maanantai 2. kesäkuuta 2014

Palluu tulevaesuuteen

Juhlat on juhlittu. Arki on tullunna.

Pilivisessä siässä on päevä mänty. Äetin mielestä justiisa sopiva ilima. Ku ol vuan 15 astetta lämmintä. Minummielestä oes suanna olla vähä lisseehhii. Vuan torstaena tuntu tulovan helle meellehhii.  Asteeta luvattii 27-30! Ee vilu puistele. Iltapäevällä rupes yhe´äkin aarinkohhii killottammaa. Jopa pit männä ehtimmään sopivata kohtoo mihinkä tälläätyvä muate.

P1010319-normal.jpg
Tämä on kuulema semmonen aarinkotervehys. Määräkoeriin malliin. Tuohon läekkää köllähin sittä paestattammaan ihteen.

Siinä ku makkoelin ni äet huomas etton minun maha ruskettunna. Eepä oo aekasemmin semmosta nähty. Kaete se tarttuu aarinko koeriinnii mahhaa niinku immeesten. Näköjjää.
Vuan kylläpä on ollunna meleko tympeemmakunen päevä. Nuin niinku tapahtummii osalta. Elikkä ee mittää. 

Arkee.

Hilijasta on ku sielä huopatossutehtaalla kesälommii aekaa. Mitä nyt mamma hölöpyyttää kaekeaekoo. Vuan sehä on nii tavallista etton semmonen taastaiän oekeestaa. Että tämmöstä sammoo sitä nyt sittä piisoo tulevaesuuvessahhii. Tavampäevästä. Aenahhii juhannuksee asti. Sittä tuas suattaa olla enämpi hilipakkata mökissä.

P1010368-normal.jpg
Äet lohuttel että elä huoli. Keksittää tekemistä. Huomenna oes kynnenleekkuuta.  - Sepä se vasta onnii iha mahottoman mukavata hommoo. Ihajjustiisa semmosta jokakoeran toevetta.

Pannaa koera selällee. Haetaa kynsleekkurit jotka ol unehtunna kyökin pöövälle. Könähettää koeran vieree kontillee. Otetaa käpsästä kiini. Pannaa kyns leekkurriin. Napsastaa pala. Sama toesen kynnen kansa. Ennenku napsastaa, soep puhelin. Joka on kyökin pöövällä. Könyttää ylös lattijalta. Nyrjäätettää polovi siinä hötäkässä. Linkutettaa puhelimmee joka on jo herennä soemasta. Luappastaan takasi. Ja polovillee. Ee kuitenkaa sille nuljahtanneelle puolelle. Otetaan tuassiisa käpsästä kiini ja sama homma. Suahaan pala irti.
Ja sama uuvestaa. Ennenku tuas napsastaa puotettaa leekkurit lattijalle. Ku on käet hionna. Etitään leekkurija. Joka on männy sen nuljahtanneen poloven tuakse. Suahaa leekkur kässii ja sittä onnii jo kolomas kyns vuorossa. Ja sama käpsä.
Aekoo on männynnä puol tuntija. Leekattuna kaks ja puol kynttä.
Helepostihha tuosta tulloo koko päeväks tekemistä. Varsinnii ku välillä pittää käävvä lasit pesemässä että näkköö. Vettä juomassa ku on tullunna kuuma ja jano. Ja sittähä se onnii jo puolisen aeka....
Että tämmöstä sypäkkätä toemintata ja määräkoeralle virikettä on tiijjossa. Jotennii ee hirveetä intoo herätä tuo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti