torstai 24. maaliskuuta 2016

Hyvä ja paha lumj


 Jo toenen piäsijjäeskortti. Ja ihavvuan mulle.
En nyt oo yhtää olovinanj. Vuan mielissänj.
Kiitos Párek kamu ja Palavelijatar!
Meejjän kortit näkkyy lököttävän kyökimpöövvällä.
Joku kultakalammuistinen naesimmeenen ne siihen unehti.
Ens piäsijjäeseks laetettaan varmasti. Luppoon huolehtija ite.Lunta sattoo lipettelj eelissäiltana.
Ja joltinennii kerros on hangen piällä. Ja jiän.
Siinon tuas kielj keskellä suuta mänty. Sen mitä on pakko ollunna.


Muuten oon vilistellynnä tuossa pihassa.
Nyt ee hanki ruavi käpsiin. Ku on pehmettä hyvvee lunta.


Nyt on vuan semmonen hankaluus.
Että se lumj tietennii männöö kaenaloehi. Ja rinnuksiin.
Ja juostessa hankaatuu sittä nahkoo. Ja seon paha asija.
Ku sitä karvoo ee lijjemmi oo justiisa sielä.
Äet sano että hermo männöö kohta ku ee mikkää kelj kää.
Vesjkelillä kastuu ja hankaatuu. Lumjkelillä sama homma.
Jos paat hihapaejjan ni jotennii sehhii vuan tinkii hankoomaan.
Ku jalaka ottaa juostessa siihe rinnuksen sivvuun.

Että jos kamut on teellä ja kotj´väellä jottae konstija ni otettaan vastaan.
Ennenku mamma kapaloepi minut niinku syljvaavvan.
Millee konstilla kasvaa karva sinne missee ee sitä oo?
Turkki- ihoöljyvä ja sinkki-piotiinijä oon suanna.
Mullon kuulema kaenalot ja maha niinku niillä karvattomilla koerilla.
Ohan sitä tästä valitettu aekasemminnii.
Vuan uattelin nyt kysästä jos oes jollae meelle jottae uutta tiijjossa.
Raahottus tuo mammahhii hööryvämästä.


Ee oo ennee piäsijjäenen kaakana.
Hiiret näkkyy suunnittelovan piäsijjäeskemuja.
Toevottavasti eevät meejjän pirtissä.
Läheltä jo männöövät. Ku iha ovat rapumpielessä.
Lähti ne aenahhii vähäks aekoo kyllä.
Sevverra niille lähtövaahtija annoen.


Huomenna seon jo se pitkä perjantae. Ja räntäsae.
Suattaa siinä olla tuas päevällä pittuutta.
Muutennii ku se 12 tuntija ja 49 minnuuttija. Mikä on se virallinen pittuus.
Pitäsköön tuota anella laavvantaeluu etukätteen....mänis aeka jootusammin.

18 kommenttia:

 1. Se sinkki ja biotiini kuulostaa kyllä ihan hyvältä, mutta miten paljon siitä mahtaa päivää kohti tulla... Antaisin ainakin vaikka sinkin ihan erikseen pitkänä kuurina (esim ihmisten Biozink tai Professorin sinkki, 1 tbl/pv), ja lisänä joku kunnon B-vitamiini moninkertaisena annoksena ainakin alkuun (esim. B-liuos, tai vaikka oluthiivahiutaleetkin voisivat olla hyviä). B-vitamiiniahan se biotiinikin on, mutta voisi tehota hyvin tuommoinen, missä on B:tä laidasta laitaan. Yksi lisävalmiste, mitä voisi myös kokeilla, on Pii-pet, jos se on vielä olemassa. Kunnon lohiöljykään ei varmaan olisi pahitteeksi. Pitää melkein kokeilemalla löytää itse kullekin sopiva yhdistelmä, kun jostain puutteestahan tuommoinen ihon kuluminen kuitenkin kertoo, joko jotain puuttuu, tai sitten juuri se aine on semmoisessa muodossa, ettei vaan tälle yksilölle imeydy. Homeopatiastakin voisi löytyä lisäapua, jos ei noilla tokene.
  Huoletonta Pääsiäistä Iivarille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä lohiöljyvä oon suanna vuan se kyllä tuppoo närästämmään. Tuo sinkki-piotiini kasvatti karvoo mutta selekäpuolelle enimmäkseen :)Nahkahan mulla on aena ollunna kuiva ku aatijomua vaekka sitä öljyvä oon lipittännä ruuan seassa.Äet sano että pee-vitamiinija hankittaan het ja tuota immeesten sinkkijähhii. Vaekka meleko tuhtija olj kyllä se mitä saen kuurina. Jos ee näellä yhtää tokene ni laetettaan sulle postija :)Kiitos paljo nuista neovvoesta! Hyvvee piäsijjäestä sinnehhii Ranskammualle! :)

   Poista
  2. No kuule, jos se lohiöljy (tai muutkin rasvat) närästävät, niin ainakin sitten voisi olla aiheellista kokeilla hyvää maitohappobakteeria.
   https://www.facebook.com/anicoloy
   Tuossa ainakin yksi linkki hyvään semmoiseen, mistä on ainakin collie-puolella ollut paljon juttua ja saatu hyviä tuloksia. Loppujen lopuksihan se oikeasti on niin, että suoliston kunto vaikuttaa koko hyvinvointiin, ihosta alkaen, ja esim. allergioissa maitohappobakteerilisillä on erittäin positiivinen vaikutus.

   Poista
 2. Me jännättiin ehtiikö se kortti perille ajoissa. Kiva että ennätti. Kyllä olet komeata poikaa tuossa ensimmäisessä kuvassa. Ajateltiin lähettää sulle oma pupujussi edes kuvana, kun et kuitenkaan taida päästä aitoa pyydystämään ;)
  Kunpa nyt paranisi kainalosi ja pääsisit pysyvästi eroon iho-ongelmista.
  Pirtsakkaa pitkäperjantaita. Me mennään Palvelijattaren kanssa pikkueukon luo silloin. Tulivat Ylihärmästä tuohon naapurikaupunkiin pääsiäistä viettämään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Polleena siinä kuvassa tökötän. Ku ee meellä muut korttija suannakkaa :) Kylläkaet tässä toevoo että tuo nahka vähä asettus vaeviutumasta joka asijasta.Ee oo mukavata jos ee luntakkaa kestä ennee. Hyvvee pitkäperjantaeta sinnehhii!Ja pusuja Pikkueokolle :)

   Poista
 3. Párekin Palvelijatar24. maaliskuuta 2016 klo 20.24

  https://komiat.wordpress.com/2012/06/27/mauri-seta-puuhailee/
  Tuollaisesta osoitteesta löytyy blogi jossa mainitaan tuote Nutribioticin Body & Foot Powder.Sitä kirjoittaja on kokeillut sekä koiransa hiertyneisiin kainaloihin että omiinsa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksija vuan vinkistä! :) Kaekki konstit on tervettulleeta.

   Poista
 4. Raapiiko Iivari kainaloita? Onko minkään sortin tulehdusta havaittavissa? Onko karva kulunut pois vai eikö sitä ole koskaan ollutkaan?
  Tulimme just 2 tunnin ell-reissulta, palaamme omien kainaloiden raportointiin tuonnempana...
  Toivottavasti tekin löydätte avuksi ihan tolkulliset aineet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ruavi mittää kohtoo. Eekä oo semmosta tulehuksennäköstä. Männöö vuan nahka punaseks ja ärtynneeks lumesta, veestä, ja vähä siitä paejjastahhii.Ja sitä pittää koettoo nuolla ängätä. Vaekka kyllä vahitaannii etten sitä tie.Niissäkohen on karvoo ollunna hitusevverra vuan kulluu jotennii poekkeen.Äet jo eppäelj että oon liijjan lihava ja sillä hankoo jalaka tuoho rinnuksenkuppeeseen....Mullaha on tuo rinnuksenympärys yhtä iso ku tavallisenkokosilla määkyillä.Nuorempana ee tuota vaevoo ollunna. Sillon vuan kaenalot ärty.Niitä tolokullisija aeneita toevottaan ja sillä tässä apuja kysellään :)

   Poista
 5. Karva-asiaan en ossoo sannoo juuta en jaata, mutta hyvee piäsiäistä toivotan koko tallouteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljo, ja oekeen hyvvee piäsijjäestä sullehhii! :)

   Poista
 6. Tommonen karvaton kainalo on gaumeeta, ainaskin mäyriäisille. Jos sinne kainaloihin lipauttaus vaseliinia tai talkkia? Vaan saattas olla meno sen jälkeen pluikasta. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sitä se justiisa on! Talakkija on pantu pihalta tultuva ku nahka on kuivattu ja rasvoohhii on kokkeeltu pihalle männessä laettoo. Kyllähän sitä sillä lipakasti liikkuu :)Vuan tinkii ankeeta olemmaan ku ee kaavvan voe olla ulukona ku jo ruppee punaseks nahka mänemmään.

   Poista
 7. On sulla hankalat oltavat noiden iho-ongelmien kanssa. Pitäskö vaan sanoa kotiväelle, että se on mentävä talveksi etelän lämpöön, niin ei haittaa huonot kelit? Huono vitsi, tiedän, mutta parempaa ei ole tänään tarjolla, kun on toi pitkä perjantai eikä ajatus lennä. Täällä ei ole lunta kuin suurimmissä kasoissa, joten kevät on tullut jo etelään. Jäbä ja yks veikka lähti tänään käymään Kempeleessä, mutta me muut jäätiin kotia. Saa tuo äippä lepäillä ihan rauhassa, kun sitä väsyttää koko ajan. Kummallista tuollainen kevätväsymys! Oikein mukavaa pääsiäistä koko porukalle t. Eka ja perhe

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohan tuo vähä hankalata ku aena joku kohta kaenalossa punottaa. Kovalla vaahilla sullaa nuo lumet.Pihmualla on jo monta länttijä mistä mua näkkyy. Immeesillä kuulema joskus on sitä kevätväsymystä.Meellä on äetillä kyllä enämpi semmosta ympärj´vuotista väsymystä. Ku on aena nuama hualeena :)
   Toevottavasti sullae on ollunna mukava piäsijjäenen! Ilimat on aenahhii tiälä kyllä nyt hyvät:)

   Poista
 8. Yön yli mietittyä - ja toki myös nukuttua - tuli mieleen, että jos Iivarin nahka on kuiva ja atooppisen oloinen, neuvomme seuraavaa: pari kertaa viikossa ärtyneiden kohtien pesu. Mieluiten jollakin herkän ihon, ehkä jopa tulehdusta hillitsevällä shampoolla (Allermyl, Relaxant Animal, Malaseb...). Sitten pesujen välillä kosteutus. (Kaurasuihke, Humilac...).
  Eihän siihen mikään auta, jos ärsytys tulee hiertävästä paidasta tai lumesta, mutta noilla saa taltutettua heti paikalla orastavan tulehdustilan. Ja kosteutettu nahka kestää paremmin kuin kuivana ritisevä. Vielä kosteutuksen lisäksi voisi kokeilla Allerderm Spot On -ampullia, joka tekee suojamuurin iholle ajan kanssa. Ei pääse tulehdukset sisälle eikä kosteus ulos :)
  Pitkäpiimäistä hommaa tämä on, tiedämme. Mutta maksaa vaivan sinä päivänä, kun koira on ollut liki viikon raapimatta ja kainaloissa on iho siliteltävän sileä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaarasuihke?? Ee oo siitä ikkää kuultukkaa.Sehän tässä justiisa on ku nahka on kuivempi ku hapankorppu.Että jos sitä jotennii saes kostutettuva ni ee nii herkästi punottas.Tuhannesti kiitoksija hyvistä neovvoesta! :)Nuilla lähetään etteempäen kuhan on tuas apteekit ja kaapat aaki :)

   Poista
  2. Samat tropit täällä, lääkärin neuvosta ;)
   Ja tuolla ylempänä joku kertoikin maitohappobakteereista, niitäkin aiotaan hakea arkena kaupasta. Meillä kun roihahti kunnon hiiva-kokkibakteeri-pääsiäisyllätys, nyt laitetaan suolisto tasapainoon, jospa se iho tulis perässä :/ Ajateltiin ottaa BioPak kokeiluun, jos ei sitten löydetä jotain tujumpaa ainetta.

   Poista