tiistai 4. marraskuuta 2014

Tiistaen turinoeta

Minnoon raahallinen ja sopusa kaverj. Hyväntuulinennii aena.
Vuan nyt ruppee vihaks pistelemmää. Ku vettä lotissoo iha jatkuvalla syötöllä.
Ja rapakot on semmosija ettee ennee muavara riitä. Ja hualarissae on se reekä. Että nyt ee mäne iha määräkoeran mukkaa nämä hommat. Nii ja se susj vielä sammaa soppaa. Nyt pitäs jostae suaha vähä älyvä näehi hommii. Aena vuan luvattaan poovvistuvvoo. Ja muka vähä kylymenevvöö. Ja kohta tuas lasettaa vettä. Ja mittarissa kymmenen lämmintä. Häh, mittee talavee se tämä on?
Mamma sykäs lähtee iha kaapuntii asti päevällä. Aeko tuuvva mulle tulijaesija. Viipyhhii sielä kyllä niimpitkää että uattelin jo minnekkä on eksynnä.
Sen suuntavaestolla ku ee kannattas rapumpieltä pitemmälle lähtee.
No kottiutu kuitennii sittä aekaesa piästä. Ja lato tulijaeset pöövvälle. 
Minä tein semmosen lopputarkistuksen kassille. Ettee vuan mittää jiännä sinne unneoksii. Ku joskus on semmostahhii sattunna. Kyllä se harmittas jos kahen viikompiästä vasta löötys sieltä jottae, ku äet ruppees sitä roskapussiks ottammaan. Niinku vaekka joku porompuolikas. Taekka saparopussi.

Oljhan tuossa rojuva. Ruokoo pussillinen. Uamupalaks. Lohiöljyvä ja jottae mahalastuja. Öljyvä sentähe ku oon muka kuivanahkanen.
Ite on öljynostaja kuivakka. Jos minulta kysyttään. Kyllä en minä oo.
Ja sittä sielä olj kansa semmonen  keponen luu. Keppeempi versijo ja kuulema vähäenerkinen. Sitä se esittelj mulle. Uattelin että oes vuan ottanna itellesä sen. Enämpi se sille on tarpeesee. Kevytversijo.
No oljhan sielä sittä mulle uus saepukuhhii. Vuan liijjan lyhyt olj.
Taekka sopihan se piälle. Vuan ee sopinna koera liikkummaa se piällä. Että vaehtoo männöö. Pantahhii sielä olj. Ku entine on jo meleko resusen näkönen.

Siinä se mamma niitä mulle esittelj tohkeessasa. Ja laetto ne sittä jonnehhii taltee. Koetin siinä kuikkija etteekö muka mittää sieltä nyt saes.
Jäläkiruuvvaks kuulema suap vähä jyystee tuota laittiluuta. Niinku sittä saennii.

Susj se vuan juosta jolokuttelloo. Äet kuulj semmosta juttuva että on parinkymmenen kilometrin sätteellä kirkonkylästä usseempihhii niitä.
Tämä pienempi kaverj. Jota on jahattu. Sittä on semmonen kaaheen iso ja pitkä rötkylä yks. Semmonen vanahan näkönen. Ja sittä vielä parj nuorempoo ja pienempöö. Jotka on sittä kuhhii omilla sivukylilläsä.
Etton meellä tässä kunnassa joka pikkukylällä oma pikkuhukka.
Sittä vielä sanottaa etton nii vähä susija Suomessa.
 Minummielestä ykssii on liikoo jos tuppoo samalle tontille.Tarkkana oon koettanna olla. Vahanna pihalle iha töeksenj.
Ee oo kyllä näkynnä senkummemmi sutta ku punahilikkookaa. Yks metästäjä on kyllä ollunna. Äet. Ikkuinen hävinneen vyötärön ja hupatustarjoosten metästäjä. Ja kyllähä se toenperrää vähä muistuttaahhii semmosta topakammampuoleesta hirveajumiestä. Aenahhii nuissa uusissa kumikkaessa. Otti vissii kasvuvvarroo. Ku on terä ja varsj yhtäpitkijä. Kummallahhii mittoo meekäläesen selämpittuus.

Talavemmittaahhan tiälä on sittä elämä ku satuva.
Iha oekee susj, meekäläenen sittä punahilikkana pipo piässä.
Ja jookojjatkona tuo meejjän metästäjä.
12 kommenttia:

 1. Kiitos taas makeista nauruista! On se sulla sana hallussas Iivari, niin hauskasti kertoilet, että aina harmittaa, kun tarina loppuu. Lisää odotetaan malttamattomina, minä ja Palvelijatar.

  Sullahan olikin jo joulu, kun noin monta hienoa tuliaista sait! Kuule, jos ja kun se haalari menee vaihtoon ja uutta tyrkytetään, muista venyttää itses oikein pitkäksi, niin jää sekin lyhyeksi ; ) Hienolta se kyllä näyttää, ja värikin on hyvä!

  Mahalastuja mullakin on tuolla peltipönikässä, missä muutkin herkut on, apukeittiön nurkassa. Välillä saan kolisteltua sen pöntön kannen lattialle. Silloin Palvelijatar rientää paikalle, pelkää minun kaiken kerralla pistelevän poskeeni. Kyllä Se jonkun pienemmän herkun sitten mulle antaa.

  Sudet on turhaa sakkia. Muuttaisivat suosiolla rajan taakse!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No melekeen tuo joolulta tuntu :) Ja varsinnii nyt ku yöllä suatii lunta ja pakkastahhii on viis astetta.
   Tuossa hualrjmallissa on niin kummija kokoja. Seoroova koko on viis senttijä pitempi. Eli suattaa olla sittä liijjan pitkä. Meenoon vuan ettee sittä sujaha johhii neste sinne hualarin sisälle jalakoo nostaissa :)
   Nuo olj hyvijä nuo mahalastut. Liijjan nuukasti niitä kyllä jaellaa. Kuapin eissä suap istuva kärsivännäkösenä. Ite ku ee yletä ehtimmää.
   Meejjänkää mielestä susija ee tarvita. Jossae elläentarhassa korkeentaan.

   Poista
 2. Vai on teillä ny käyny se satu totehen...tua ei oo kyllä kivaa,että joutuu pelkäämähän...mutta Iivari,vaadi kunnon luita,eihän tuallaasilla laittiluilla jaksa .....ja tualta tuloo taas fiksuja neuvoja....pitäkää kovaa meteliä,kun ootta pihalla,laulakaa vaikka,ei ne elukat lähelle tuu....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tuota ennustelit! :D Nuin siinä sittä kääpi.
   Se on se paenohhallinta nyt semmonen pinnalla olova asija tässä huushollissa. Laittiluita vuan.
   Metelimpittoon ee tarvihe ies kehottee :D Kyllä mamma pärmentää sevverra pihalla että luulis sussiin ja muihennii vähä ettäämpänä pysyvän. Laalammaa minen sitä ies kehota. Sitähä ee kestä mikkää. Aenakkaa meekäläesen korvat.

   Poista
 3. No hui, susia! Pistähän sadepuku päälle, ni josko susi siitä pelästyis ja lähtis luikkiin kauas karkuun. Mamma sanos, että kandee ottaa sut mukaan ostoksille, ni saa sovitella kaikki maholliset takkikoot läpi! (Ja muutenki, mää ainaski tykkään asioida Mustissa ja Mirrissä, ku siel on kaameesti haisuja ja luita ja kaikenmoista herkkua pienelle koiralle! Pissata sinne ei kuulemma saa, sitäki oon kyllä muutaman kerran kokeillu...) Panta on kans komia, tommoset pehmojutut on kivoja, kun eivät rasita herkkää hipiää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No aenahhii jos on tuommonen keltanen ni säekähtää sitä hukkahhii :) Näkkyy kirkolta kottii tuovvärinen.
   Tuskin piäsen matkaan sinne kaappaan. Äet sannoo etten oo oekee kaapuntikeleponen. Ku en muka ossoo käättäätyvä. Suap nyt nähä.
   Panta on mukava. Ku on pehmee. Minnoon just semmonen herkkähipijjäenen :)

   Poista
 4. Kannatti odottaa...noin paljon tuliaisia sait ! Kiitos nauruista, hauska tarina ja tarinoitsija jälleen kerran :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii vaekka olj pitkä aeka ootella. Tuljhan tuota tavarata iha mukavasti :)
   Tämmöstähän tiälä on. Niinku aena kertoelen. Totta joka sana :)

   Poista
 5. Ja sevverran Iivari viälä....kun sullon tuallaanen ulukoosesti mettästäjä(sisääsestihän nainen eioo sellaanen :)) (eikä varmalla oo teillä ulukoosestikaan,vaatimatoon vaan)rinnallas ja soot mettämiäs molemmilta pualin,ei teillä oo mitään hätää,teillä on toisenne,siihen ei pääse ulukopualiset väliin! t Väinö

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suattaahan se olla että suet ja karhut lähtöö käpälämäkkee ku tämmösen kaksikon näkköö :) Taekka jo kuullessaa ku ollaa liikkeellä. - Meekäläenen pittää semmosta sualistusulinata ja äet komentaa :D

   Poista
 6. Meilläkii syyän tuota Kanakanii, semmosta plaatua ku on riistaa ja kalkkunaa, ku Myrsky on kanalle allerkinen. Joo. Sille tulee patteja nahkaan kanasta.

  Aina kantsuu pelmuttaa pussinpohjat, hyvä ku olit tarkkana, mut niinhän sä oot aina. Susivahtina ei kyl uskallettas olla, oot sä erirohkee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toevottavasti ee mulle tule. Nuita mulle syötettää ku ee passoo sillä viljalla ja naavvalla rassata. Ettee vuan lehaha johonnii jottae. Niinku sillommuinon kaenalloehi.
   Kyllä on hyvä tiälä aenahhii tarkistoo nuo pussukat. Ja muutennii pittee silimällä kaekkee. Tosjpaekan tullen en sittä tiijjä mittee tuota tekis. Jos niät se susj vastaa hippaelis...

   Poista