tiistai 8. heinäkuuta 2014

Tuu in Van

 Helle jatkuu. Eekä pilivehhiventä. Taekka tietoo satteesta. Tämä on ku telekkarin päevän siä.
Jostae kumman syystä tulloo aena alotettuva siän luventieroomisella. Vaekka jokkaenen näkköö sen ite. Ku kahtoo pihalle. Taekka telekkarriin. Minnoon vissii tämmönen oman elämän pekkapoota.

Mattoja kuivuu pihalla. Onneks loppu mäntysuopa. Yhen ol pakko lopettoo se pesuötäkkä. Niihe osalta. Vuan minä se en siästynnä. Hommaha männöö vanahalla kuavalla aena, näennikkäästi:

Koerampesu
Pesijä: äet
Pestävä: Iivari

Hätistettää koerarukka makkeesta unestasa jalollee. Valehellaa sille julumasti että äkkijä pesastaa enimpijä. Ja komennettaa pesukammarrii. Laetettaa ves valummaa lavuaarii. Että lämpijjää. Huomattaa että pyihe unehtu ja männää hakemmaan se. Samalla reessulla soep puhelin. Vastattaan siihe. Pannaan samalla päläpättäissä vettä ja poroja kahvinkeettimmee. Samalla aekoo pesukammarissa ves valluu altaasee ja ylite iärijjää. Koerarukka koettaa väestellä. Ja ruapia ovvee. Että tiälä kohta tuluvii.

Viimennii pesijän tolohake tulloo takasi. Huomoo etton jo lattija märkänä. Ihmettellöö mitenkä on lavuaari männy tukkoo. Älyvvää sittä että  ollii pannu sen pyihkeen siihe altaasee. Ja veen piälle valummaa.  Pannoo suihkun piälle ja kastelloo koeran. - Ja jopas sattuhhii,huomoo  että se uus samppoo unehtu. Justiisa se Tuu in Van. Männöö hakemmaa sen aeneen. Jonka pit olla keettijön pöövällä.Vuan ee ookkaa. Ku on jo pesukammarin hyllyssä. Koerarukka oottaa paekallasa. Vaekka inihoo vettä. Tulloo takasi sittä ja vuahottaa koeran sillä pahahhajusella tökötillä. Sittä huuhellaa ja vielä toeseennii kertaa hulasveellä huljaatettaa. Ruvetaan pyihkimmää. Huomattaa että se pyihe ollii märkä. Ku ol ollunna siinä altaassa. Tukkeena.

Männään tuas hakemmaa pyihettä. Ku sehän unehtu ensmäesellä hakukerralla. Pannaan samalla se virta piälle siihe kahviaparraattii. Ku ol sehhii unehtunna.  Männään kuivoomaan koera. Joka on ootastellu sielä märkänä hyväntovin.
Äkkijä pesasu. Kesto arvijolta aenahhii kolome varttija.
En suata ies uatella mitenkä on männä nuo hommat minun eeltäjjiin kansa. Ku olivat molemmat semmosija turkillisija kaverija. Ja paljo vähempi kärsivällisijä pesuhommissa ku minä. Ja mulla vielä tämmönen lyhyt karvahhii. Ee kaltattavvoo.

Kuva0253-normal.jpg

Väettää tuo naenen,joka assuu tiälä ja ol pesumestarina, etton kova homma meellä tuo koerampesu.
Minnoon sammoo mieltä. Kyllä siinä pestävä koville jootuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti