torstai 7. elokuuta 2014

Löttönen ja laenamotto

Ohan tuo eelinen tympiintyminen helepottanna vähäsen. En kyllä oo lenkille lähtennä. Aenii, kävimminä uamusilla ku äet höönäätti minuva jollae kanapuikolla liikkeelle. Vuan sitä ee lasketa. Ku viekkaavella ja viäryyvellä sae minut lähtemmää.
Tuola pihalla vähissä erin oon ollunna. Ku ee kaavvan kerralla suata olla. Vähä tuo meenoo lämmin olla.
Jonnii aekoo löttösen kansa jaksaa juosta. - Siis tuon entisen pallon. Että ee ollunna nyt äetistä kyse. Sittä sitä pittää pittee huilinkitaakoo. Minkä nyt sittä suattaa siinä alollasa muata.
Sielä on niät melekonen haju tuola aejjankuppeessa. Se yks naesimmeenen joka assuu tiälä, holovas aejjanreonukset etikalla. Onneks tuolta ulukopuolelta. Lorottel aenahhii viis litroo etikkoo pitkimpihhoo. Ol lukenna jostae että etikka karkottaa kiärmeetä. Melekee karkottaa muuttii. Ja nurmikossa ruskee rantu siinä kohin mihinkä sitä kuato. Ee tie hirveesti miel nuita reonuksija pitki männä nokka muassa.

Ol sielä kyllä yks kohta johonka aena työnsin nokkoo. Äet sitä ihmettelemmää että mikkään se sielä lie ku kiinnostaa nuin. No etikka haes, sitä ol. Vuan ol sielä semmonennii etikassa marinoetunna koppakuorijaenen.  Tietennii lipasin sen mänemmää ennenku äet kerkis kieltämmää. Makkeeta ol. Voempa kyllä suositella, kamut!
Alakupäevä ku män tuon löttösen kansa ni loppupäevä onnii männy sittä muihe öttösten kansa. Ja arpoissa kummanko ottas. Lohtukana vae possu. Vaeko ee kumpanenkaa...vaekeeta valita. Ja oes kaet sitä vaekka mitä muutahhii hommoo. Siivuu ehken piällimmäesenä. Nuin niinku oekeeta töetä.

 


Kyllä vähä nyt ymmärrän äetin kaverija. Niitä justiisa joella ol ne topostajapiäskyt. Olivat sanonna että loma män eekä mittää suatu aekaseks. Vaekkoes ollunna vaekka mitä hommoo. Että muut ku sannoo että tehtyvä ee sua tekemättömäks, ni heellä se männöö nii että tekemätöntä ee sua tehyks. Olivat ottanna siitä uuvven moton itellee. Minummielesta paremmin ku hyvin sanottu. Vaekka ehämminä niihen kohalla tiijjä sitä mitenkä se niille ossuu. Vuan pittää niät paekkasa justiisa tiälä meejjän huushollissa. "Tekemätöntä ee sua tehyks." Että taejjampa laenata sitä meellehhii uuvveks motoks. Ehken eevät paa sitä pahakseen. Varsinnii ku äetin tuntoovat.
 
 
18 kommenttia:

 1. Kuule, ei meilläkään lomalla saatu mittään aikaiseksi. Viimesenä päivänä väkisten kuulemma siivos. Ku kuulemma työpäivänä ois vielä raskaampaa.

  Mutta hei! Mulla on samanlainen possu ku sulla. Tai oli kakskin samanlaista. Mutta nyt ne on raatoja molemmat... Vinku ehkä päivän. Sitte piti tehä lopotomia tutkimus ku ei ennää vinkunu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meellä totteotuu joka päevä tuo :)
   Mullon säelynnä vielä ehjänä tuo possu. Aenut ehjä. Vae teit sinä omalles lopotomijan! :D Oes kyllä paekallaa tiälläe. Siis possulle... :)

   Poista
 2. Kopakuoriaista etikkaliemessä :) Johan on sulla säilykkeet =D
  Jos siellä pelätään käärmeitä, täällä vahdataan koko ajan, ettei parvekkeen ovesta tule mehiläisiä. Pari on jo tänään eksynyt sisälle, koirapoika on komennettu takavasurille, ja emäntä on seisonut hiiskumatta lehti toisessa ja juomalasi toisessa kädessä. Pistiäinen ymmärsi kumminkin lentää sen verran oven ulkopuolelle, että sai läksiäisiksi vielä siitä lehdestä takalistolleen ja lensi kaaressa yli parvekkeen kaiteen. Ei tartte tulla pistelemään allergista Arttua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toene hysterija aehe on nuo pistijäeset. Joka kukka on nyhetty irti nurmikosta etten vuan astu niihen piälle taekka nennee työnnä. Paha homma jos piäsöö pistämmään, varsinnii jos on allerkinen! Toevottavasti pyssyyvät kaekki Artusta erossa!

   Poista
 3. Miten Iivari jaksat pallotella tällä kelillä? Minä en jaksa. Hippasen on alakuloisen näköinen tuo sinun pallo. Mulla on ollut pari samanlaista röhkivää possua kuin tuo sinunkin. Ensimmäiseen tuli ´ihan itsestään´ viilto takasorkkaan, sitten olikin pakko tutkia mistä sen äänen saa pois päältä. Aika paljon valkoista täytettä piti kaivaa possun mahasta ennen kuin se ääni löytyi. Toiselta possulta katkes ihan irtipoikki sorkka, ja siitä se lähti... Ei ole kolmatta possua tullut talouteen.
  Tuo motto on ihan nappi juttu, niin se tuppaa olemaan täälläkin tekemättömien kanssa.
  Kivat kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pallo on vähä kärsinneen näkönen, kieltämätä :D Possu on säelynnä iha ehjänä vuan muut vinkut on ilimastoetu kyllä. Aenii, suolestihhan minä sen ensmäesen possun. Siinä ol jottae valakosta sisällä. Maestu pahalle, en syönnä sitä.
   Tuo motto on hyvä. Niillä sen keksijöellä on kyllä muutennii sana hallussa :)

   Poista
 4. Taas lähti yksi kommentti bittiavaruuteen ilman lupaa. Mutta uudestaan, niinkuin Teletapit ruukkasivat sanoa.
  Tekemätön ei muutu tehdyksi, mutta siinä sivussa jäävät virheetkin tekemättä. Ja onko se nyt yleensäkään niin tärkeää, se tekeminen? Meille ainakin sopii hyvin manana-meininki, varsinkin jos tekeminen olisi esim siivoamista tai koirien trimmausta tai muita hoitotoimenpiteitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No meellähä ol ennen semmonen motto että minkä voet tehä huomennakkii, sitä ee tarvihe tehä tänäpäevänä :) Mitteepä tuota suotta niistä tekemisistä hötkyilemmää :)

   Poista
 5. Kiitos osuvasta sananlaskusta: tekemätöntä ei saa tehdyksi, ei sitten millään! Sopii kuin nyrkki silmään tänne meidänkin huusholliin. Ja sitten kun, ihme ja kumma, saakin jotain tehdyksi, niin kiireen vilkkaa se pitäisikin saada tekemättömäksi! Kun siihen tuli virhe tai se tuli tehtyä väärin. Elikkä, parempi kun ei tee mittään. Koskaan. Ikinä. Niin ei tule virheitäkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on nuo äetin kaverit semmosija että niiltä irtoo kyllä nuita juttuja :D Niimpään se on kyllä, että jos ee tie mittää ni ee tarvihe katuva virheetä...

   Poista
 6. Nam kuulostaa hyvältä nuo etikassa marinoidut koppikset ! Ainahan sitä tekemättömiä tehtäviä riittää, joka huushollissa. Mun emäntä ei hirveesti niistä stressaa, sen motto on se 'miksi tehdä tänään sen minkä voi tehdä huomennakin'
  Hyvää viikonloppua Iivaril :)
  t. Nero

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tai miksi tehdä tänään minkä voi huomenna muilla teettää ; )

   Poista
  2. Tuokin on hyvä, täällä otetaan heti käyttöön :)

   Poista
  3. Mahottoman hyvijä mottoja nuo molemmat! :D
   Parempija ol muute nuo etikkamarinoejjut ku iha siltää syövyt :)
   Hyvvee viikolloppuva, tulpa sittä mittää tehyks taekka ee !

   Poista
 7. Etikka on muuten luonnonmukainen rikkaruohomyrkky - ollaan ostettu kallis pullo ja sumuteltu sitä voikukkiin. Sitten kuultiin, että halvinkin etikka (saa kai apteekista) tekee saman taian.

  Onkohan meillä liian lepsu meininki, käärmepaikoissa kävellään ja pihassa on pörriäisiä houkuttelevia kukkasia. Ajattelen, ettei kaikelta voi suojata, ollaan vaan tarkkaavaisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näkkyy olovan tehokasta. Iha kaapan tavallista etikkata ol tuo aene. Että oo varmaa liijjan lepsuja. Luulempa että meellä ollaa yljhysteerisijä :) Nuo kiärmeet tiälä on sevverra uusija tuttavuuksija ettee oekee ossoo vielä suhtaatuva asijjaan. Ee tok voe kaekelta suojata vuan jollae näkkyy olovan semmonen yritys :)

   Poista
 8. Vai etikassa marinoituja koppakuoriaisia! :D Ei kyllä tiietty, että etikka karkottaa käärmeitä. Mutta alkaako ne sitte kiertää sitä aidanvierustaa, teidän puolelta? Hui, sittehän pitää koko piha suihkia etikalla ja sehän menee jo vähäsen hankalaks!

  Mää kohtasin tossa yks päivä vaskitsan. Vaaratonhan se on, menin vähäsen nuuskaseen, mutta mamma meinas saada (taas kerran) sydärin, ku ei heti hoksannu ettei se ookaan kyy, näki vaan kiemurtelevan lieron mun nenän edessä ja näki jo mielessään eläinlääkärireissun ja kaikkee gaumeeta. Metsä raikas ja mää säikähin mammaa nii, että en kyllä enää haista yhtäkään luikeroa, varmuuden vuoks.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kuule kuajeltu on kaekki aejjavvieruksen sitä etikkata. Jokunen litra näky mänövän :) Eekö lie nuapurinnii puolelle männy.
   Kyllä niitä ee ehken erota ku iha läheltä mikä on mikä. Äet meenas jo puutarhaletkuvahhii huitasta lapijolla :D Parempi se on pysytellä erillää kaekesta mikä kiemurtelloo. Onkilierosta lähtiin.

   Poista