tarkkaan haestelemmaan evvääsä.
Se jos joku ruppee tympäsemmään ni sille ee maha mittää.

Vuan asijasta toeseen;
Lapissa olj satanna jo lunta.
Sitä ootellessa....


7 kommenttia:

  1. Ei ole kauaa meilläkään huolta pavuista tai muista yksvuotisista. Viime yönä oli ollut sen verta kalsaa, että ei ole enää kasvit kovin pirtsakoita. Aikansa kutakin, mitäpä siinä.
    Uusi villitys on meille ilmestynyt. On löydetty tubesta "vanhan hyvän ajan" musaa ja nyt kuunnellaan oikein urakalla. En tiedä onko hyvä juttu vai ei, mutta kun näistä uuden ajan puhelimistakin voi kuunnella tubejuttuja, niin nythän sitten musa soi sienimetsäässäkin, muualla ulkosalla ja ties missä. (Meidän teinikoira absoluuttisen sävelkorvansa kanssa tosin hiukan paheksui kun lauleskelin mukana vitosen äänelläni. Onneksensa muita ei ollut kuuloetäisyydellä. Hih.)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No se...mittee se on se teejjän vanahan hyvän aejjan mussiikki? Männäänkö ihan humppapuolelle vaeko johonnii 70-80-luvulle? :) Mussiikki on kyllä semmosta mielenvirkinettä. Sano äet. Minen liijjemmin kyllä perusta ite. Enkä etenkää jos äet laalaa :)Ehken meellä koerilla on vähä erj´käsitys siitä laaluhommasta ku teellä immeesillä :D

      Poista
    2. Kuulepa, kun ollaan vähän ajastamme oltu jäljessä aina. Kaikki se musa käy, jossa on melodia kunnollinen. Jumputus ei käy eikä varsinkaan rokinräime! Ei edes Elviksen rokki - ajatteles sitä :-)... Viimesin löytö on vanhojen latinopappojen soitanta Kuubassa!! Siis oikeasti vanhojen ukkojen. Hih.
      PS Kuulokkeilla ulkona kuuntelen, ettei luonnon rauha häiriinny :-)

      Poista
  2. Sutjakkana poikana siellä tepastelet. Harmi ettei nyt se purkkiruoka enää sulle maistu. Niin se on, että jos tökkii niin ei väkisin kyllä maistu. Jospa niissä purkeissa olisi parasta ennen päivä sopivan pitkän matkan päässä. Ties vaikka paussin jälkeen maistuiskin taas.
    Äläs!? Lunta jo Lapissa? No ei vielä kaivata sitä lajia, kun juuri ollaan saatu monta kaunista aurinkoista päivää. Sulla on jo suksisauva valmiina ;) Vilakkaahan alkaa nyt olla, mutta sopivasti loimia eukon niskaan niin hyvin pärjätään.
    Tuo teidän ukin rappuskukka on tosi upea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ee oo vielä ylj´paenon puolelle vetässynnä. Vaekka on johhii satarammanen kyllä paeno noossunna. Äet rätnee mittee purkkija sitä tohtisj hankkija jos ee yhtää tiijjä että kaavvanko maestuu. Jottae on aena kuitennii toestaseks maestunna :)
      Kyllä se lumj oes mukavata minusta. Loppus tuo nuihen öttijjäesten kansa sorhoominen. Ku aena on joku elukka liikkeellä vaekka pakkasöetähhii jo on ollunna. Taekka oes ies stamata vettä ja semmosta sopivan kolakkata :)

      Poista
  3. Kylläpä sinä melkoisen hoikistuneelta näytät tien vartta astellessasi kaiken tämän maharuljanssin jälkeen! Toivottavasti jotain suuhun sopivaa aina löytyisi, ettet enää enempiä kuihdu. Maistuisiko ne purkkiruuat vaikka isännälle, jos kaikessa hiljaisuudessa kiehauttaisi pottuja seuraksi ja lämmittäisi purkkiruuan ja pistäisi vähän mausteita päälle... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paeno on jo ruvenna noosemmaan :) Toevommukkaan ee mittää takapakkija tulisj nyt. Jottae on kuitennii aena maestunna vielä.
      Hyvä keksintö...ee jiä syömätä purkit ku siitä pottuin kaveriks tekköö soosin isännälle. Taekka linttilootoo uuniin :D Männöö täävvestä kuvvuan sipulija pannoo sekkaan tarpeeks :D Äet naaraa nii ettee oo tuolillaan pysyvä...

      Poista