tiistai 22. heinäkuuta 2014

Vetovastuuta ja vanitusta

Uamusilla lähettii lenkki tekemmää jo seehtemältä. Ku ol mukavan viileetä.
Het uluko-ovella haeston jo muhevija ja uusija hajuja. Mammalta meenas tossu jiähä overrakkoo ku ryykäsin vaahilla. Se ku on etennii uamulla aena vähä hijasliikkeesempi. Ja mulla tuas oes tuo liikehintä sypäkämpätä.
Se pelekäs koko aejjan että leksi katkijjaa ku vejin nii että henk naaku.  Se ku meejjän entinen leksi iha iteksee män poekki ( no ehken vähä kulumahampaalla avitin ) ni äet osti uuvven. Ja ku ee kaapassa sattunna olemmaa ku niitä narumallija ni semmonen pit ottoo. Eekä se luota siihe että se kestää. Vaekkonnii siinä maks 12 killoo. Ja minä paenan seehtemän killoo.

Mäntii semmoset kakssattoo metrijä ennätysaekaa. Siinoes suattanna  männä uusiks ennätykset jos oes aekoo otettu. Sittä löen jummii. Äet siinä tuskaelemmaa että mikkään siinä on että aena tässä kohin pittää jumija. Että meellä se vetovastuu vaehtuu aena tässä mäessä. Iivari se vettää tuon alakumatkan ja äet sittä loput. - No tietennii. Minä oon semmonen pikamatkoen mies, niinku ohjus joka sykässöö äkkijä liikkeelle. Äet tuas männä junnoo tasassee, niinku tankki. Sentähe se vettää ylämäessä. Minnoon iha tarkotuksella tämän homman taktikoenna.Muutehhan nuo pikamatkat on jiännä sittä vähemmälle. Mitä nyt muutaman kiekan  oon vetässy. Ja huilanna välillä. Mahottomasti on puarmoja ja muita ötläkkeetä jotka purasoo meleko nasakasti. Mahasta kerkes jo yks ruoja näpästä. Melekosen mohkulan ol tehnnä.
 
Uattelin niät jo mahhoo luututessan että eekaet lie luumut ruvenna kasvammaa uuvestaa! Kerkisin jo vähä ilahtuva. Vuan äet sano sittä että ohhoh, ompa purassu puarma mahastas. Että se patti ollii sittä sitä. Onneks en kerinnä äetiltä siitä kysyvä. Oes naaranna mulle kuitennii.
Ku se ol ite pienenä säekähtännä puarman puremata ja luullu että nytse rupes tis...ööö siis rinta kasvammaa. Vaekka ol vasta neljä. Kyllä sillä mummu on naaranna.No ee koko päevä oo männy ötököetä väestellessä. Sae tuota istuksijahhii. Ja lohtukannoo ulukoeluttoo.
Tuossa meejjän etusivun reonassa ku lukkoo nuo plokikamut, ja sielä Halda, ni sehä on sitä meejjä nuoren emännän mussiikkija. Ja se sakki ol ollunna tänäpäevänä lehtihuastattelussa. Että viikolloppuna sittä vissii Karjalaesessa on juttuva. Äet on jo terottanna sakset. Että suap jutun leekata taltee. Vielä on vuan semmonen pikkunen onkelma että pitäs se lehti suaha mistee leekata. Ku ee tiälä ilimesty.
Toevommukkaa kaekki vanit lukkoo jutun. Ja männöö huomenna niitä kuuntelemmaa keekalle. Myö mäntäs ja eturivvii jos oltas lähempänä. Nyt pittää vuan vanittoo tiältäkäsin.
11 kommenttia:

 1. Voi pikku ii...awwww ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voe Syvämmen Valtijatar... <3 <3 Hyvvee keekkoo huomenna! :)

   Poista
 2. Kyllä mekin rynnittäis sinne keikalle kuuntelemaan Haldaa, jos maisemissa oltais. Onnea keikalle!
  Meilläkin on flexit nyt niitä naruja, yksi litteä malli on vähän huonossa hapessa. Taisin ihan ihan vähän käyttää siihen kerran hammasotetta. Narut on kyllä kestäviä.
  Vauhdilla ja tyylillä pistelet menemään tuossa ekassa kuvassa. Toisessa kuvassa katselet tarkkaan jotakin. Kana näyttää pysyvän hyvin kurissa, kun ei yritä karata.
  Pitäskös sulle laittaa jotakin ötökkäkarkotetta, kun tuppaavat pureskelemaan sut paukamille?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joha mulla on ötökkäkarkote. Nimittäen äet, vuan ee toemi :D Mitä tuota ossoes kokkeella?
   Kana on oppinna kuka miäree talossa ni ee lähe livohkaa. Taesin kuunnella ku linnumpesästä kuulu mahoton mekkala. Sentähe tuo tarkkana olo. Halda on vissiin Kaustisilla ku on ne kansammussiikkijuhlat ja sittä Savonlinnassa syksyllä, näellä näkymin. Että jos on kääntijä sielläpäen... )

   Poista
  2. Käytiin lukemassa googlessa pitkä rimpsu koirien omistajien mielipiteitä hyttyskarkottajista. Tässä useamman koiran omistajan vastaus:

   Effolin Flyblocker- suihke on huippu! Toki muistettava suihkauttaa lähtiessä mutta suojaa varmasti. 5h kesto luvataan mutta pidempään ne ötökät kaukana pysyy . Käy myös paarmoihin&punkkeihin ja hirvikärpäsiin, Hinta n. 5,90- 7,90e / pieni putelo mutta on tod. riittoisa.

   Poista
  3. Voe kiitos! Het ehtimmään tuota kaapasta tae apteekista, tae missee sitä nyt sittä myyvväänkää! :) Ee pärjee tuola ulukona kohta ollenkaa.

   Poista
  4. Apteekista olivat ostaneet, joten sieltä kannattaa kysellä ja antaa niiden tilata, ellei varastossa ole.

   Poista
 3. Mekin vanitetaan Haldaa ja kuunnellaan netissä. Tykätään ja suasitellaan ja mentäs kuunteleen, jos tulisivat näille leveysasteille. Nyt vaan huurraata huuvetaan ja tassuilla taputetaan.

  Meil ei oo vleksiä. On vaan taluttimet ja semmonen Y-hihna, mikä nokassa molemmat riehut... tallustellaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, lissee vanija :) Niillä on tiälä plokkerissa ploki josta näkkyy keekkakalenter. Jos muistaavat päevittee :) Että jos vaekka jollonnii sattus teejjännii kulumille.
   Hankala voes olla kahta määräkoeroo kerralla lenkittöö muussa ku taluttimessa. Ootta varmaannii sevverra mänövijä poekija :)

   Poista
 4. On se kumma että paarmat ei väsy edes paahtavassa helteessä, päinvastoin villiintyy entisestään. Kyllä se niilläkin naama venähtää sitten syksyn mittaan ja luikkivat koloihinsa. Täytyypä käydä tutustumassa mistä Halda on tehty :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä. Jos sitä koerat ja immeeset jaksas yhtälaella porhaltoo ku ne ni saes paljo aekaan :)
   Saesivat luikkija jonnehhii jo nyt...mokomat pistijäeset.
   Käähhän ihmeessä Haldaa kuuntelemassa. Kuulostaa tos hyvältä! :)

   Poista