keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Hoe henkiin!

Empä oo ensmäene enkä viimine koera joka on tuossae mankelissa käännä.
Vuan silti pittää sannoo ettoon ollunna kyllä mukavammissahhii paekossa. Ja on olo ollunna mukavampihhii.
Vuan tässä sitä on ensmäene päevä olla kössötelty. Ohan tuo männy iha kohtalaesesti.
Saen olla isomman osan päevästä iliman sitä kuuppoo. Äet niät vannotti että sillä eholla että luppoon etten kalttoo nuolla. Enkä ruavi. No lupasihhan minä ilimammuuta. Yhen kerran kyllä meenasin vähä lipasta. Erreöksessä. Ku unneotin. Vuan äet vahtas haakkana. Sano että kuuppa lopsahtaa justiisa kaalaa jos nuolasen kertookaa. En sittä ottanna sitä riskijä.

Pihalla on ollunna mulla kuulema liikoo vaahtija. Iha on tehty semmoset tarpeehenteko reessut vuan. Pönttö piässä. Ku muka tuo toene pönttö luul että mänisin hittaammin se kaalassa. - No ee kaet se minun jalakoen vaekuta jos kaalassa on laatanen!

Kuva0270-normal.jpg

Eelissä iltana ol meleko pöpperöene olo. Makasin vyllinkiin alla pitkälle iltaa. Ja yöks virkosin sittä kolisemmaa sen kuupan kansa. Ol se äet suanna tuommosen kuvan otettuva. Ja monniin mutkii kaatta sittä suatiin se tännehhii näätille.
Muattiin yö lattijalla patjalla. Taekka minähä en kyllä paljoo muannu. Ku pit yrittee sitä tötteröö suaha oekeesee asentoo.Siis sitä kaalurija. Ee mammoo. Sehä oes muanna kyllä missä asennossa tahasa. Vuan vahtas sittä minuva.

Kuva0271-normal.jpg

Tässä on eelisillalta otos. Ku otan ensmäesijä askelija tuon vehkeen kansa. Onneks otti äet matot poekkee. Eepään ennee tartu niihin kiini.

Oon oppinna hyvän konstin. Ku ruuvvan aejjaks otettaan tuo härvel poekkee ni minnoon ollunna näläkänen meleko monta kertoo jo het uamusta. Silläpä se äet uattellii että piäsöö vahemmällä venksloomisella tuon kansa ku antaa minun olla iliman sitä. Tietennii vahtoo etten piäse mittää sittä jyystämmää.

Kuha ee tarvihtis montoo päevee ennee männä hiipimällä  tuola pihalla. Kenenkää hermot kestä tuommosta hiihtämistä. Ku oon ollunna virkee. Meleko monta räkättijä ol uamusillae pihalla ja niille pit kyyti antoo. Äet pittää kyllä narun lyhyvellä vuan silti saen sevverra vaahtija että linnut läks. Nyt tuo pelekee että tikit ratkijjaa tuolla mänöllä.

Puhukee joku tuolle järkee!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti