lauantai 25. lokakuuta 2014

Laavvantaen ratoks

Päevä alako makkuuvuatteehen kopistelulla. Niinku aena laavvantaena. Vettä ja räntee rätki solokennaa. Eepä voenna viijjä niitä vuatteeta pihalle tuultummaa. Tietennii olin siinä hommassa kaverina.
Ku tieten siitee muuto oes tullunna tolokkuva.
Kyllä en oes pihalle lähtennä. Ku näätti ettee sekkaan sovi. Paljo parempoo oes ollunna vuan katella kaekessa raahassa lasista pihalle. Ee kuunneltu määräkoeroo tässä mökissä. Sinne vuan kaeken satteen ja veen sekkaan.

Männessä huomattii meejjän pihatien poekki jälet. Ja ne olj justiisa samallaeset ku ne toessapäevä jälet. Vae mikä päevä se nyt olj ku niistä kuvvoohhii otettii. Pihaovelta ee ollunna niihi jäläkii ku parjkymmentä metrijä. Meleko likelle tuppoo otus tulemmaa. Mikä sittä lienööhhii. Ee hirveesti hymmyilyttännä kyllä.

No. Tähystelyhomma jatku sittä pihalta tultuva. Ja ku olin vähä palasta purassu. Uattelin että jos vaekka näkis sen kulukijan.
Vuan ee sielä männy ku nuapurin lajitoverj emäntinnee.

Laavvantaet on ylleesä semmosija lököpäevijä. Enämpi ku muut. Jos ies mahollista. Ja luupäevä tietennii. Paetsi että tälläkertoo saen sen luun jo eelissäpäevänä.
Äet sittä uattelj että jottae haaskoo pittää keksijä. Semmieleeset haaskat on ylleesä kyllä meleko epäonnistunneeta. Niinku nyttii.

Sanotaa että naara itelles ennenku muut kerkijjää... Jostae syystä ee vuan naarattanna.
Vuan sanotaahhan sitä niinnii että naaru jatkaa ikkee... että nyt tulj kamut usseempi vuosj sitä teelle.
Että sittä pipokuvija. Justiisa. Ja varmuuvveks vielä usseemmalta kantilta.


- Voe herraihme tätä nollouvven miäree.... Ota nyt jo poekkee tämä...äet..??


- En kuuntele....lörlörlörlörlör.....


Sittä koetettii minuva lepytellä. Ja selitellä. Että sehä olj semmonen haaska juttu. Vitsikäs. Ettee sua leekistä suuttuva.
- Jo vuan...Tosj haaska. Naarattaa toellaa varmaa vielä ens vuonnahhii. Joetahhii.


21 kommenttia:

 1. Voi Pikku-Ii <3 <3 <3
  Mitenkä toi pipo pysyy päässä, kun ravistat? Vai etkö sinä puistele ittees ollenkaan vaatteissa ja vermeissä, kuten Arttu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oot ihana ku et naaranna! <3
   Se ee tuo putki sittä irtoo piästä vaekka kuinka puistellees. Erräännii kerran kokkeeltu. Minä puistelen ihteenj kyllä paljo sillon ku on vuatetta piällä.
   Mitähän mahtas Arttu putkilosta piässää arvella?

   Poista
  2. Tarvittais tollanen putki meillekin paukkupakkasia varten. Kokeiltu on fleecestä tehtyjä, joissa kiristysnaru vielä naaman ympärillä... ei pysy päässä mikään tolla puistelumestarilla!

   Poista
  3. Kutaseppa tuommonen joostinneeleputkilo :) Ee irtoo puistelemalla, aenakkaa mulla. Vielä.

   Poista
 2. Vähän olen kyllä samaa mieltä kanssasi tuosta piposta. Nolo. Eikä edes tupsua. Toisaalta, jos vaihtoehto on paleltuneet korvat, niin ehkä sittenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Justiisa nii. Nolo on. Ja vielä nolompi oes tupsun kansa! Että elä ies ehota semmosta :)
   Lämmittäähän tuo tietennii pakkasella. Ja tosj pakkasille on samallaene valakonen joka on paksu junttonen. Että on kaet se hyvä ettee läpät palellu. Vuan silti...

   Poista
 3. Teijän kannattais hankkia sinne pihalle semmonen riistakamera, semmonen ku meillä on mökillä. On sitte muutenki vähä niinku kameravalavonta päällä ja ei muutkaan ihimiskulukijat jää huomaamatta. Se on nykyaikana semmosta.

  Tuo sun pipos *tirsk*tirsk :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Immeeskulukijoeta ee oo yöllä eekä päevällä. Tänne korpee kukkaa eksy :)
   Ne on vuan nuo suvet ja ilivekset jotka jolokuttelloo nurkkajuurissa. Oes kyllä mukava suaha tietee minkälaesija karvatassuja ne on.
   Eläpä kuule naara sielä. Tiijjä vaekka saes emäntäs tuosta jottae uatoksentynkee sinun pippoos ... :D

   Poista
 4. Kuule Iivari, me äijät yhdestä piposta komeuttamme menetetä eikä kunniaakaan. Kestä pipo kuin aito mäyräkoirauros, ja niin sinä kestätkin. Palvelijatar sanoo, että eihän tuo ole yhtään hullumpi. On nähnyt samanlaisia kolmella ylväällä vinttikoiralla ja niillä on vielä korkeat säärystimetkin. Päät korkealla pystyssä kulkevat ja katselevat nenänvarttaan pitkin alamaisiaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos lohunsanoesta kamu! Ja siitä ettet äetynnä naarammaa mulle.
   On kaet se kestettävä. Ku on aenut konsti pakkasilla ettee läpät palellu. Vinttikoerat on ylyväetä otuksija. Niillä ee näätä tuommonen iha nii hupasalta ku tämmösellä persjalakasella :)

   Poista
 5. Meitsi pyysi pipokuvaa Iivarista ja lupasin olla nauramatta...en naura mutta pikkasen hymyilyttää :) :)
  Tuo sellainen pimeän kelin myssy, paitsi siis jos alkaa pakkaset paukkumaan 30 tienoilla niin kaipaisin itse samanlaista....muistelen sitten kateellisena että Iivarin korvat ne ei palele :)
  t. Nero

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naarat kuitennii... Näätän iha huivipäeseltä vanahalta mummulta. Nuapurin aatokuski meenas ajjoo kuormurisa ojjaa ku enskerra vastaantulj tiellä, naaro niimpaljo. Kelemi.
   Tuota piettään vuan ku pakkanen ylittää 15 astetta. Ja sittä ku on ylj 25 ni on semmonen samallaene valakonen tuppelo, paksumpi vuan. Voe minuva raakkoo! Vuan eepä läpyköetä palella!

   Poista
 6. En voi lakata nauramasta! Näytät ihan vinttikoiralta :D Voi pikku kuikeloa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinähhii...ettäs kehtoot! Ja niinku oon sinuva palavonna. Sielä vuan naarettaan...määppä ite iliman pippoo pihalle ku on 30 pakkasta. Siälisit ies vähä. Ja muistelisit mittee olj itelles äet tällännä piähä ku olit penska. Nii iso karvahattu eetä jäet siitä puuhuaraa kiini :D :D Kukapa nyt naaraa :D

   Poista
 7. Miksköhän meille tuli se punahilikka ja susitarina miälehen....ei sillä,sinoot se sus,joku muu suattaapi olla sitte se toenen...:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpäjustiisa...minnoon ihanku se susj joka on isoäetiks pukkeutunna :) Äet on enämpi semmosta metästäjätyyppijä, nuin niinku ulukosesti. Punahilikkoo ee sittä tässä ollukkaa :) Siinähän tuo on satu kasassa :D

   Poista
 8. Eh heh, heh heh hee... Toi pipa on kyl ylimaalisen komee.

  VastaaPoista
 9. Kyllä tok teejjän äeppä kutassoo teellehhii samallaeset! :D Eepä palellu läpät...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Metästäjätyyppiä eikä punahilikkaa missään :) voi ietuna teirän kans..:)

   Poista
  2. No ohan se vähä semmonen rutakkatekonen tuo mamma :) Se Punahilikka olj vissii männy kottiisa ku ee ollunna tässä :)

   Poista