maanantai 25. elokuuta 2014

Tarkistaja ja sen tarkistaja

Voe tuhannen tulenpalavata turjaketta! Sillälaella sano yks kapteen niissä Tintti kirjoessa. Ja niin sanon minnäe.
Ku minä nii syksyvä oon ollunna vaella. Ja sehä on tullunna. Vuan sepä unehtuhhii kokonnaa että se tietää saetakkikelijä kansa. Nyttii  tuuloo kovasti ja vettä sattaa. Ja pihalle pitäs männä. Eekä oo mittää lempeetä kesäsaetta tuo. 
 
No misteepä silipaset takin piälles ku entine on liijjan pien. Taekka olhan se jo männäsyksynähhii vuan nyt hankoo kaenaloesta pahemmi ku sillon. Sitä pitäs nyt sittä sinne takkikaappaan piästä. Ja sepä onnii sittä jo oma juttusa.
Sitä ku tiälä perihveerijassa assuu ni hankalata on.


Että pitänöökkö sittä koko syksy vuan lasista katella pihalle. Ku kyllähä minä muuto oesin nii mielellää lähtennä.  Äet tuntu sanovan että passoohan se nyt olla muka pihalle vaella. Vuan jos takki oes ni en muka lähtis millää iliveellä.
Mitenkä se nyt nuin luuloo. Aenaha minä pihalle lähen mielellää.
Lenkille lähtö onnii sittä iha er asija.

 
Uamupäevästä, ku ee satanna, esmerkiks suoritin iha vappaaehtosesti aetatarkistusta. Talavee vaste pittää kahtoo etton kaekki pysynnä paekallaa. Tolopat ja muut.

 
Porttihhii pit tutkija kunnolla. Näkkyy pitelövän aenahhii yhen tämänkokosen määräkoeran aejjan tälläpuolen. Ja siihe sammaa ehättääty jo aatohhii haakuttavaks. Män kuitennii mummun ja ukin luokse se tulija.

 
Toesessapiässäe ol kaekki kunnossa. Ja siitä näk hyvästi sinnehhii mummun ja ukin pihhaa. Kaekevvarulta katoen tarkkaa. Ku ee aena tiijjä mittee sakkija sitä on liikkeellä. Ja kaekellaeset ryökälleet vuanii vanahoen immeesten huushollija. Äet ol kyllä sitä mieltä ettee tarvihtis nuin tinkaa kytätä nuapurijen asijoeta. Kyllä en kytännä. Piin vuan silimällä vanahoen asumusta.
 
 
Jollae ol sittä lystisä kytätä meekäläestä. Tarkkoo hommoo koetin tehä siinä vielä. Vuan mitenkäpä siinä tarkistushommija tiet ku on itellää tarkistaja perässä.
 
Pittää kaete sitä tarkistajan tarkistajata ymmärtee. Sillon nii vähä tuota, mitenkä sitä nyt hienosti sanottiinkaa... aktiviteettijä elämässäsä. Ja nuo sen sosijaaliset kontaktittii on meekäläesen mielestä meleko kuiviin käännä. Oon huomanna. -Justiisa kuulin telekkarista ku sanottii etton liijja vähä vanahoella immeesillä sosijaalisija kontaktija. Ja ohan tuo äet jo meleko vanaha.
Minummielestä aenahhii.
 
 
Se kyllä sannoo ettee tarvihe ku minut kaenalloosa. Että siinon sosijaalista kontaktija kylliks. Varsinnii ku oon kuulema semmonen suulaammampuoleenen tappaas. Ja sitä aktiviteettijähhii kuulema suap minun kansa iha omiks tarpeiks. -No kyllähä minä mukava ja ilonen  ja kaekimpuolin sopusa kaver oonnii.
Ja semmonen sopivampehmee ja lämmin kuppeessa kiini.

8 kommenttia:

 1. Onpa sulla siellä tärkeitä hommia, aidat ja epäilyttävät liikkujat on tutkittava ja epäkohdista raportoitava. Hyvin hoidat virkaasi.

  Onko se sadetakki kutistunut kesän aikaan? Niille voi joskus käydä niin. Sitten naisihmiset luulevat koiran lihoneen. Se mitään lihomista ole! Uros kasvattaa lihaksiaan ainakin viiteen ikävuoteen asti. Lihas ei ole läskiä, pitäisi palveluskunnan se muistaa. Mulla alkaa olla tiukat paikat, kun ensi kuussa täytän viisi. Palvelijatar sanoo, että jos valjaat vielä sen jälkeenkin käyvät pieniksi ei enää kannata uskotella lihaksien kasvaneen. Pitää miettiä uusi selitys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hommoo riittää. Joka vuuenajalle.
   Se takki ol jo alakuusa vähä pienennäppee. Ja ku nyt oon vähä potristunna ni se on hankalammakunen piällä. Taekka että lihasta oon suanna, ee läskijä. Ne on naeset joehe vuatteet kutistuu omija aekojjaa kuapissa :) Lihasta voep kasvattoo vanahanahhii, paetsi äet. Sen kohalla pättöö se että lihakset tulloo ja männöö vuan läski on ikkuista :D

   Poista
 2. Eihän se mitään kyttäämistä ole jos tarkistaa että naapureilla kaikki hyvin :) Ihan oot kuule vaan tunnollinen, tekee sitten kunnolla minkä tekee. Kyllähän Iivari kainalossa tai sylissä vastaa montaa sosiaalista kontaktia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ee minustakkaa se oo kytteemistä. Se on huolempittoo.
   Minun kansa kotona on kuulema parasta :)

   Poista
 3. Määräkoiran tärkeimpiä tehtäviä on vahtia, että kukaan ei tule omille pihamaille, ainakaan varoittamatta emäntää ja sitten tietysti pitää katsoa aina, että aita on kunnossa. Olet sinä Iivari ihanan kiltti mäyräkoiraksi, kun et ole kaivautunut aidan alitse kertaakaan karkuun. Jos meillä olisi tuollainen verkkoaita (ei ole), niin Ossi olisi jo ajat sitten hilppaissut karkuun. Siksi meillä on vain se noin kymmenen metriä pitkä juoksunaru, iso fleksi joka on noin 8-10 metriä ja fleksi liikku poikittain sellaisessa rautalangassa, joten reviiri pihalla on kyllä yllättävän iso.

  Yksi määräkoira muuten korvaa tosi monta sosiaalista kontaktia. Lähes kaikki:) Terveisii Ossilasta, M-L ja nukkuva Ossi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Justiisa nii. Oekee oot kirjanna määräkoeran hommat :)
   Ee oo tullu pahemmi mielee ruveta sen enempee kaevuhommii ku mitä sen härpäkkeen kohalla. Ja sehhii vuan senkerran.
   Vuan oomminä sitä aetoo vaste muutaman kerran vähä pompaattanna ihteen:) Että oesko mahollisuuksija ylite piästä...ee ollu. Äet sano kansa sammoo että korvoon kaekki sosijaaliset kontaktit :D Ossilaan terveesijä!

   Poista
 4. Vai asuu teidän naapurissa tosivanhoja ihmisiä. Hirmu hyvä, että tarkkailet heitä, kun kovin vanhoille voi sattua kaikenlaista ikävääkin, enkä nyt tarkoita vain rosvoja ja huijareita.
  Kyllä yksi koira vastaa ainakin kymmentä ihmissosiaalista kontrollia, mäyräkoira luultavasti enemmänkin. Toisaalta voin kuvitella, että ainoana koirana oleminen voi joskus olla aika vaativaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohan ne semmosija ylj kaheksankymppisijä jo. Koetan pittee silimällä vähä sitähii pihhoo.
   Kyllähän tämä työstä kääp. Tämä aenuvana koerana oleminen. Vuan toesaalta on tässä hyvättii puolesa. Mittää ee tarvihe jakkoo ja suap olla aena ensmäesenä :)

   Poista