torstai 6. marraskuuta 2014

Pimmeetä pelijä

 Plokikamu Nero tuola omassa plokissasa iloehti uuvvesta lumesta.
Ja nii oon tehnnä minähhii. Kyllä on ollunna mukavata ku on tuota lunta.
Vaekkee sitä nyt justiisa niimpaljoo oo vuan kuitennii jonniivverra.
 
Äetillä riittää ihmettelemistä mitenkä tykkeen tolskata tuola lumessa.
Ja männä kovassahhii lumemmyräkässä vuan vaahilla. Ku siellähän kastuu.
Ja sittä en kuitenkaa tykkee vesjsatteesta. Ku sielläe kastuu.
- Se ku ee älyvä että nehä on iha erj asija. Veissä kastuu het. Lumessa vasta sittä ku se sullaa. Pihhaan tultuva. Ja sittä se ee haettoo ku se pyihittään poekkee. Ohan ne nyt kaks iha erj asijata. Tietennii.
Männööhän se itehhii selekäpiillee lummee ja tekköö enkelijä.
Vuan eepä heettäävvy selällee vesjsatteella. Vaekka onse sittä kyllä nolloo. Aekunen immeenen makkoomassa lumessa. Ja heeluttelemassa sielä ruajojjaa. Onneks ee tiälä kukkaa niä.
Paetsi linkomies männätalavena. Vuan senhä minä oon jo huastannahhii.
Päevällä pallompelluuta. Ja peruslenkkijä. Pakkanen laski onneks kuutee asteesee. Ku uamusilla olj 15.

Iltapimmeellä ee oo lenkille lähetty. Eekä oekeestaa ies rapumpieltä pitemmälle. Vuan tuossa meleko hämärällä oltii tuola aejjassa.
Pimmeetä pelijä pelloomassa. Heh.
Sinne ku ee aenakkaa tietimätä tule mikkää susj taekka ilives. Ja mammaha loestaa ku majakka nuine valoennee. Ettee sielä nyt iha sysjpimmeetä oo.

Onse vuan kuitennii kuunneltava välillä. Ja vähä takakättee katasteltavahhii. Kaekevvarulta. Varsinnii ku nuapurin poejjat tuntu iäntelövän.
Se on sittä hyvä ku ne ilimottaa jos joku kulukoo. Ee aena tarvihe olla minun kuulolla. Kyllä tykkeen semmosesta hommasta.
Että jaettaan vastuuta nuapurriin keske.Mänj sielä aatohhii. Ja ku niitei kovi usseen mäne tuosta ni neon kaekki katottava tarkkaa.
Justiisa olj juttuva meejjän avviisissa että olj tuola kirkolla kulukenna jottae ryökälleetä.
Olivat nuivvuan männeet immeesten huusholliin yöllä. Asukkaehe herreemätä.
Ja ryövänneet rahhoo ja muuta tavarata. Että meleko viatonta on tuo meekäläesen pimmee pelj nuihi verrattuna.
Kyllä jos meelle erehtysivät ni äkäsen lähön antasin. Eevät tietimätä ovija koplottellees. Kyllä on männy mualima mallillee. Ku ee ennee sua kotonasakkaa olla raahassa. Juuttaan kanaljat ja pannahiset.
Oes tuossa jo susissa ollunna tarpeeks.

Äet sannoo tätä Söör Iivarj asennoks.
Jelehotan muka nii miehiks. Ja näätän ylypeeltä kuulema.
No kehvelj, justiisa tarjos mulle sitä pahammakusta kalaöljyvä ennen kuvaottoo. Kyllä en ottanna. Niinku voep asennostae piätellä.
Sitäpaetsi en ollunna olovinanj. Minnoon kuulolla tuossa. Valamiina sykäsemmää tuolille.
Ja kahtommaa lasista. Tiijjäppä jos joku ryökäles oes vaekka tulossa. 
Ni tiälä sittä yks vahtikoera vuan tolohottas. Jollae öljyvvaeholla.
Niinku meejjän vanaha pösö huomenna. Siis aato. Ee äet.
10 kommenttia:

 1. Voe Iivari. Olet siis niin oikeassa tuossa lumi/vesi asiassa. Sehän on ihan loogista. Joskus olen minäkin tuuminut, että mitenkä Ossi jaksaa mennä paahtaa (huom. alle 10) pakkasissa, mutta sadekelillä lenkit senkus kutistuvat, kun herra vanhenee. Tänäänkin oli 200 metriä ja kaikki hommat hoidettu, siis ihan kaikki:)

  On sielläpäin ollut ryökäleitä, mutta tuo rosmoilu on täällä Porkkalan niemellä niin tuttua kauraa. Useaan Kirkkonummen Sanomissa kerrotaan, että missäpäin ovat rosmot liikkuneet. Meiltä on viety vain avoimesta liiteristä iso sirkkeli. Mutta kyllä inhotti, kun tiesi, että varkaita kävi. Onneksi eivät tulleet sisälle asti. Eivät vissiin uskaltaneet, tai katsoivat, että sirkkeli on arvokkainta mitä talosta voi löytää. No siinä olivat aika oikeassa. Meillä ei ole mitään rahallisesti arvokasta, mutta olisi ihan järkkyä, jos varkaat tulisivat sisälle asti..

  Sun Söör Iivari asento on ihan melkein kuninkaallisen hieno. Terveiset Ossilasta, M-L ja Ossi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saekelillä tuo 200 metrijä on pitkä matka. Mulla jiäp monasti siihe sattaa metrii :D
   Tiälä on suatu ellee raahassa. Tähä asti. Nyt niitä rosmoja on ruvenna liikkummaa. Kytteevät kuulema semmosija paekkoja missä on joku rollaattorj pihassa. On muka niille helepompija uhrija. Konnat!
   Meellä ee oo muuta arvokasta ku meekäläene. Ja minuapa ee niivvuan viijäkkää! Kurjat ketalleet on nuohii ollu mitkä teeltä on sirkkelin vieneet. Onneks eevät tullu sisälle asti.
   Äettii sano että jelehotan tuossa yhtä pönäkkänä ku se Monakon Alpertti :) Joku siniverine kaet se vissii on.

   Poista
 2. Ihan hurjaa, että rosmot ja ryökäleet sisälle tuppaavat kutsumatta ja vievät rahat ja tavarat! Viime vuonna iltalehdissä luki vastaavista tapauksista joissakin lähiöissä. Aika moni täälläkin sitten asennutti ulko-oveensa saranapuolelle sellaisen metallilistan, joka estää oven nostamisen saranoiltaan, ja lukkoon sisäpuolelle esteen, ettei pysty postiluukun kautta millään värkillä lukkoa avaamaan (täysi työ itselläkin päästä ulos). Lisäksi on ovessa poliisilukko. Rapun ovessa on koodilukko. Meidän talossa on joskus joku nuorisosakki käynyt pyöräkellarista kähveltämässä pyörän ja kylmäkellarissa etsimässä juotavaa - turhaan.

  Olispa muuten hauskaa, jos valmistaisivat hohtopalloja meille koirille! Sellaisia, jotka loistavat pimeässä. Tuli mieleen hohtokeilauksesta. Ole vain Iivari tarkkana siellä ja pidä sudet ja rosmot kaukana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meekäläene on meellä murtosuojana. Ja eeköpään tuon haalikonnii suane jostae kaevettuva. Jos tinka tulloo. Luulis tokenovan sillä jo jonnii pitkäkyntisen.
   Hohtopallo on hieno uatos! Liekköhä niitä jo meelle keksitty? Oespa metkoo semmosen kansa pimmeellä vehata :)

   Poista
 3. Teille ei kyllä rosvot eikä muut paha-aikeiset ihmiset pääse, kun sinä niin tormakkana vahdit. Haukkuva hälytysjärjestelmä niinkuin meilläkin.
  Lunta täällä vasta alkaa satelemaan. Äippä ei tykkää, kun huomenna on reissupäivä. Me ei tykätä, jos reissu perutaan.
  Pidät tietenkin vahtia myös susien ja muitten ilkiöitten varalta. Ja ainahan kannattaa olla valppaana myös sen vuoksi, että lähestymässä olisikin joku parasta a-luokkaa oleva ihmisystävä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toevommukkaa siästyttää niiltä kuhtumattomilta vieraelta. Nii kaks- ku nelijalakasiltae.
   Tiälä ee sittä lunta tullukkaa enempöö. Muutama sentti on vuan. Justiisa sen että hyvästi näkkyy hukkaen jälettii jos niitä sattuu liikkummaa.
   Huomenna tulloo a-luokan immeesystävä, nuor emäntä niät ja vävy :) Kyllä oon mielissänj :)

   Poista
 4. Eikös se ole ollut aiemmin ihan yleinen tapa kaupunkien ulkopuolella, ettei edes ulko-ovia lukita yöksi? Niin on ollut rauhallista ja on voinut luottaa ympäristöön, ettei kukaan kuulumaton tunge toisen taloon. Hyvä se on, että teillä siellä on tomera talonvahti. Juuri sopivan matalakin, helpompi purra roistoa nilkkaan tai pohkeeseen.
  Hieno villapaita. Mistäs se on ilmaantunut? Onko äitee kutonut? Vaiko kaupasta?
  Huomenaamulla täälläkin pitäisi olla tämän syksyn tähänastinen kylmyysennätys eli +3° huiiii....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tähä asti meelläe on ollunna vuan luuta ovella jos ee oo tiälä ku minä. Nyt on uks lukossa visusti. Ja yöllä on ilimammuuta kansa reekelissä uks.
   Paeta on mamman kutasema. Ja sen on näkönennii :) Vuan onse iha mukava piällä.
   Jopa teelle rymmäättäähhii iha kunnon talavikelit. Peräti kolome astetta lämmintä! Hui :)

   Poista
 5. Tuo slipoveri kyllä sopii niin hienosti sulle Iivari. Olet semmoinen sporttisen näköinen se päällä ja sitten kun vielä seisot tuon jalkapallon päällä. Mäyräkoirien Ronaldo, se sinä olet taidoissas ja komeudessa. Joko sulla kohta tulee oma kalsarimallisto niin kuin sillä Ronaldollakin. Hyvää viikonloppua ja ei varmaan tuu mitkään ryökäleet teidän tontille, huhu on kiertänyt että Iivari siellä vahtii yötä päivää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh. Ronaltopa hyvinnii :D Ee oo kalsarjmallistosta kukkaa huastanna. Kuha eevät vuan alakas mittää pipomallija kysellemmää...! Hyväihme tokkiisa!
   Minä vahin tiälä. Sanon niinku nuo urheelijat että tien parraanj, katottaa mihinkä se piisoo! :)
   Mukavata viikolloppuva teellehhii!

   Poista