maanantai 22. helmikuuta 2016

Mulahus


Kyllä meenas käävvä ankeeks eelinen päevä.
Lunta tuputti kokopäevän. Niinku kyllä tännäepäevänä.
Ja kaenalot vielä uavistuksen punotti.
Että ee toevetta piästä mylykkyvämmää hankeen.
Vaekka olj pehmettä lunta senttikaapalla.Naesimmeenen laski käpsäjjäläkijä lattijasta.
Ja ihmettelj mitenkä niitä tuas on vaekka vasta siivottiin.
- No mitenkähän niitä koerallisessa talossa mahtaa olla...halloo vuan.
Ja oesko vaekka luuttu kiertännä justiisa tuon kohan.
Tuntiin siivoojan tympääksen siivuuhommaan. Ehken on vähä oekastu.


Jippii ja hurraa, onneks olj yks järellinen immeenen huushollissa.
Ja käski äetin panna mulle hihapaejjan piälle.
Sano että lähetään Iivarin kansa pallompelluuseen.
Ja että myö miehet sittä pelattiin!


Vappaana saen isolla alalla juosta.
Äet tapasa mukkaan sihtasj kameran kansa lasista.
Ja senhän huomoo jälestä. Tuas.

Siinei kuulkee paljoo jalaka muata tavanna.
Melekeen saen miesimmeesennii liukutaklattuva.
Onneks ee onnistunna. Siinoes voenna meekäläenen heleposti jiähä alimmaeseks.
Jo vuan olj sittä mukavata pelata.

 Kyllä en tästä sittä sanokkaa enempätä.
Muuta ku että peljpaeta ja vuateassistentti vaehtoon!No tänäpäevänä on mänö ollunna raahallisempata.
Lenkillä äetin kansa käpytelty. Pelit on suanna olla.
Ja kahtootempa vuan.
- Eekö oohhii tuossa justiisa määräkoeran kokonen  reekä?
Arvootta varmaa jo että kuka sinne mulahti... kyllä olj meekäläenen.
Nii olj salakavalasti lunta piällä ettee huomattukkaa.
Äet kyllä käski tulla reonoo sejjäläkijä.
Ja minä vähä oekasin....

Niivvuan petti jiä rapakon piältä ja eeku meekäläenen sinne.
Olj muuten kylymee vettä. Ja hyyhmee. Ja jiätä.
Kyllä olj paljo syvempi ku mittee tuosta näättää.
Mänin iha mahhoo myöte. Ja kaekki vuatteet märkänä.
Onneks äet,tuo iämpäevänen nuhanenä, kaevo taskuistasa rullavverra nokkaliinoja.
Ja sae enimmät kuivattuva.
Vuan tultii vaahilla kottiin. Kyllä en haestellunna jäläkijä.
Löejjahhelemasta vesj tippu alakumatkasta.
Ja loppumatkasta kalakatti jiäpuikot.
Äet kantohhii minuva vähämmatkoo. Ku uattelj että jos palellun.
Kylymä vinkka kyllä puhalti.

Että semmonen tappaas.
Sepä tulj sittä talaviturkki heetettyvä enemmälti hipistelemätä.
Äet,ruoja, on tuossa naareksinna. Ku säekähyksestä selevis.
Että nyt seon Iivarinnii peljpaeta jiävytetty. Kirjaemellisesti.
Niinku isommillae tähillä.
Ja että otetaanko vähä jiätellöö nyt sen kunnijaks...
Haahaa...Kyllä ee naarata.
16 kommenttia:

 1. Ai, teilläkin lasketaan käpälänjälkiä. Tyhmää touhua, koska eivät ne laskemalla häviä.

  Kurja juttu, että upposit! Kas, kun ei äippäsi ryhtynyt nimittelemään sinua Uppo-Iivariksi. Minäkin olen kerran plutannut, mutta kerrasta opin.

  Minusta sinä olet vielä liian nuori pelipaidan ja -numeron jäädyttämisen, mutta se jätski kuulosti hyvältä idealta. Saitko?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä ruukkoo käpsäjjäläkijä olla koerallisissa huushollissa. Jollae ee ollunna muuta tekemistä vissii ku niitä laskee.
   Ee ollu mukava homma tuo mulahus. Vesj juutas olj kylymee. Toesta kertoo en aenakkaa siihen kohtaan kyllä puttoo. Pah mittää jiätellöö suanna,olj vuan muka hyvä vitsi olovinnaan se!

   Poista
 2. No mutta sinähän olet tassupallon lisäksi ottanut harrastuksen avantouinnista! Ties vaikka alkaisit tosissasi sitä harrastaa. No, ei sentään, kyllä muistetaan ettet oikein vesilajeista piittaa. En minä sulle naura, kamu. Ei se äetkään sulle vinoillu. Naisilla on outo huumori, niitä pitää vain sietää.
  Upea loikka sulla tuossa yhdessä kuvassa. Olet ihan ammattilainen, Litmanen varmasti järjestäis sulle seuran milloin vain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ootoo on huumorj nesimmesillä toellaa.Mittää jiätellöökkää suanna,kuha hupatti vuan.Ee tule avanto- eekä muustakkaa uinnista meekäläesen lajia. Pysyn tuossa pallompelluussa.Siinä ku kuitennii vähemmillä hankaluuksilla selevijjää. Ja jotennii on ropalle sopivampi laji:)

   Poista
 3. Vauhdikasta peliä! Kovan onnen pelipaita vaan, jos ensin sotkeentuu jalkoihin ja sitten vielä avantouinnissa jäätyy... Kyllä olisit tuosta jäätelöt ansainnut, kunhan jääpuikot oli katkottu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pelissä on aena vaahtija.Ku seon nii mukavata.Peljpaejjassa tuas oes toevomisevvarroo.Jiätellöö ee herunna. Saen onneks uuvven vinkun lohuks :)

   Poista
 4. Kuule kuoma, sä taijatkiin olla sukua liito-oravalle. On meinaan toi sun pelilentos huimaa. Ai, putosit vesiputuraan. Eipä tosiaan ollu mukavata. Onneks et sentään vilustunnu. Ilosta menoo ja lentoo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän sitä tulloo vaahtija piettyvä. Oes vuan parempi kuvvooja tiälä kotona ni saes kunnon kuvija.
   Ee taenna tulla mittää siitä mulahuksesta.Äet tarkisti mahannii ettee ne jiät vuan ruapinna sinne jäläkijä.Mänö ja lentohhii jatkuu :)

   Poista
 5. Niitä käpsänjälkiä tosiaan riittää, kesät ja talvet sisätiloissakin. Se on semmosta tilataidetta :) Sulla on tosi vauhdikkaat pelit siellä, hups pikkasen kastuitkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niimpä onnii. Taejjettahan sehhii niinku nuo lasissa olovat jälettii :)Pelissä pittää olla vaahtija.Lenkillä mään tästälähtiin hittaammin. Että kerkijjää kahtoo mihinkä kävelöö.

   Poista
 6. Onneksi sulle ei käynyt pahemmin tuossa paidan jäädytyksessä. Ne yleensä isommat tähdet ottavat sen pois päältään ennen jäädytystä, mutta sinä olitkin rohkea kaveri ja otit avantokeikan siinä samalla reissulla. Mahtavia kuvia set äet oli saanut tuosta pallonpeluusta. Upea on erityisesti tuo kaikki tassut ilmassa kuvassa. Taidokasta liikehdintää, sanon minä. On tämä talvi kyllä ihan mukavaa aikaa tuon liikkumisen puolesta. Eipä ole joka paikka kurassa ja käpsän jäljetkin ovat vain märkiä (suurimmaksi osaksi). t. Eka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onneks ee käännä. Eekä paetookaa kattoon hilattu. Muute oes hommattii jiässä:)Pallompelluu on semmosta hommoo että harvemmin siinä kaekki käpsät on muassa.Tuossa lumessa varsinnii pallo liikkuu sevverra luipakasti että suapi pittee kiirettä että kerkijjää tavottee.

   Poista
 7. Oot sää vaan melkonen playboy...eiku pelipoika, kyllä saa pallo sulta melkosta kyyditystä.

  Hui kauhistus, ootkin sitte saanu kylmää kyytiä, onneks ei käyny pahemmin ja pääsit pois sieltä avannosta. Älä ny sitte vaan tuu kepeeks.
  Eipä silti, äippä sano, että yks mun edeltäjistäni, Ropsu, oli heti pluttaamas ko viereisest ojast jäät anto myöden. Mut se oliki laporatorionnoutaja. Ja noutajat o uimistelumaistereit. Pysyhä terveenä!
  -Elli-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Peljmiehijä ollaan :) Mutta vuan pallon kansa.
   Ee siitä mulahuksesta mittää onneks tullunna. Muuta ku säekääs kylymästä veistä. Minun ensmäenen eeltäjä olj kansa semmonen uimamaesterj että joka rapakko pitj kokkeella.Ja liärätä sielä. Sehhii olj nootaja.Ne taetaa semmosija vesj´elukoeta olla.
   Kyllä en minä oo. Eeköhän tässä tervennä pysytä :)Pusuja sulle!

   Poista
 8. Voi Iivari kun oot lutunen! Sinullehii sitä sattuu ja tapahtuu! Vuan ee sitä piä jiähä oottamaan, jotta taevas puttoo niskaan, vuan pittää tehhä ja kokkeella kaekkee elämässää aenahhii kerran. Jos ee hyvälle tunnu, nii jättää sitten kokkeelut siihen yhteen kertaan - niiku tuo sinu "talaviturkin heettokii" tuolla rapakossa. Meelläe ol eele iha hupasa juttu, ku tuo paekalline Vaahteramäe Eemel eli Tuuri tunki ihtesä rumpuputkee. No mänemää piäs mutta eepä piässy sitte ennee poekkee. Mamma ol lumitöessä ja huomas, jotta tämä villikkopoeka ol hävveyksissä ja sieltähä sitä rummun sisältä sitte kuulukii semmosta kitinätä ja ähinätä. Kuonon piä vua vähä reijästä näky, mutta ee tullu ulos, vaekka mamma namipussijakkii noka eessä heelutti. Siitä mamma hoksas, jotta nyt ee oo Tuurilla kaekki hyvi ja tolomas heti aatotallii raatalapijota hakemaa. Sillä sitte suurenti reekee, jotta tuo viirupiä-Tuuri mahtu sitte etuperi tulemaa siitä reijästä uloskii. Ku se tonttu ee älynnä pakittoo, vua ol muklanna ihtesä ympäri siellä rummun sisällä. Kyllä se vielä tiettää tuolla Tuurilla kaekelaesta pöljyyttä. Vuan hyvä ol, jotta poes piäs, oes muuta mamma suanna hepuli. Terveisin Onni ja touhoveli-Tuuri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Herraihmetokkiisa sen Tuurin kansa! Tuurija sittä toellaa olj että piäs kuitennii pinteestä. Ettee tarvinna palokuntoo kuhtuva pelastammaan.Vuan niihhän sitä sanottaan että tekövälle sattuu.Ja minkäpä tuota luolakoera perimälleen mahtaa. Koetahan nyt Tuuri pysytellä kuitennii niistä putkista poekessa!Ettee vuan kää isompata vahinkoo.Mylykytkee vuan työhhii sielä lumessa,on turvallisempoo :)

   Poista