perjantai 23. toukokuuta 2014

Heenee ja hellettä

Uamusilla ol viilempätä ni sillon käätii vähä pitemmällä kuitennii. Mukavan viliposa tuul käv ja ol iha mukava männä helekutella. Ja mikä miärä on heenee tievvarsilla. Kyllä oesin pistelly jos vuan oes tuo yks antanna. Sano mulle että jos oes lehmän halunna ni oes sen ottanna eekä koeroo. Että eläpä nyt mätä sitä, sinnoot koera.
Kehtas vielä sannoo että tulis halavaks minunnii eeneet ku vees vuan pelloreonaa ruoka-aekaa! Ee tarvihtis kokoaejja miettijä että mitteehän se söes tänäpäevänä. Vae eekö mittää. Kehvel!

Kuva0239-normal.jpg

Tämmösijä ol siinä tievvarressa. Kyllä pit tarkkaa tutkija. Äet sano että ne on kaevinkonneen kaahoja. Minusta ne ol enämpi määräkoeran kaahuja. Kyllä tuns ihtesä pieneks tuommoste vieressä.
Ja tuo musta tuossa kuvan alalaejjassa ee oo se kaevinkone. Siinon tämä meejjän mestarkuvvooja työssässä.
Ihme ku ee nyt jättännä sormijjaa kuvvaa. Vaekka riittäähä tuo ku piäsä ja kännykkäsä jätti. Huoh!

Kuva0238-normal.jpg

Kukko kieku lähitalossa nii mahottomasti. Sen iän ol parantunna paljo. Oeskoo iänemmurros männy ohi.
En kehanna sitä nii uamutuimaa haakkuva. Tiijjäppä vaekkoes säekähtännä se. Taekka ne roovasa. Ku kaeketi sillä niitäe on. Ja sittä oes pyöräättänneet nahkamunija vielä. Ja talon emännällä jiännä leepomukset tekemätä. Ku ee oes munija. Kaekki pittää ottoo huomijjoo.

Mamma keettää mulle possunsyväntä. Sannoo että haesoo koko mökki kaaheelle. Se ku ee oo ite lihansyöjä ni sentähe muka on paha haju. - Että on nyt sittä määräkoeralle evväät,sano äet, heenee ja syväntä.
Sepä onnii sittä kumma homma tuo  heenänsyönti. Että minkä tähen se onnii sittä nii makkeeta tuoreena? Kyllä ymmärrän lehmijä. Ja kissoja. Ku nehhii tykkee näplätä heenee.
Ku kissa syöp heenee ni sanottaa että se tietää sajetta, sannoo vanaha kansa. - Ku koera syöp heenee ni se tietää mahavaevoja ja mattopyykkijä, sano äet.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti