keskiviikko 20. elokuuta 2014

Ympäristötarkastaja

Niimpään sitä on vuan kaekellaesta hommoo tällehhii päevälle kertynnä. Iha tehyks asti. Ja joka hommassa oon ollunna piäsniekkana. Etton varmasti tehty oekee. Ja etennii etton tullu tehyks. Ettee oo piässy nyt se motto toetteotummaa. Se "tekemätöntä ee sua tehyks".
 


 
Lenkillähä se on päevä alakanna ennennii. Ja alako nyttii.Vaekka koetin kyllä sannoo että ee niinkää oes väliks. Ku mustija pilivijähhii noos. Ja oesko tuo nyt iha nii pakko männä jokapäevä. Kuulu olovan. Onneks ee pitkä ollu tuo uamullinen. Kerrannii vuan semmonen pyrrääs.Päevällä ol sittä toene iän jo. Vuan eepä tuo ollukkaa nii nihkeetä ku uattelin. Yllätin äetin, ja ihtenihhii, ku männä tepsuttelin iha semmosta kohtalaesta vaahtija. Ol oekee mukavata. Äet äety kuvvoomaa sillä vanahalla kamerallasa tuota vanahoo puuta. Ja kaekkee muutae. Oes tuolla ollu tok vähä semmosta kommeempatahhii kuvattavvoo kyllä. Iha siinä likellä narumpiässä.
 


Kerättiin sittä karvijjaesmarjoja. Tarkistin luatua. Hyvijä olivat marjat. Vuan en tykkee etton niimpaljo piikkijä oksissa. Nuita marjoja oes nii hyvä napsija oksista. Ku on nuin mahottoman paljo. Vuan ensmäesenä on piikki siinä ku suusa aakassoo. Oksija oes leekeltävä. Paljo ol kuivija. Ee näättännä hyvältä. Ilimotin äetille asijasta.
Huilattii välillä tuvassa. Ja sattoo ropsaatti vettähhii.  Meleko kova tuulehhujjaas on käännä kokopäevän. Ja sittä vettä on välillä tullu. Vaehtunna jootussaan tuo siä.Huiluun jäläkee ol vuorossa toesellaene pensas. Mustija marjoja. Niihennii luatu ol iha tyyvyttävä. Eekä nii aenuvatakkaa piikkijä. Alaoksat ol mulle varattuja. Pistelin sieltä niitä. Äet sano ettee sieltä kerree. Ku ovat muka kuolasija. Minä kyllä söennii ne mihinkä olin nykinnä. Ettee sinne kyllä jiännä yhtää rähmittyvä marjoo.
 
Vuan oes vähä karsittava nuita oksija. Taekka ies nosteltava muasta irti. Tästäe maenihin. Äet sano että tuas on tarkastaja vaahissa. Ja noottija tulloo. Mikäli minä yhtää tarkastajata tunnen. No ohan se huomaatettava jos kerra näkköö etton vähä häneks nuo hommat männy.


 
Sittä ol vielä nurmikoehen tarkistus tehtävä. Ja tuon puujjuur tutkittava. Vaekka äet koetti toppuutella. Ku tietennii pelekäs niitä kiärmeetä. Joeta ee oo tähämmännessä näkynnä pihassa yhtää. Puu ol kunnossa. Vuan tarvihtis ehken nuihen pensaehen kansa tehä jottae. Valtoovat kohta koko pihamuan. Varsinnii tuo isolehtinen. Mikälie vatukka. Siitä tul kyllä huomaatus mammalle.
 


Eeköpä vuan oohhii liikoo rööhähtännä tuo vallollesa. Kohta ee pihalla muuta kasvakkaa. Kyllä saes joku tehä jottae. Aejjasta läpi jo tunkoo.
 


Melekosen livakka päevä on ollunna. Eekä tok oo vielä ies illassakkaa. Rankkoo hommoo on tuo ympäristötarkastaja homma. Ee kää katteeks. Vuan ompaan nyt nuo hommat tehtynnä.
 
Oekeestaa ne oes kyllä kuulunna nuorelle emännälle. Ku sehä se on se ympäristöasijantuntija. No ehken ee paa pahaksesa vaekka sen hommija mäninnii tekemmää. Tuskin tulloo torummaan. Ku minnoon vähä niinku sen semmonen suosikkipoeka...13 kommenttia:

 1. Palvelijatar: Voi Iivari-Ihana, kyllä niiiin tekis mieli tulla muiskauttamaan iso pusu päälakees. Niin oot hieno ja halittava koirapoika!
  Párek: No Tuo oli pakko päästää ääneen, kun niin on täpinöissään noista sinun kuvista ja sinusta.
  Mutta kuule, kyllä minäkin sinua kovasti ihailen, kun noin olet asiantuntevasti siellä ympäristöä tarkastanut ja kommentoinut. Minä en ole maistanut ainuttakaan marjaa pensaasta. Citykoira nääs. Palvelijatar kyllä on tarjonnut joitakin torilta ostettuja ja mustaviinimarja on minun ja Palvelijattaren suosikki.
  Sinä se olet onnenIivari, kun pääset ihan tuoreena marjat pensaasta maistelemaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pusuja otettaan vastaa iha mielellää :) Tule vuan antammmaan, millon vuan!
   Pakko se on jonnii nuistahhii hommista huolehtija. Nuor emäntäkkää joka paekkaan kerkijä. Ja äetin nyt tietää... :)
   Tykkeen kovasti nuista marjahommista. Pihlajammarjat ee oo kyllä suosikkija. Niitäe maestelin ku oksat yltää alas että yletin hyvästi. Kyllä sultae kamu nämä hommat onnistus jos piäsisit kokkeelemmaa!

   Poista
  2. Jäe vielä Párek, sanomata että äet on sittä täpinöessää sinusta! :) Että tasapelj :D

   Poista
 2. Työ tehty on, sä pääsit voittajaksi. Hyvä se vaan on, että keventelet nuoren emännän työtaakkaa. Kun taitaa hänellä nyt olla muitakin kiireitä kuin lähiympäristön tarkkailu.
  Ja raskaan työrupeaman jälkeen kunnon nokoset ovat aina paikallaan.
  Kompataan sinua tuossa marja-asiassa: parhaita ovat hyvässä seurassa suoraan puskasta nautittuna. Minun pitäisi ehkä kuitenkin tulla sinua neuvomaan karviaisten piikkien väistelyssä. Koska karviaiset on tältä kesältä kerätty, oppitunti siirtynee ensi kesään. Ei varmaan sinuakaan kiinnosta kuivaharjoittelu tyhjissä puskissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkistushommat on tehty. Kerruuhommija oes vielä vähä jälellä. Että se piikkinväestoharjottelu kyllä onnistus vielä:)
   Nuorella emännällä on vielä ne loppukiireet sen opiskelusa kansa. Vuan ens kesänä onnii sittä varmaa jo uuvvet tuulet puhaltamassa :)

   Poista
 3. Kyllä se oma reviiri on tarkastettava. Metsänhoitajakin tarkastaa mettänsä, niin miksei maanomistaja maitansa? Näin on marjat. Karviaiset sun muut. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta puhut! Työlästä tuppoo välillä olemmaa vuan eepä aata velevollisuuksistaa laestoo :) Varsinnii tuon yhen toestaetosen kansa asuissa... :)

   Poista
 4. Mites Iivari on, uppoaako vihannekset? Paprikat, herneet ja porkkanat? Kypsänä vai raakana? Marjat on kyllä tunnetusti supervuudia, joten jatka samaan malliin. Jos puskissa vielä on jotain jäljellä.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Porkkanat männöö keetettynä. Ruakana en nii tykkee. Eekä ne ies sulakkaa maharepussa kunnolla ruakana. Tommaatista ja sallaatistahhii tykkeen.Muista en.
   Marjat suoraa puskasta on parasta! :) Alaoksat on kaekista puskista mulle varattu.

   Poista
 5. Iivari Laaduntarkastaja, heti ostaisin marjoja vaikka vähän kalliimmallakin jos niissä olis leima "Iivarin tarkastamat ja hyväksymät". Omenat taitaa olla niin korkealla että niihin ei saada Iivarin hyväksymisleimaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Hieno on tuo tittelj! Omenija ee meellä ies ookkaa. Suattasin tok tarkistoo jos oes. Jos joku poemis ja minä sittä tutkaelisin:)

   Poista
 6. On se omilla reviireillä hyvä suorittaa tarkastus päivittäin. Me kierrämme lenkin ihan satunnaisesti. joskus aamupäivällä ja joskus iltapäivällä. Miäs tekee sitten illalla lenkin ja minä käytän viel ennen nukkumaanmenoo Ossin pihalla.

  Sinä olet Iivari semmoinen söpöliini kanssa, että kun vaan on aikaa, niin oikeen mielellään käyn sinun kuulumiset kattomassa. Se on jännä tuo marjojen poiminta. Ossikin poimii joskus mustikoita. Ei se muiden marjojen päälle perusta. No ei meillä kyllä marjapensaita olekaan Ossilasta terveisii!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä söpöliini tiälä nyt iha meenoo punastella...
   Mustikkamehtään ku piäsissii...oespa se vasta mukavata. Kiärmeehen pelossa männää vuan tietä pitkin. Mehtää vasta ku ilimat jiähtyy. Eekä maha sillo olla ennee yhtää mustikkata. Ossille terveeset!

   Poista