lauantai 20. helmikuuta 2016

Nuttu nurin
Eelissäpäevänä sitä sae Salanen Akentti tehä salasija hiirjtutkimuksija.Ja sielä lenkillähhii laakata. Ja jäläkijä tutkaella.


Ja pihamuallahhii iliman paetoo ja loemee tepastella.
Ryppee hangessa. Ja sielä omilla poluilla.


Tänäpäevänä on sittä hihapaetapäevä. Ja vähäsemmät lenkit.
Sejjäläkee ku miessakilla käätin kahen tunnin lenkki uamusilla.
Ja äet erehty vilikasemmaan meekäläesen kaenaloeta ku tulin pihhaan.
Hyväthän neon olluhhii pitkänaekoo.
Vuan nyt tulj yllätys.
Neku tuas olj ruvenna melekolaella punottammaan.
Vaekka ne onnii hyväks äet kuivanna ulukonaolon jäläkeen.
Eekä mikkää vuate oo hiertännä.

Nyt sitä sittä tällättään hihapaetoo piälle. Ja sehhii nurimpäen.
Ettee vuan saamat hankoo mistää kohen.
Ja suhhuutellaan pahahhajusta aenetta kaenaloehi.
Ja yöks voejjetta. Ja millompaan mittäe.
Sittä vahitaan silimä koprassa etten vuan niitä nuolase.


Jo se sittä tympässöö tuommonen.
Nyt äet koettaa miettijä mistee ne kaenalot oes vaeviutunna.
Hihatonta villapaetoo ee oo pietty.
Ku siihen kertyy lunta joka suattaa hangata.
Hihallistakkaa villapaetoo ee oo pietty.
Siinä pelossa että ku kastuu ja lunta männöö sinne hihhoehi ni sittä hiertää.
Loemen kansa ee mikkää hierrä. Vuan männöö lunta kaenaloehin.
Ja nyt sittä atvaellaan että johtuuko siitä lumesta.

Jo on kehvelj jos ee ennee luntakkaa kestä. Ja niinku minä oon sitä oottanna.
Ja tykkeen siinä pelemuta.
Nytkö sitä pittää lopputalavi muata peetteessä.
Ja kevättii. Ku tulloo kurakelit.

Taetaa äet jootuva nuita hihapaetoja nyt usseemman hankkimmaan.
Ku yks kuivuu ni oes toenen piällä. Ja sitä rattoo.
Ja sittä meekäläenen nuttu nurin kulukemmaan.
Ee oo reeluva tämä.
- Vaekka sanotaannii että nuttu nurin,onni oekeen.
Kyllä ee nyt enemmälti onnelta näätä.


14 kommenttia:

 1. Voi ei... onpa ikävää, että ovat kainalot menneet hiertymään. Voikohan koirille laittaa vauvantalkkia? Tai onko mitään lisäravinnetta, joka ihoa tai turkkia vahvistaa ja hellii? Nyt on maltettava olla nuolematta. Vaikka se parhaalta hoidolta koirasta tuntuukin, niin ilmeisesti se voi asioita huonontaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talakkija on kokkeeltu. Ja mulla on semmosta iho-ja turkkiöljyvä mittee on pitännä ottoo jokapäevä.Pahammakusta.Nuolemata on pitännä olla. Pietään sevverra vahtija ettee lipastakkaa kerkijä :)

   Poista
 2. Nuttu nurin onni oikein tuli meillekin heti mieleen, mutta ei tuo nyt onnelta vaikuta, kun kainalot ärtyvät. Nuolemaanhan se pistää, kun kutisee ja kiristää nahkaa. Mutta ei ole se sopivaa hoitoa kuulemma. Harmillinen vaiva. Toivottavasti äet saa taas kaiken kuntoon pian. Palvelijatar tietää miten on äet nyt huolissaan ja yrittää pähkäillä mikä vaivaan tepsisi parhaiten. Kurjat on kelit, täällä satelee räntää.
  Koita kamu ottaa rennosti ja unohda kainaloiden nuolemiset. Paranemista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ee oo ilo eekä onni tämä. Taetaa kuitennii yks pahahhajunen tökötti vähä aattoo. Aenahhii tänäuamuna olj jo vähä paremmat kaenalot.Lunta on satanna kymmenen senttijä ja hihapaetoo tarvitaan että varjeltus lumelta nyt nuo.On tämähhii. Just ku oes lunta missee myllätä ni sittä ee nahka kestä!Kiitos kamu tsempistä:) Kyllä kaet tämä tästä.

   Poista
 3. Kaunista on tuo maa siellä teillä päin. Puhdasta lunta! Tuskin se lumi on kainaloita rassannut, puhdasta kun on, mutta jos ovat jääneet kosteiksi ja hautuneet rikki. Voisi olla mahdollista.
  Tai sitten oot syönyt jotain sopimatonta.
  Pidän peukkuja, että ei olisi kyse jälkimmäisestä vaihtoehdosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohan tuo nyt mukavannäköstä. Männäyönä tulj vielä kymmenen senttijä lissee lunta.
   Äet on koettanna varjella nuita kaenaloeta ku ruunujjalokivijä. Nuohonna ne kuiviks joka ulukonaolon jäläkeen. Että en usko että oes jiännä kosteeks ja sillä haatunna. Seku tuo meekäläesen nahka on nii kuiva ja ohut vaekka minkälaesta vitamiinija söes. Mää tiijjä mikä nyt on syypiä tuoho. Ee aenakkaa kurakelj kyllä :)Terveeset sinne kaavvas ulukomaelle! :)

   Poista
 4. Kyllä vaan se lumi voi herkälle iholle tehdä juuri tuommosta kiusaa. Märkä lumi on puhdasta, mutta kainalot ei tykkää. Hiukan jäinen lumi, jossa jäisiä hileitä joukossa, raapii kurjasti atooppisen ohutta nahkaa. Ja kun sukeltelee lumihankeen, joutuu juurikin kainaloiden kohdalta kannatukselle, ja hiertyyhän ne siinä, kun vauhti on kova ja kiire mahdoton.

  Niin että kyllä vaan, kuoma, me herkkänahkaiset olemme allergisia, ohutnahkaisia, kuivia ja atooppisia. Ja kaikki se, mikä ihmisilläkin tuommoista ihoa ärsyttää, tunkeutuu ohuen karvapeitteemme läpi ihan helposti.

  Tsemppiä kamu, enää muutama kuukausi :( ja sitten on ohi pistelevä lumi, hiekoitussora, loska, kura... ja voi olla että jokunen päivä aurinkoakin saadaan ;)

  Terkuin, King Arthúr

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taejjettaan toellaan tiälähhii kallistuva tuoho sanomaas. Mulla ku on kansa nahka ohutta ja kuivoo.Eekä kaenaloessa oo millonkaa ollunna karvoo nimekskää. Vaekka minkä tekis.Kaete se lumj sittä hankoo Aenahhii jos ee oo pehmettä. Harmittaa ku niin tykkeesin hulumuta tuola hangessa.Nyt sielon kyllä pehmyttä ja uutta lunta paljo:)Kiitos vuan kamu rohkasusta,jospa tässä jotennii pärjeis :)

   Poista
 5. Toivottavasti saat Iivari kainalot nopeasti kuntoon ja täysi vauhti taas päälle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tinkaan niitä toljataan semmosella suhhuutusaeneella. Vähä paremmalta jo näättää:)

   Poista
 6. Semppiä sinulle Iivari kaenaloehis kansa. Ee takkuulla tunnu kivalta, ku kirveltää. Anna vuan mamman hoetoo ja näkkyyhä tuo hyvästi hoetavannii, ku on untuvapeettoon peetelly. Käätä vua tilannetta hyväkses ja kato silimii nii ku määräkoera vua ossoo kahtoo, nii ehkä se mamma jottae pikanttia herkkupalloo sinulle antaaa. Paranemisiin toevoo Onni ja Tuuri + mamma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kamut! Kyllä se äet niitä kaenaloeta hoetaa. Holovvoo semmosella pahahhajusella aeneella. Ja vahtoo etten vuan nuolase. Seon täävvellisesti meekäläesen tassun alla,vaekka muuta luuloohhii:)Ni että oon suanna sylijä ja ruaputusta ja herkkujahhii. Pittäähän sitä niät ku on semmonen vaeva :)

   Poista
 7. No voihan pahus, niitä sun kainaloita. Kuinka ne sillee punottamaan rupesivat? Hankalaks menee elämä jos tuolla lailla on kurjaa ulkoilu. Onneksi sulla on tuo hihapaita. Sama se kuule miten päin se on päällä, kunhan iho paranee. Äläkä nyt hyvä mies vaan nuoleskele niitä, ettet joudu ottamaan sitä pahuksen kuuppaa päähän. Sen kanssa jää joka paikkaan kiinni ja kuinka täynnä se olis lunta näillä keleillä. Koetahan kestää! t. Eka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kurjakshan se männöö jos ee luntakkaa kestä nahka. Eekä vettä,eekä kurroo.Suapi ympärj vuuen kohta paketissa kulukee. Hihapaeta on hyvä vuan ee pallopelliin passoo. Justiisa on rullalla jalan alla hihat.Pittää tehä vaekka minkälaesija sovelluksija sen kansa:)Onne jo jonniivverra paremmat ja enimmät punotukset hävinnä.Katellaan,jospa ne siitä :)

   Poista