torstai 30. kesäkuuta 2022

Viimistä päevee


Niin on kuumoo että hiipimällä pittää männä...
No ee oekeesti kuitenkaa hiipimällä sentaatta.
Vuan taesj käävvä nuapurin pikkukissi tepastelemassa pihamualla.
Seon sittä veekee otus.
Yhtää ee pelekee meekäläestä. Vaekkee kyllä oo ihan nokakkata antaatunna.
Äet sano ettee sua sitä männä haakkummaan. Eekä pelotella.
Ku seon ihan laps vielä.
Eekä lapsija sua pelotella.



Seon kuulkee kamut kesäkuun viiminen mänössä.
Heenäkuulle kiännyttään ihan kohta.
Ja sittä sitä seoroovan jäläkeen onnii jo syksy. Ja viileempätä.
Toevottavasti.
Ja ehken jo muutennii vähä helepompata elämätä. Kaekkinneen.
Tulovan kuun aekaan meellä on surullista juhloo.
Vuan on semmosta ilostahhii.
- Siitä ilosesta kyllä huastan sittä tuonnempana.
Ja ohan se meekäläesen syntymäpäevähhii siinä niihen välissä.
Toeselle kymmenelle kiäntyy sittä...


 - Kuule immeenen...luajittaskoon semmonen helleppäeviin kontrahti!
Sinä käät meekäläesen puolesta pihalla. Paat viilennysvehkeen tohisemmaan ja
aakaset sevverra verhoo että piäsen sohvalle aarinkolänttiin makkoomaan...




6 kommenttia:

 1. Hienosti sinä, Iivari, otat vainua pikkukissin jäljistä :) Jospa teistä tulis kaverit? Tai ainakin hyvät naapurit. Kannattaa kyllä olla haukkumatta, kissit voi olla kipakoita otuksia!

  Elämä on kummallista. Koko talvi odoteltiin kesää, että olisi mukavaa. Kesällä tähyillään syksyyn, josko asiat silloin olisi paremmin. Ja toiset kehtaa opastaa elämään tässä hetkessä. Kyllähän se silloin onnistuu, kun on tasaista, eikä sydän väsy surusta tai ole muita hankaluuksia. Keveneviä askeleita teille, omaan tahtiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Määttiijjä mitenkä sen kansa kääpi...kovasti se kyllä koettaa tutustella aejjan takkoo vuan äet ee usko että ossoon käättäätyvä. Ehken jätän haakkumata :)
   Äet sano että se ee yhtää kessee oottanna. Ku sillä olj semmonen vaenu että jottaen pahhoo tapahtuu. Vaenu pitj paekkasa. Jospa tuo loppukesästä kuitennii jo kirkastusj. Taekka ies jollonnii.

   Poista
 2. Ai naapuriin on tullut uusi kissa! :) Siitähän voisi tulla vaikka kaveri sinulle, jos pelaat korttisi oikein!

  Ulkona ei tee mieli olla nyt juuri yhtään. Pikaisesti vain käydään kääntymässä ja sitten takaisin sisälle jäähdyttelemään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuapurissa on semmonen nuorj kaverj. Taekka oekeestaan kakssii. Toesta en oo nähnnä vielä. Ja toesessae nuapurissa on kissi vuan seon isompi ja vanahempi. Sen kansa en ehken juttuun tule ku se sähisöö jo matkan piästä.
   Ulukona ee viihy varmaan kukkaan tuommosella puahteella. Hyvin jootusaan oon minnäe vilahtanna pihalla ja sittä viilentymmään.

   Poista
 3. Kissoista ei oikein koskaan tiedä. Arvaamattomia ja itsetietoisia otuksia. Jotkut ihan koiraystävällisiä monet melko vihamielisiä. Minä pysyttelen niistä etäällä, vilkaisen vain ja menen ohitse.
  Näillä helteillä ei jaksa kuin käännellä kyljeltä toiselle. Ukkosia olis tulossa, mutta taitavat mennä meidän ohitse. Mikähän taika saisi säätilan vähän raikkaammaksi, aurinko on kiva, mutta ei sen tarvitsisi ihan grilliksi muuttua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne tinkii olemaan semmosija ne kissit. Se nuapurin vanaha kissi,eesmänny, olj vähä semmonen että kahtelj kaavvempoo. Enkä sitä minäkää ihan kuonoettäesyyvvelle tinganna. Vuan muuten olj mukava ja raahallinen kaverj.
   Kyllä on tämä helle sittä jo vihovviimistä! Vähä ukkonen kaakoo malliks jyrisj ja vettä rivvaatti, mänj mänöjjään. Ja yhtä kuumoo on nyt, ee viilennä. Toevossa eletään että jospa viikolla viilenisj...

   Poista