tiistai 1. huhtikuuta 2014

Valloo ootellessa...

Kuulin ku mamma päevällä maenihti nuorelle emännälle mänöväsä tänäpäevänä piäremonttiin!
- Viimennii, uattelin, tuo oes ollunna tarpeen jo aekoo sittä vuan parempi myöhää ku ee sillonkaa.
Nytpä sitä tulloo vähä valloo tähännii pirttiin. Niimpä jäen ootastelemmaan toeveekkaana ku se lähti että nyt loppu vahtuut meekäläeseltä. Ee tarvihe olla silimät selässäe ennee.Aarinko paesto ja minä kahtelin pihalle ku tintit hyppi ikkunalaavalle. Uhallahhii siinä härnäsivät, juuttaat.

P1010133-normal.jpg

Ja ku se piäremontin tiettäjä ee ollunna luutunna lasija ni ee tarkasti ies nähnnä mittää. Hyvä kaet se siivekkäehen on ku lentivät kiusaks siitä lasin puhtaasta kohasta ohi. Ja istuva nakottivat siinä töhrysen kohalla, kuonon eissä. Näkyny ku huamut vuan.

No sittä kottiutu remontissa kävijä. Eekähän sielä ollu mittään piän sisälmykselle tapahtunna. Vuan ulukopuol ol vähä er näkönen. Meenasin iha haakkuva sitä ku tul ennenku höpötyksestä tunnistin. Että entine meeninki. Vinttikammarissa verhot lasissa.

Että se ollii ollu vuan semmosta pientä pintaremonttija.
Pintaremontoetu sano sittä että ol kuullu semmosen jutun etton jossain (ee tietenkää muistanna missä)  joku (vielä vähemmän muisti kuka) tehnnä tutkimusta että koerat kiäntää nokkasa pohjoseen ,vae olko se etelään ku ne tekköö tarpeesa.( Onneks muisti ies että ol koerista kyse. Ettee jatkunna laase että en kyllä muista mikä elukka se ol..) Kyllä en minä usko tuohon. Ja ketteepä mahtaa kiinnostee tuommonen oekee tutkija asti!  Immeeset on ootoja. Muuallahhii ku tässä mökissä.

20140322_112238-normal.jpg
Syyveltiin vinkua kelin kuivumista ootellessa.

Pihalle mäntii vasta iltamassa kunnolla. Ku ol jo mua vähä jähmeessä. Hualar lähti tänäpäevänä sittä sinne valamistajalle syyniin ni ee lähetty kurraan rämpimään päevällä.
Ja eeköpä vuan yks hoksanna että minun nokka ol pohjoseen päen ku lenkillä kyykistyin. Ja sano että tutkija on ollunna oekeessa.
No kaet se nyt sinnepäen ol ku oltiin siihe suuntaan mänössä. Että empä siinä arponna että tuola on itä, ee sinne, eekä tuonne ku viärä suunta. Immeesen, joka uskoo että pimmeessä suap syyvä mitä tahasa eekä liho ku kalorit ee niä tarttuva, suap näköjjään höönäätettyvä uskommaan tosijaannii mihin tahhaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti