lauantai 15. helmikuuta 2014

Himmeevalosen hepakka

Kuva0090-normal.jpg
Mamma sae uamulla hepulin. Niinku tuosta otsikosta suatto piätellähhii.Siitä tiesin että on laavantae.
Ennen päevän noosua se riipas lakanat petistä ja tormuutti ne pesukonneeseen. Aattelin sillä aekoo ku se rumelti pesukammarissa niijen vuatteehen kansa,että jeleppoon vähä ja kassoon peetteet. Ku se kuitennii ne pihalle kantoo hölömyyttää. Koetin siinä hyvin näkysänä olla että huomoes miten oon viksu ku oon aattanna.
Siinä meenas käävä niin että minnäe sinne pihalle meenasin jootua siinä täkkimykyn seassa. Onneks huomas minut enneku ol kartanolle kantanu. Sittä lähti matot huushollista. Kuitennii hoksas viijä eri kohtaan ettee ollu kaekki karvat peetteissä.
Siinä vaeheessa aattelin että ku kerta on laavantae,se tietää sitä että jollae aekoo männään pitkälle lenkille mehtään. Niimpä sittä aattelin joovuttoo hommoo vieläe ja sykäsin nuoren armon kammariin sammoehin hommiin.

iivari_petill%C3%A4-normal.jpg
-Mittee? Ettäkö viärä peti?? Minkä tähe ee näetä viijä?

No ee viety,ee.Imuri alako huutoo ja minä sen kimppuun. -Sehä on sualistettava ja nylettävä joka kerta.
Koko homma loppu ennenku kerkis alakookkaan. Nuapurin piisistä rupes nimittäen tulemaan savua ja eekun mamma kapas hakemaan vuatteet sisälle ettee tartu haju. Ja tuas imuri huutaa ja minä sen putkessa kiinni.Äetiltä meenas männä hermo ku ee jaksanna vettee imuria ja minua yhessä.
No jotenniihan tuo sae hommasa tehtyä ku kaverina siivosin. Mopistahhii pitelin topakasti kiinni ja äet tuntu itekseen mutisovan että monessakohan mökissä on koeralla luututtu lattia...?
Sittä tuas petivuatteet uuvestaan ulos ku ol nuapuri suanu uunisa lämmitettyä.
Viimennii ol hommat siinä kohassa että lähettiin ulos. Ja mehtään.Vähä ol hittaanpuoleesta mamman askellus mutta koetin parraani mukkaan pittee sille vaahtia. Sille iski se könä-vaehe piälle, ol nutullaan het ensmäesen lumipuakun kohalla. Onneks laetto mulle sen pitkän,punasen narun (jälestysliina hienommin sanottuna) jotenka saen männä reohata hyvän matkoo eellä. Nähtiin puolenpäevänorava, iha perusoravahhii ja rusakko.Vuan ol hyvä reessu!

Kottiin tultua sittä jonnii aejan piästä petivuatteet kammariin takasi. Sittä mamma sekottammaan kakkutaekinata.Siinä vaeheessa aattelin kyllä että voe hyvä ihme tokkiisa...taetaa tulla pitemmänpuoleenen päevä...Onneks äetin peti ol jo petattu ja minun peete siinä piällä jotenka aattelin oekasta siihen huiloomaan.Aekalaella uuvutti.Niin käöpi nuo hepulit voimille. Mänettelishän tuo jos kerran vuuessa oes mutta ku joka laavantae sama hepakka.
( Maenittakkoon vielä että matot ne haes hienosesti savulle ku tuppaan tuotiin. Hepuloeja unohti ne pihalle.)
(Toenen maeninta; kakusta tul lettu. Hepuloeja unohti panna uunin piälle.)

2014-02-03%2015.30.39-normal.jpg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti