keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

Kesäkeskiviikkoo

Kaekessa raahassa makkoelin tuolissa äskön. Ja säekähin nii että tipahtoo meenasin. Ku mamma hihkas yhe'äkin että jepajee, vettä sattaa! Ja hypäkehtel ku meksikolaenen papu. Ja varmaannii näättihhii siltä. Vaekken kyllä oo semmosta millonkaa nähnnä. Vuan kuullu oon sanottavan että semmosija hyppivijä ovat.
Koko päevän on puahtanna tiälä, niinku varmaa muuvallahhii, aarinko. Mittarissa ee riitä ennee asteet. Elohoppee on mänössä jo räästäällä asti, ku mittar on ite lasimpielessä. Nytpä nosti ukkosen ja vettä tul meleko rapsakasti. Ja siitä syystä tuo yhe immeesen saetanssi. Lie tullu jo aejjemmi kaekille seleväks että se inihoo hellettä. No nyt ee hööryvä ennee ku mua satteen jäliltä. Äet raahottu vähä.


Eepä tuola pihalla oo nii mahottoman mukavata ollu. Kaekki seotukunnan puarmat on pitämässä jottae kesäkokkoostasa tiälä meejjän mökin ympärillä. Ja justiisa tulloo niille ruokataako ku myö männää pihalle. Ee oo kyllä iha ykköstoeve olla niihen loonaslistalla. Että eeku pirttii takasi.

Illalla ku on viileempi ni sittä tulloo itikat. Ne on aena iltavuorossa. Eepä niihenkää työvuorolistat oo siitä parraemmasta piästä. Ihteen ee kyllä aena huvittas olla ilta-ja yövuorossa. Ja jahata immeesijä ja muita elollisija. Että jos jonnii vertipan saes imastuva. Siälijä kaet niitäe pitäs. Ku ee oo heleppoo niihenkää elämä. Äet sano että parasta siälijä niille on kärpäslätkä. Taekka itikkamyrkky. Julumoo on niihen elämä. Onneks en oo itikka.


Sevverra livakasti ku liikkuu, sen aekoo ku nyt jaksaa helteeltä, ni suap olla raahassa nuilta lentäviltä pistijäesiltä. Ja ku tuota puolkuntosta palloo mulle vuan jaksettaa viskoo ni minähän sittä pinttelen.

Äet ihmettel minkätähe en ennee kelli nurmikolla niinku ennen. Koetti suaha minuva kellahtammaa pitkäksee muaha. Tällääty oekee itehhii siihe rojonnaa makkoomaa. Että näen sitä pittää nurmella olla. Viileelle tuntuu, sano, kokkeeleppa sinnäe. Esinnäkkää ee ollu ruohikkoo se. Ku sammalta koko piha täännä. Ja toeseksee justiisa siinä ol mustija pienijä kusijaesija melekonen laama. Ku yks ol myllännä niihe pesäkohan siinä sammalissa. Että ee kiitos meekäläeselle. Ja huomashan tuo meleko äkkijä itehhii ettee ollunnakkaa hyvä homma se makkoominen. Ku kusijaesarmeejja män kinttuva pitki ylös. Piäspä ylös melekee ponkasemalla iha ite.

Vuan mitteehän oes tapahtunna jos oes ruvenna näättämmää mulle siinä kohin mitenkä sitä pittää kierijä nurmikolla. Siinä peppuroejjessasa oes hajottanna vielä koko muurahaespesän...

11 kommenttia:

 1. No jon teillä siellä vilskettä. Paarmoja, hyttysii ja kusiaisii. Voi että. En osaa oikein neuvoa. Murkut saa kätsysti pois kaatamalla niiden koloihin aspartaamilla makeutettua mehua. Nyt olen itse kokeillut ja toimii. Tosin murkut siirsivät pesäänsä toiseen paikkaan. Täytyy ostaa lisää mehua. On halvempaa kuin murkkumyrkky, eikä tuu niin huono omatunto, (mukamas), kuin jos ihan myrkkymyrkyllä hävittäisi.

  Vai ilon sadetanssii siellä esitetään. Helteellä pitää vain ettii se viilein paikka. Mekään ei Ossin kanssa olla tehty pitkiä lenkkejä. Terveisii Ossilasta, M-L ja Ossi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meellä taetas suaha holovata sillä koko takapihan :) Vuan jopa ol tullu keettijöönnii muutama! Sota alakaa! Eeku mehukaappaan.

   Poista
 2. Sade olisi tervetullut tännekin, ettei äipän tarvitsisi laskea letkusta kallista kunnan vettä kasviparoille.
  Ötökät eivät ole meidänkään kavereita, paarmoja ei onneksi ole täällä kotipihalla kovinkaan paljon, mutta mökkirannalla sitäkin enempi. Hyttysarmeijaa pelotellaan tyyninä iltoina lasten hyttyskarkotteella, jota äippä levittää ensin omiin käsiinsä ja siitä meidän arimpiin paikkoihimme. Toimii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saetta saes tulla enämpihhii. Vaekka kovasti satohii ni eepä kastellu tarpeeks muata.
   Itikat lisi varmaan sejjäläkee aenahhii Kiinan väkluvun verra.

   Poista
 3. Voi yhen kerran, ja toisenkin! Että meni se sun äet kellahtamaan kusiaispesään? Jotkuthan kuulemma oikein istuvat sellaisessa isossa keossa ja katsovat kellosta kuka kauimmin siinä viihtyy. Jos vähän harjoittaisit sitä mammaas vielä ja menisitte sitten pokkaamaan palkinnon kisoissa ; )
  Meillä ei ole tullut pisaraakaan taivaalta, ellei lasketa muutamaa puunoksalta tullutta tippaa... taisi olla joku tirpunen asialla.
  On meillä vieraillu joku itikkakin, Palvelijattaren nilkan sivussa on pari pientä kutiavaa jälkeä. Ilta on ihan tyyni, puissa ei lehdet liikahdakaan. Parvekekukille vesi maistuu, kuten mullekin. Palvelijatar lipittää mineraalivettä jäillä. Luulee virkistyvänsä. Näkis vaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En kyllä ilikijjäes semmosta hommoo kahtoo, että mamma oekee työksee sielä istus! :)
   Tiälä niitä itikoeta oes. Oesko tarvista sinne suaha lissee? Voesin panna pikana tulemmaa :)

   Poista
  2. Hih, kiitosta vaan kamu, mutta luulen ettei me just nyt tarvita niitä itikoita. Jollekin kiusankappaleelle voisi niitä toimittaa, jos olis joku 'vihollinen' tiedossa : )

   Poista
 4. Sulla se Iivari yksikään päivä ei ole samanlainen, sun ympärillä aina sattuu ja tapahtuu :) Hyvä että saitte piristävän sadekuuron niin jaksat jatkaa tarinoiden päivityksiä !
  t, Nero

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja minä ku oon sitämieltä ettee ikänä satu mittää! Kaekki on samallaesta. Sitä vissii on tottunna nuihin yhen immeesen toelaaksiin ni mikkää ee yllätä ennee :)
   Onneks sato, eekä lisä oes pahhoo.

   Poista
 5. Kesä ja kusiaiset, kesä ja paarmat, kesä ja itikat, pfui!
  Miksi pitää olla noita kesänpilaajia, miksei ne elele talvipakkasilla? Antaisivat ihmisten nauttia muutenkin niin lyhykäisestä kesästä. Ja kerrankos on tavallista kauniimpi ja lämpöisempi kesä, niin sitä enempi sikiävät nuo inhat elukat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eläpä muuta virka! Ja syksy ku tulloo ni on hirvikärpäset! Iha on jootavija otuksija nuo. Puarmattii on tintin kokosija...

   Poista