tiistai 31. toukokuuta 2016

+27


Äet sano tuas saman. Ku jokakesä helteellä.
Että jos kuuloo vielä jonnii sanovan että helle hellii
ni se leepassoo sitä lättyyn kuulema.
Kesä vasta alullasa. Ja yhellä jo nuin huonot hermot siän suhteen.
Ja nuin mahottoman väkj´valtanenniikko meenannoo olla.
Tuonikänen immeenen.
Oes vuan ilonen ku vanahoja luita lämmittää.
Eekä tohhuuttas tuota ilimastoentija niin isolla.
Että korvaläpät itekseen pyörähtellöö.
Molemmilla.Myö mäntiin uamusilla jo ennen seetentä lenkki.
Ettee tule kuuma. Ja vilipostahan tuo olj.
Tuommosta reepasta männöö olj se.Päevällä pikkunen pakkolenkki.
Että suan nämä pakolliset asijat toemitettuva.
En toemittanna. Ku olj kuuma. Ja tympäsj.
Yhtä vaahikkaasti siis mäntiin ku uamusillahhii.
Niinku näkkyy.Sittä pihassa tuommosta raahallista männöö lintuin perässä...


...ku tulj jo lenkillä liikuntoo tarpeeks. Sano äet.


Yhtäperree ee kaavvan kyllä suata pihalla olla. Liijjan kuumoo on.
Ja äet on vahanna minun juomisija.
Ku liijjan vähä tuas juon. Semmielestä.
Ja on kuulema nokampiä lämmin.
- Kaete seon ku jos aaringossa makkoo ja on kerta elolla!
Kaekella konstilla koettaa suaha minuva juomaan enämpi.
Nyt on siirrytty oekeen lusikkatarjoeluun veen kansa.
Ee kuitenkaa vielä talon toesella hoppeelusikalla.
- Se ensmäenen ku on sokerj´koolissa.
Sitä tarjoeluva tässä nyt ootellaan.


12 kommenttia:

 1. Kyllä lämmintä saa olla, mutta helle käy voimille.
  Pyydäpä siihen juomaveden joukkoon vähän terästystä ;) Jauhelihan nestettä tai lihalientä. Johan maistuu! Noin meillä tankataan ennen aurinkoisia lenkkejä. Ja pääasiassa vältetään niitä kuumia lenkkejä niinku teilläki. Paitsi kun oon koko päivän odottanu, pakkihan se on päästä ulkona käymään. Vaikka sitten helteellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpäjustiisa. Lämmin on mukavata vuan helle ee.Liika on liikoo.
   Jottae kaet se äet nyt sittä koettaa siihe vetteen liärätä. En kyllä oo ihavvarma juonko :) Eelen tippaatti yhen popkornin juomakuppiin. Siinä mänj kyllä monta lipasuva vettä että saen sen pikkusen pompulan kalastettuva :)Äet olj mielissään ku joen. Uamusilla aekasi ryykästään lenkille ja iltasilla myöhään. Sillon kyllä on niitä pikku elukoeta jotka purreutuu mahanahkaan herkästi. Onneks on tuota mahottoman hyvvee kutka-aenetta. Sitä ku pannoo iltasilla ni ee uamusilla oo ennee yhtää jäläkee :)

   Poista
 2. Hehe, sinä kamu olet sellainen kertoja, että Palvelijattarella vatsamakkarat hytkyy ja kaikki kolme leukahelttaa tanssii saksanpolkkaa.
  Ja ihan oikeassa olet, kyllä se kirsu auringossa lämpenee. Minä juon vettä pitkin päivää ja Palvelijatar vaihtaa veden raikkaaseen monta kertaa päivän mittaan. Vesikuppi on ruokakipon vieressä ja toinen parvekkeella.
  Koitahan Iivari lipaista pari suullista vettä siitä kupin ohi kulkiessas niin se äetkin rauhoittuu. Helteellä on hyvä nesteyttää. Ja sittenhän sitä riittää taas mustetta viestienkin kirjoitteluun ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vae muka mahamakkarat..hahaa..oompa kyllä varma ettee niitä sieltä teejjän huushollista löövvy :)
   Minnoon kyllä toemperrää huono juomaan. Vaekka vesj vaehettaan monasti päevässä. Oes kaet se hyvä enämpihhii juuvva vuanku ee maestu. Äet vissiin koettaa nyt ruveta jollae sitä vettä maastammaan. Tiijjä tuosta sittä...lusikasta maestuu kyllä paremmin ku kupista :)

   Poista
 3. Tykkäätkö piimästä elikkäs viilistä, Iivari? Jos, niin sitä lantroot ja lotaset kuonoon, on meinaan pirteetä janojuomaa. Joo, alkaa tosiaan olla ilmat lämmön puolesta kohillaan, niiku mäyräkoiralle meinaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulkeepa, se piimä suapi ihan sittä puistattelemmaan. Kyllä en juo. Suapi muut lantringit äet keksijä :) Pikkusen ruppee liikoo olemmaan lämmintä. Jopa meekäläeselle. Pihhaan ku ee ies tuulj kää yhtään ni on melekosen tukalata ollunna.Vuan viileempätä tuntu olovan luvassa.

   Poista
 4. Oi gaumeeta. Helle on ihanaa ja hellii. Saa koppasta siut Iivari kainaloon ja tulla läiskimään lättyyn. Ehkä mää jotenkin kerkeen sanoa jotain, ennen kuin tirvasoo. Lämpö on IIIIhanaa. Terkut Ossilasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elä elä nyt. Aekasa hellii vuan ruppee sittä jo tukalata olemmaan. Ee se kuule äet toellaan kettää hilipase päen näkköö. Kuhampaan vuan ätissöö. Että oo huoleti, ee tule sinne ättäröemään :) Jokkaesella on omat suosikki-ilimat. Tämmöset helteet ee oo vuan meelle mieleen. Ossilaan toevottaan aarinkoo ja hellettä hellimmään! :)

   Poista
 5. Eihän sitä helteellä oikein mitään jaksa touhuta mutta on se vaan niin lyhyt aika tuo kesä että kiva pakkasen ja loskan vastapainoksi :)
  Muista Iivari juoda tarpeeksi ja vahtia että äeteekin juo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eepä jaksa nii. Ku ee ies tuule yhtään. Nythän tuo on jo taenna kiäntyvä niimpäen etton kesä yhtä pitkä ku ennen talavi. Juominen ee oo kyllä hirveen mieleestä vuan pakko kaet seon jottae lientä maestella.Äet kyllä juuvva rullittaa vettä minunnii eistä :)

   Poista
 6. On se vua nii, jotta jos on kirsu kylymä, nii ee hyvä hyyree!!! Parempi se on, jos on kuiva ja lämmin - ja ihan paras jos kostee ja lämmin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäs kuulema olla kostee ja kylymä ni on terveemmerkki :) Minä tuas luulen että jos aaringossa muatessa on kylymä kirsu ni on sillon jo "kylymänä" koko koera...

   Poista