keskiviikko 23. maaliskuuta 2016

PuhutteluMinnoon jootunna pitämmään vakavaluatusen puhuttelun.
Tuolle maesimmeeselle joka assuu tiälä. Ja jota äetiks sanottaan.
Kolomas päevä peräjäläkeen ku männä liehottaa mualimalla.
Uamupäevästä muka jottae toohuttaan. Ja pihallahhii käävvään.
Sittä puolempäevän jäläkeen hävijjää.
Ja vasta monen tunnin piästä kottiutuu. Eekä ies tulijjaesija.
Kyllä ee vetele tämmönen pelj.
Kyllä pittää ruveta tahin muuttummaan.
Taekka kohta suapi katella vuan käpsäjjäläkijä pihamualla.
Muutan nuore emännän luo.
Taekka sinne Artulle. Sielä on jo paekka varattuna.
Niissä paekoessa ymmärrettään määräkoerija.
Eekä tuntisotalla leeletellä mualimalla.Sannoo etton muka tärkeetä mänöjä.
Kysympä vuan tuas että mikä se muka voepi olla tärkeempätä ku oma määräkoera!
Ja sihteerinhommattii alakaa olla pahasti laemillyötyjä.
Ja vinkuin viskelyt.
Luulis olovan selevä että ku koera otettaan ni sittä sen kansa ollaan.
Siiton vissiinnii ollunna puhetta ennennii.
Eekä sanota vuan overraosta että oota kiltisti.
- Yhen kerran vielä ootan tuhmasti.
Kuha ensin keksin mitenkä se tehhään....


Nyttii olj niin kommee päevä.
Pikkumetässä käätiin kyllä. Ja liiroomassa kaljamatiellä.Voe että oes ollunna sielläe vaekka minkälaesta hajuva.
Vuan eehän sitä kaavvas piästy.
Tuon kiireeesen immeesen jalakoen alla upotti lumj.
Ja kenkiinnii kuulema mänj.


Kyllä ku oesin irti piässynnä.
Siinei oes huaveeltu kaavvan kuusejjuurella.
Nyt se enämpi semmoseks mänj. Ku ee tuo naesimmeenen piässy pitemmälle.


Minnoon ihampikkusen sille äessänj ollunna.
Mänj niät hyvä iltapäevä hukkaan pirtissä muatessa.
Seku tulj kottiin ni justiisa alako sattoo lunta.
Ja sitä ku kerty tuoho jiätikän piälle ni eehän siinä töppönen pitännä.
Kummallakkaa.
Mikä ilo siinä olj lenkille männä.
Ja sitä lunta on nyt sittä tuputtanna urakalla.
Että hyvästi näkkyy kevät etenövän.
Samalla vaahilla ku millee myö männään jiätikällä huomenna pihalla.


- Eekä ies tulijjaesija...Ee hyvä hyöree tämmösestä...huomenna ee sittä minnekkää mänöjä...18 kommenttia:

 1. Voi hurjimus, Iivari taitaa olla tosissaan! Eeh, olenkos minä joskus mennyt kehumaan, että meillä mäyräkoiraa ei pidettäs yksin kotona... (punastuu ja hiipii takavasemmalle)
  Mutta ehdottomasti meille mahtuu mäyräkoira jos toinenkin =D Ja sittenhän molempien emännät vois vähän "leeletellä" maailmallakin (ei kyllä aavistustakaan, mitä tuo murresana tarkottaa, mutta jotain kivaa varmaan, kun se kerran on kiellettyä!) ja mäyräpojat pitäis toisilleen seuraa kotona. Sehän oliski hyvä idea, alahan Iivari pakata!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos ee pelj muutu tiälä ni hyvinnii suatatta suaha yhen määkyn sinne lissee :)Leelettely tarkottaa semmosta huoletonta holomuvamista, että männä liehkassoo vuan huoleta. En kyllä usko että teellä semmosta harrastettaan:)
   Ja teellä tuntuu olovan muutennii tuo määräkoeran hoeto oekeella mallilla. Näenköön tuo Arttu mahtas meekäläesen kaveriks huolija...?

   Poista
 2. Oho, oletpas kamu tosissasi suivaantunut. Olisin kyllä minäkin, jos turhaan joutuisin yksin odottelemaan tuliaisia. Miten se äet nyt noin hajamielinen on ollut, ettei mitään sulle reissuiltaan tuonut? Jos nyt meinaat heittää repun pykälään ja lähteä Artun luo, niin tulkaa sitten kimpassa tänne meikäläistäkin tapaamaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äetillä ku on se kultakalan muisti ( kolome sekunttija)ni mittää tulijjaesija muista!Kyllä alakaa olla vakavassa harkinnassa muuttohommat kohta.Jos niät tuo pelj ee muutu.Nyt alako semmonen koeaeka :)

   Poista
 3. Jokunen vinkki siihen tuhmasti odotteluun:
  1 Syö reikiä mattoon, mieluiten siihen kaikista arvokkaimpaan. Ja tietenkin keskelle mattoa. Pienetkin reiät riittävät.
  2 Syö kengistä kielet. Yhden kielen syöminen kenkäparia kohti riittää. Ellet jaksa urakoida kaikkia kenkiä, aloita kalleimmista.
  3 Ulvo suoraa huutoa ikkunassa, jos sattuu menemään ohikulkijoita. Tyhjälle tielle ei kannata ulvoa, siinä menee vain ääni.
  4 Kun olet suorittanut kohdat 1 - 3, voit mennä sänkyyn tai sohvalle lepäilemään. Kuraiset tassut olisivat eduksi tässä tehtävässä. Tai puoleksi syöty luu.
  5 Kun palveluskunta kotiutuu, käännä kylkeä äläkä ole huomaavinasi. Siinä vaiheessa, kun palveluskunta alkaa päivitellä ahertamisesi tuloksia, näytä viatonta naamaa ja pyydä tarmokkaasti päästä ulos asioillesi tai palloa pelaamaan tai mitä vain. Tärkeintä on se, että palveluskunta luulee sinun viis veisaavan heidän kotiutumisestaan. Jos kasseista tulvii herkkujen tuoksua, kohta viisi suoritetaan tekemällä herkkujen saantiin johtavat temput.
  Etköhän sinä näillä konsteilla saa henkilökuntasi muuttamaan käytöstään. Temput on testattu meidän huushollissa edesmenneiden ja nykyisten koirien toimesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kamu neovvoesta! :) Jos ee nuilla konstilla tahti muutu ni sittä ee millää.Kyllä on mahottoman hyvät vinkit :D Minen oo tähämmännessä muuta tehnnä ku syönnä ovipielet sillon poekosena.Nuita en oo älynnäkkää.

   Poista
  2. Meilläkin olisi vielä listaan lisää tuhmasti odottamisen vinkkejä:
   -Tiputa ikkunalaudoilta kukkia
   -Ota koriste-esineitä ominluvin mistä vain kiinni saat, vaikka pöydältä, ja kalua/silppua/revi ne palasiksi
   -Järsi kyniä (näitäkin voi huoletta käydä hakemassa pöydältä)
   -Käy läpi keittiönkaapit. Alakaapeista löytyy varmasti jotain suuhun sopivaa. Etenkin puiset keittiökalut on kuin luotu mäyräkoiran suuhun.

   Kotona pysyminen alkaa kummasti tuntumaan ihmisistä tärkeämmältä kuin kylillä luuhaaminen!

   Poista
  3. Mahtavija neovvoja, kiitos kuomat! :) Nuita alakuappija en oo muistannakkaa...sielon roskapussihhii...!

   Poista
 4. No kyllä on lievvee törkkeempee käätöstä. Sie ku oot peljmiehiä nii miäree äet penalti pokssii nii oppii olemmaan. Eisempuolleen mie jouvun päivät pitkät kahtelemmaan lasista ku aarinko paisttaa tai sattaa tai on pilivistä. Ja sen on lasi näkönennii sannoo äippä. Pitäs kuulema jatkuvasti olla pyyhkijänsulat pyyhkimässä, jotta lasi pysys puhttaana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii on minustahhii! Sama hommahan seon mullae. Lasista suapi kahtoo että paestaako vae sattaako.Ja sittä maenittaan ku on tuas lasj jäläkijä täännä.Oespa vuan ite pihassa ni ee tarvihtis meekäläesenkää vuan lasista kuikuilla.Malliisa on männynnä tiälä nämä hommat...

   Poista
 5. Mitähän se äetee oikein puuhastelee siellä reissussa, käykö tansseissa, opiskelemassa vai laulutunneilla ? Koeta Iivari kuoma kestää kyllä varmaan kesään mennessä rauhottuu se meno ja tiedä vaikka äetee pitäis kevätesityksen laulamalla tunneilla opittua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahhahhaa....ettäkö äet tanssoomassa tahi laalamassa!?! Tuo olj kuule viikon paras vitsi :D Sevverra on kompura ettee takkuulla tanssoo. Ja variksellae on parempi laaluiänj ku tuolla immeesellä :D Mitälie tehnnöö vuan ee oo minummieleen se.Toevottavasti raahottuu ettee joovvu majammuuttoon tässä...sille alako nyt semmonen koeaeka. Katottaan pyssyykö kurissa :)

   Poista
 6. Kyä noin tehokas puhuttelu varmalla autto!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jiäpi nähtäväks. Melekosen isoella sanoella kyllä puhuttelin.Katotaampa pyssyykö tontilla tämämpäevän...

   Poista
 7. Pistäähän se harmittamaan, kun emäntä luuhailee pitkin poikin. Tunsin kyllä piston sydämessäni; Typy ja Hippu joutuvat valitettavasti olemaan arkisin usein keskenään kotona useamman tunnin. Yritetään hyvittää sitä sitten lomilla ja vapaapäivinä.

  Jos nyt kuitenkin päättäisi pakata salkkusi ja lähteä joksikin aikaa muualle, olet lämpimästi tervetullut myös meille! Aina yksi mäyrisherra kahden biigletytön kaveriksi passaa.

  Typyn ja Hipun emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vuan kutusta :)Hyvä tietee etton varapaekkoja jos tinka tulloo.
   Niihhän tuo rupes harmittammaan ku jokapäevä on äet mänössä ollunna. Eekä ies oo töetä ne.Sehä on sillon erj asija jos pittää luurahhoo tienata.Jospa tuo nyt tuosta raahottuu ku pyhättii tulloo. Ja nuor emäntä ja vävy.

   Poista
 8. Kyllä nyt on männynnä Iivarilla herne nennää! Ja arvoohan sen: nuin kaaniilla ilimalla vua lasista katella, ku emännän takavalot raetilla vuan näkkyy. Mittee se ryntäelöö nuin suinpäen! Etkö ies yhtää vihille piässy sen kulukemisesta. Tie vuan joku källi sille, kun se vähiten sitä arvoo oottoo. Keksi joku oekee ovela - piilota vaekka sen silimälasit ja anna puol päevee ehtiä, ennen kun takasi annat... Tae jottae semmosta muuta.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niivvuan tinki keljuttammaan.Minen ies kysellynnä minnekkä se männöö. Sano ite vuan että asijjoelle. Jo pittää paljo olla asijjoeta yhellä immeesellä. Pittää rätnätä mittee tekis jos ee ruppee raahottummaan.Silimälasit sillon aena piässä ku ee niä iliman niitä mittää ettee niitä sua piilotettuva.Pitäsköön ruveta perrään huutammaan kurkku suorana aena ku on lähössä...

   Poista