perjantai 7. marraskuuta 2014

Pötky ja jytky

Meleko harmoo pakkaspäevä on olluna. Hyvä vuan ettee kurraan oo sotkeonna. Ku ee vielä päevällä ollunna sitä hualarija. Nyt on. Vuan ee oo kyllä vielä sovitettuna kunnolla. Ee tuota oo kerinnä.
Ku mullon nyt ollunna semmonen rojekti. Sen nimi on Jytky.
Eekä oo mikkää polliittine kannaotto. Taekka mikkää puoluvehövellys.
Ku minen oo sittä tippookaa nuihi puoluvehommii innostunna.
Eekä kyse oo äetistäkkää. Vaekka suattas nimestä piätellen enskuulemalla nii uatella. Vuan seon se ite rojekti sen näkönen että siitä tulj tuo nimi. Kahtootempa vaekka...


- Suanko esitellä...herra Jytky!
- Herra Jytky tiukasti käpsäotteessa...

Kerrannii kunnon viikolloppuluu. Ku siitä piisoo koko viikollopulle. Ehken.
Että en taejja nyt keritä kovinkaa pitkii turinoehi. Ettee vuan erreöksessä joovvu jonnehhii soppakattillaan tuo silläaekoo. Ee oo aena takkeeta tuosta yhestä.
Ennen tuota luusavottata käätii pihalla. Eepä näkynnä kummosija.
Eekä ies postijakkaa ollu kukkaa jättännä.
Yhet aenuvat oravajjälet olj uusija. Muuto sae omija hajujjaa haestella. Tuas. Missee on kaekki lajitoverit?

Ite kyllä jätin sinne usseetahhii kannaottoja erjlaesii asijoehi.
Lukenoovat jollonnii kulukiissaa.
Meleko ykspuoliseks on männynnä tuohhii viestintähomma tiälä.
Meekäläene jättää postija. Ja ite niitä lukkoo seoroovana päevänä. Pitäsköö sitä koettoo sitä vitterijä. Taekka mikä se olj se instarammi...

Vuan nyt pittää männä. Luuhommoo jatkammaa. Ja nuor emäntähhii tulloo huomenna. Ni siihennii pittää valamistaatuva vielä.
Hirveesti hommoo yhen määräkoeran kontolla tuas. Ja yks vuan istuu konneella.
Eekä aata yhtää. Kyllä ee oo tuas reeluva pelijä tämä.
15 kommenttia:

 1. Jestas mikä luu!!! Jytky tosiaan. Onko varmaa, ettette ole nyt hiukan liioitelleet tuossa asiassa? Onko Äetillä tunnonvaivoja jostain, vai mikä on saanu noin ison luun hankkimaan?
  Olisi kyllä reilua, jos saisit vastauksiakin viesteihisi.
  Nyt on kuule meilläkin lunta. Mahtaa tulla aimo loska, kun sulaa. Sohvilla hankaluuksia maavaran kanssa, kuten arvaatkin. :-)
  Sulla onkin kivaa tiedossa - nuori emäntä ja kaikkee.
  Terveisiä teille sinne ja lopuille tulijoille huomenna. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän tuossa on riittännä nakertamista :)
   Oespa vuan mukava jos ee ennee sulas nuo lumet. Muavaran kansa sitä on vähä onkelmoo tiälläe. Ymmärrän Sohvija :)
   Mukava viikolloppu tulossa. Vähä elämätä tähännii mökkii :)
   Terveeset teelle koko sakille! <3

   Poista
 2. Nyt on kyllä luu koiran mukaan, just passelin kokoinen ; ) Jytkyhän se. Ei ole meidän K-kaupassa noin hienoa luuta näkynyt, sano Palvelijatar ennen kuin ehdin vaatia samanlaista.
  Hieno 'loimi' sulla! Oikein miehekkään näköinen ja varmasti mukava päällä.
  Hauskaa huomista teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meenootko että luu on miestä myöte!? :D Kuule, nuita luita on justiisa sielä Mustissa ja Mirrissä. Löötyy sullehhii. Että vinkkinä sanoppa Palavelijattarelles.
   Tuo loemi on siitä hyvä ku ee hankoo eekä hierrä mistää kohasta. Tosi mahapuolj jiäp kyllä kaekelle lumelle alttiiks vuan nuin pikkupakkasella tarkennoo.
   Mukavata päevee teellehhii pikkueokon kansa!

   Poista
 3. Nytpä ei tarvii sun, Iivari, säästellä luuta. Tuosta riittää jältettävää moneks toviks. Vetäset välillä ettonat, niin jaksat syyä loppuun asti. Joo.

  Mut kuule, sulla on hyvän näkönen nuttu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meleko pitkälle saen sitä jo eelen kaluttuva. Semmoset viimistelyhommat jiäp tällepäevälle. Vuan jano tuntuu tulovan tuota syyvvessä. Vettä on pitännä juuvva killittee iha kuppitolokulla.
   Oekee on mukava piällä tuo loemi. Eekäpä tuo oo pahavvärinenkää :)

   Poista
 4. Nyt iski kademieli tuosta luusta, ei ole mulla ollut koskaan noin isoa ja painan 30 kiloa enemmän kun teikäläinen. Oot vissiin hyvä neuvottelemaan, sellanen diplomaatti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meitsi unohti allekirjoittaa eli:
   t Nero

   Poista
  2. Tuo olj kuule meleko harvinaenen tappaas tuo luu. Ylleesä ne on niitä pienempijä. Oon vissii muistanna hymmyillä tarpeeks :)

   Poista
 5. Tiijäkkönää, uskaltaako emäntä ostaa mulle tuommoista luuta? Kun en oo koskaan luuta saanut nakertaa. Emäntä on vähän epäluuluinen kaikkia luita kohtaan, ku Vallu meinas kerran kuolla luunsyöntiin. Ei vissiin saa ainakaan mulle kerralla antaa...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitäs sille Vallulle tapahtu sittä sen luun kansa?? Hui! Kyllä minuva pietää silimällä luita syyvvessä tarkasti. Ja tuo olj semmonen ettee siitä irronna mittää luuosija. Vuan tarkkanaha niihen kansa pittää olla

   Poista
 6. Tuontapainen luu ostettiin kerran, ja siitä olen kyllä paasannut omassa blogissa kyllästymiseen asti... Nimittäin kun Arttu joi kuin hullu. Otin sitten yhteyttä luun "valmistajaan" ja sain mielenkiintoisen vastauksen. Luu on jostain Serrano-kinkun tapaisesta, jossa suolaprosentti voi olla jopa 15... Luita myynyt firma pahoitteli kovasti aiheutunutta janotusta ja lähetti meille ison laatkollisen herkkuja ja leluja hyvitykseksi =D
  Protestoin heille päin sitä, että tuoteselosteessa ei ollut mainintaa siitä suolasta, vaikka sitä oli yli sallitun määrän. No, tulipa taas kerran selostettua tämä juttu, mut ehkä Iivari ei ollut vielä meidän blogikamu silloin :)

  Samaa katsoin kuin muut, että tuo nuttu näyttää kivalta. Tuonne kun laittais alle vielä sellaisen ihopaidan (laitetaan joskus kuva omastamme) niin olis se mahapuolikin suojassa.

  Onko Iivarin kainalot edelleen kunnossa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuohii juotatti melekolaella. Se olj semmonen irtomyynnistä elläenkaapasta kotosi. En usko että ennee toesta kertoo tuommosta tulloo mulle. Aenahhii ku äet lukkoo tuon teejjän kokemuksen. Ee oo terveellistä jos on suoloo lykätty nuimpaljo!
   Laetappa kuva siitä paejjasta. Ku ee oo löövetty mistää semmosta. Oes hyvä tuon loemen kansa :)
   Kaenalot on pysynnä kunnossa, aenahhii tähä asti. Jos eevät kehusta pillaavvu :)

   Poista
 7. Nettikaupasta Kepeä Taival ostettiin paita, mutta enää en nähnyt siellä samanlaista. Ja kerrottakoon, että tuon paikan suhtautuminen vääränkokoisten vaatteiden palautukseen on sen verran nuivaa, että en enää sieltä mitään tilaa...

  Mutta Artulla on myös aivan ensiluokkainen räätäli ;) joka tuskin pahastuu, jos tulee tilauksia lisää. Meille on jo hänen kaavoillaan 2 kainalopaitaa tilauksessa =D

  Laitan kuvia myöhemmin, Hänen Korkeutensa on nyt aamupäiväunilla minun peittoni alla tuolla sohvalla... =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suattas suaha riätälj töetä kuhan nähhää kuva siitä paejjasta :) Sittä kuha Kuninkaallinen Korkeos on herännä. Ee passoo männä kesken unniin häerihtemmää. Siitei tule ku palaveluskunnalle sanomista :)

   Poista