tiistai 3. kesäkuuta 2014

Juahkuuta kynnelleekkuusta

Äetin versijo
Iivar se tuas vähni kynnelleekkuusta eelissäpäevänä. Ennenku siihe pisteesee piästää etton koerankäpsä leekkoojan käessä ni on meleko monta mutkoo. Vaekka onnii tuommonen hyväluontonen tuo kynsmies.
Ja vaekkoon leekelly sennii erräännii kerra kynsijä moneltahhii er kaverilta ni on jottae mittee en oo vielä oppinna; elä millonkaan sano koeras kuullen että nyt leekattaa kynnet! Justiisa ottaa ritolat.

Siinähä kääp näen... Sanot koeralle ilosesti että tuleppa leekattaa kynnet. Otat leekkurit ja määt sinne missee ne ylleesä leekattaa. Mukana namipala leekkuupalakaks toemenpitteen jäläkee.
Ootastelet vähäaekoo. Määt sittä kalastammaa koeroos sängyn alta. Koetat mahallas muate vettee sitä poekkee ku ee hookuttelu aattanna. Kopsaatat piäs petin pohjaa. Ja ote lippee koerasta. Silläsiunoomalla se on luikassu takasi mahollisimman pitkälle. Kuuntelet vähäaekoo tijjaesija ku piähäs koskoo ja tähtijä näkkyy. Ja yritys uusiks. Ku piässäs on par kolome pakurata lissee ja koera eelleennii sängy alla, nooset poekkee. Siirtee änkeet sänkyvä ja nappoot tyrmistynneen koeran sieltä sylliis. Ja vasta sittä alakaa se leekkuunkorakka.
Joku jätti tuon oman osussuutesa poekkee eelisestä tarinastaa.

20140514_100438-normal.jpg

Iivarin versijota lissee
Tuo immeenen hupattaa nyt. Näehhä se alaku männöö;
Äet sannoo tekopirteellä iänellä että tuleppa nyt Iivari ku leekattaa kynnet ja suat namin sejjäläkee. Sen se on oppinna jostae kasvatusopuksesta. Että palakka pittää antoo. On muka koeralle mielukkaampoo se homma. (Hahaha!) Se on sitä ennen istuva ryyhöttännä tuntisotalla konneen iäressä. Muka tärkeehhii homma. Pelanna pasijanssija. Eekä suanna läpi sitä.

Männä könttässöö niihe leekkuriisa kansa ja kuhtuu. No minäpä luikasen peti alle. Enkä tule vaekka se muanittelloo. Sen on pakkorakonen lyöttäätä kontillee ja kuikkija minuva sieltä alta. Siinä tulloo jo liikettä sennii joka paekkaa. Venyttää kättä ja selekee. Mahallaa makkuu tekköö hyvvee selälle. Sen sannoo nuo vysijoterapeotittii.

Minä semparasta vuan uattelen. Ettee iha jummiivu kokonnaa. Täätisen pakkoko sen on se piäkakkulasa siihe petimpohjaa lyyvvä. Monta kertoo vielä. Turhoo ämpyilöö.
Sittä se könyvvää ylös. Tuas tulloo tuota liikettä. Siirtää sänkyvä. Joka tekköö sen allille hyvvee. Ja kumartuu koppoomaa minut lattijalta kaenalloosa.Minä mittää tyrmistynnä oo. Näättelen yllättynyttä että ompa se riski ku jaksaa sänkyvähhii siirrellä. Että näen se alaku männöö. Mamma ite vastoo sittä lopusta joka semmonen ku eelissäpäevänä huaston. Tottuus juluki.

P1010317-normal.jpg

Tämänpäeväne aaringonpalavonta suattaa olla huomissapäevänä hakusessa. Ukkosta on luvattu huomiseks.  Vuan mikäpä tuossa. Minä siitä myräkästä paljo perusta.

Vuan sen kuulin etton tänäpäevänä aetatarpeet minuva varte tilattunna. Että kohta piäsöö iliman naruja hilipettelemmää. Kuha joku sittä sen aejjan pystyttää. Taejjan ottoo ja soettoo vävylle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti