sunnuntai 24. elokuuta 2014

Kahen päevän annos

Eelinen päevä männä hurahti ku se ennevvanahanen Kapasen keeri. Vaekken kyllä tiijjä minkälaene lie ollu. Ja kuka lie sekkää Kapanen ollu. Vuan semmonen sanonta on olemassa sillon ku päevä männöö melekee tietimätä. Ee toentunna ies tätäkää plokija päevittämmää. Että tässäpä tulloo nyt sittä kahennii päevä annos kerralla. Vaekkee tuota mittää päevittämistä eelisessä ollukkaa.

Perjantae-iltana, ku ol se minun nimipäevä, ni luvattii mulle se nimipäeväsiankorva. No totistettavasti sittä saen sen. Melekee ol oman korvan kokonen. Että sillä sae anteeks unneottaja unneottamisesa.
Eelissäpäevänä ee sittä tapahtunna kerrassaa mittää. Pitkee lenkkijä lukkuuottamata. Ja mahhaa punanen rantu. Ku ol mua märkä ja hiekkoo män salloo valjaehe alle. Onneks ol sitä hyvvee hevosrasvoo jolla se yöaekaa hävis poekkee. Kiitos vuan Maille, Artun emännälle, että neovo sen!

 
 
Illankähmässä hämärissä vielä vähä lörtsyn kansa pelluutahhii. Eekä tarvinna unta hookutella.
 
Pilivet on roekkunna matalalla koko tämän päevee. Miettiivät että sattookko vae ee. Lähettiin muka rivakasti lenkille. Minnäe mänin jumpruilemata. Ku ol paljo hyvijä hajuja. Ehämminä muuto.
 
 Ee kummosta matkoo keritty männä ku alako sattoo. Justiisa yks häsläs kamerasa kansa. Koetin minä kyllä sannoo jo vähä aekasemmi että kohta mahtaa tulla vettä. No kuuntelko tuo immeenen sittä. Eepä tietenkää. Ee älynnä ennenku alako roemija iha kunnolla. Ja sittä tietennii kiireellä pihhaa. Märkijä oltii ku likovarikset. 

 
Yhen aenuvan kuvan kerkis ottoo. Onneks. Kyllä en tykkee jatkuvasta sihtoomisesta sen aparaatin kansa.
Tuosta pihhaa laakkoomisesta satteessa juohtu mielee. Että kumpiko kastuu jootuimmi, se joka kävelöö vae se joka laakalla paenaltaa? Kysseessä sama matka. Sitäpä mammalle tuossa atvaelin.
 
No oeshan se pitännä arvata. - Sehä ol kokkeellu sennii. Ja sano että juoksulla kastuu jootusammin. Vae olkoon se nyt kävelemällä..? Ee sittä tietenkää muistanna mitenkä se ol!
Ku on kuulema nii kaavva aekoo ku kokkeel. Sehhii oes pitännä arvata.
Tehkeepä muuttii testi ja sanokee sittä mikä ol tulos. Eekä vastaakseks kelepoo vuan se että satteella kastuu. Ku se huomattii itehhii tuossa pihhaa syyhältäissä.
 


Tässäpä nyt sittä pihalle kahtelen. Että meenannooko tuo iha kokopäevän sattoo. Jäe nuo haesteluhommat niät vähä keske tuola tievvarressa.
Ja muutae oes pihalla tekemistä. Huomasin eelissäpäevänä että aejjantarkistus on ollu iha unneoksissa. Muut alakaa olla kohillaa. Tae aenahhii semmonen syystarkistus tehtynnä.
 
Niihen kohillee mänemistähä suap varmaa ootastella. Niinku oon jo sanonna ni mammaha on ku vanaha tiisseli. Kaekella rakkaavvella sanottuna. Aekasa pittää hookutella ennenku lähtöö hittaampuoleesesti kääntii. Ja sittä sytkyttellöö jonniiaekoo. Ja sammuva jytkähtää yhe´äkin. Eekä sittä lähe kääntii tuas vähhääaekaa.
Tulupissako lie vika vae missee... aenahhii sytytyspuolella oes korjoomise varroo.
- Misteepä tuonnii tietänen... minä mikkää tiissel´insnyöri oo. Heh.

18 kommenttia:

 1. Tosi komean korvan sait, Iivari.
  On sulla kiperiä kysymyksiä! Pisti mietityttämään mitenkä pian sitä kastuu laukatessa tai kävellessä. Palvelijatar sanoo, että kastuu ihan yhtä paljon, jos matkaa on riittävästi. Jos kaivolta kotiin porhaltaa niin saattaa se laukkaaja säästyä vähemmällä kastumisella. Minä en osaa sanoa, kun ei ole sitä kaivoakaan.

  Meillä on tämä päivä ollut tavanomainen sunnuntai. Lenkit on tehty kuivin tassuin, aurinkoa on ollut aika ajoin ihan mukavasti. Syöty on kumpikin liikaa (imuroi vierasvarat omaan pötsiin, tuo Palvelijattar).
  Sujakkaa sunnuntain loppua teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olhan siinä iha syyvvä asti :) Tuota se rupes äettii muistelemmaa että tasan taes männä. Eli samalla matkalla kastus molempiin tyylii mukkaa samavverra. Vuan paljoo en sen muistivvarraa panis... :)
   Eepä oo kuivijjaloen suanna käävvä pihalla. Losonnaa tulloo vettä.
   Mukavata päevälloppuva teellehhii! :)

   Poista
 2. No ny on korva asiallisen kokoinen! Taisi olla karjun korva. ;) Ja visainen on kysymyskin! Veikkaisin et kastumisen määrä riippuu tuulen suunnasta. Jos juoksee myötäsateeseen, niin kastuu vähemmän kuin kävellen. Jos taas meno on vastasateeseen, tulos on päinvastainen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oekee ol semmonen sopusuhtanen korva meekäläesemmakkuu :)
   Tuo kastumishomma pittää testata jonnii kunnolla...Jos satut innostummaa asijasta ni pistäppä tietoo mitenkä käv :)

   Poista
 3. Kai se kastuminen on siitä kiinni, kuinka monen pisaran alta kulkee... heh heh =D Myötäsateessa kastuu selkä, vastasateessa maha...

  Meilläkin tarvittiin hepparasvaa taas pitkästä aikaa. En minä ymmärrä, mikä tuota Arttua milloinkin kutittaa, mutta hyvin menneen reissun jälkeen kotona alko kainaloiden napustelu. Korvissa oli töhnää, silmät hilseilee... Korvat on nyt putsattu ja silmissä geeliä, kyllä tää tästä taas :)

  Sulla oli taas kivat kuulumiset. Kerro mammallesi terkkuja, että koittaa kestää tota sun mäyrämäistä huumoriasi. Koska ethän sinä tosissaan mammaa halveeraa, ethän <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä. Kyllä pitäs iha virallisesti tehä testi. Innostuskoon vaekka jottii myytimmurtajat...!?
   Kyllä on iha huippuhyvvee tuo rasva. Ee oo mittää jälellä punasesta rannusta. Mulla nuo allerkijaoereena pietyt hävis sen leekkuun jäläkee. Vaekka pikkusen kokkeellii äet mulle antoo naatoo. Ee mittää tullu.
   Iha oon kaekella rakkaavvella nuita ernäesijä laasahuksija äetistä piästelly. Kyllähä minä siitä tykkeen enkä sitä oekeesti halavalla pistä. On sillä nii kummallinen huumorintaju itellää että ymmärtää se nuo minun jutut :)

   Poista
  2. Jäe vielä sanomata että pittäähän sen mamman kestee ku iha ite valihti minut, en tunkenna väkiste :D

   Poista
 4. Mielenkiintoinen kysymys tuo sateessa kastuminen. Yksi on varmaa: kun on sadetakit, kastuu vain jalat. Tietenkin vain siinä tapauksessa, että sadetakki on päällä eikä roiku naulakossa.
  Kyllä kadehditaan noita sinun komeita korviasi, siis niitä syötäviä. Me ei saada, kun Jiri rupesi oksentamaan korvan syötyään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii ja jos on saehattu piässä, ni ee piä kastu :D
   Kaekellaesija kysymyksijä sitä jootuu vatvommaa:) Jopa on kurja homma ku ee Jirin maha kestä korvoo. Harmi. Kerravviikkoo minä suan tuommosen, taekka harvemmin. Ohan se aeka rasvanen kuulema, ettee ihme jos ee maha kestä. Mukavata loppupäevee, saetakilla taekka iliman! :)

   Poista
  2. Eipä tarvittu sadetakkeja tänään :)

   Poista
 5. Makoisan näköinen herkku-korva sulla Iivari ! Veikkaan että kulkemismuodosta ei ole kiinni se sateessa kastuminen vaan se riippuu ainoastaan sateessa vietetystä ajasta. En ole kyllä varma, villi veikkaus vaan :)
  t. Nero

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvvee ol korva :) Hyvästi mietitty. Entäpä jos makkoo satteessa 10 minnuuttija taekka juoksoo sama aejjan tae vaekka konttoo sen aejjan... kastuuko samavverra?? Oes kyllä mukava tietee :) Äet ee ruppee ennee kokkeelemmaa. Vaekka oes justiisa siihe sopiva ilima. Mitenkäs jos sinun emäntäs...?

   Poista
 6. No eihän siitä mitään tulis, jos kaikki olis turaselpupuja. Kyllä rauhallisiakin ihmisiä tarvitaan toppuuttelemaan kaikenmaailman kohkaajia. Energiaa on hyvä käyttää maltillisesti, niin riittää pitempään. :-) Kyllä oli hyvä juttu saada Iivari täydentämään perhettä. Kuka sitä nuoren armonkin kanssa touhuais??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kaet se on. Vuan entäpä jos semmonen kohkooja ja hittaansorttinen käännistyjä on samassa ropassa!? :)
   Minä taejjan olla se jären iän talossa sillon ku ee nuor armo oo tiälä :D Nuin niinku iha vuatimattomasti sanottuna.

   Poista
 7. Juoksemalla taitaa keretä useamman pisaran alle:) Savvoon terveisii, M-L ja Ossi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinäpä sitä rätneemistä .) Nythän tuota oes justiisa sopivat ilimat testaella ku jatkuvasti sattaa. Terveeset tiältä satteen keskeltä!

   Poista
 8. Olipa varmasti maittavan makoisa korva, nam! Kyllä piristi taas kummasti toipilaan päivää lukea sinun touhuista. Niin hauskasti oli tämäkin tarina taas kirjoitettu. Sateista huolimatta mukavaa alkaneen viikon jatkoa toivottelee Typy ja emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ol korva makkeeta :)
   Mukavata jos on jottae illoo ollunna näestäe sepustuksista, kiitos kehuista! :)
   Oekee mukavata viikkoo teellehhii ja Typylle semmonen kunnommuiskaas :)

   Poista