torstai 2. kesäkuuta 2016

Tukka hyvin,kaekki hyvin


Sellisäks että tinkii nuo meekäläesen tuuletinrupelit ylj´kuumenemmaa.
Ja kohta oekosulukuun mänemmään. Ku on hellettä. Joka alakas jo piisata.
Ni meellä käävvään ankarata sottoo.
Niitä juupelin muurahaesija vastaan.
Tuas ryöhäätyvät sisälle. Vaekka kyllä nyt tarkenisivat pihallahhii.
Äet on hepulissa niihen kansa. Ku niitä vilistää jokapaekassa.
Tänäpäevänä aeko hakkee kaapasta niitä myrkkyrasijjoeta.
Siinon vuan miettiminen mitenkä niitä tällee.
Ettee vuan meekäläesen nokkaan satu ykskää.
Justiisa ku kerkis huokasta että onneks ee tänäkevväänä niitä näkynnä.
Ni jopa kaevaatuvat tuppaan ja kammarriin ja jokapaekkaan.
Ja nyt elettään sittä sotatoemialuvveella.


- Ootko veispuukissa...? Jaa et..no luvetkos sittä meekäläesen plokija...? Ae et vae...no siinä tappaaksessa tiijjän sulle tähellisempeehhii hommoo...

Äet tappelj muurahaesten kansa.
Minä keskityin nuore emännän hoetoon. Ku se pistääty iltasilla.
Seku tuo meejjän tuore maesterj on nyt tuola kalakukkokaapunnissa viikot töessä. Ni ompa siitä nätti ajella tiälläe käämään.


- Oota...tarkistan vuan äkkijä ettee oo pihamualla ylj´miäräsijä kulukijjoeta..


- Nonii... sullon tuas jiännä tuo tukahhoeto unneoksiin...tuommoselle syttyrälle oot vuan tällännä.
No eläpä mittää... Iivarin hoetolasta lööty apu!


- Esinnä käpsät tannaan...ja sittä kunnon pyöräätys...
alakuun hillittyvä mööhimistä...- Sittä vähä kuonotuntumata...nuin...ja kunnon mööhyt vielä siihe...


- Ja kunnon piähieronta vielä piälle...kahella käpsällä.
Neljällä oes tehokkaampoo vuan ee oekeen sovi.
Vähä on nyt ahasta tässä...- Se siitä. Tukka hyvin, kaekki hyvin.
Otetaanko yhessä tässä pikku tirsat ennenku ruvettaan rillihommiin...14 kommenttia:

 1. Terve Iivari! Onpas sulla ollu taas ihanata nuoren emännän kanssa! Kerropas meille mikä keltanen sulla on pannassa ulkoillessa, liittyykö se jotenkin punkkien karkotukseen? Kyseleepi Siru ja mammansa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervevvuan Siru ja mamma! Kyllähän meellä aena nuore emännän kansa männöö aeka mukavasti :)Tuo keltanen kuukunen on semmonen punkkikarkotin. Nyt taetaa olla jo kolomas kesä ku tuommonen on. Eekä oo punkkija ollunna yhtää turkissa. Että liekkö siitä vae hyvästä tuurista johtuvata :) Oon kyllä tuon ensmäesen kannalla.

   Poista
  2. Mistä sinä oot suanna tuommosen "kuukusen". Meellekkii pittää suaha - inihottaa ne punkit ja emäntä kopeloep jatkuvasti kaenaloesta ja joka paekasta - ensi meetä ja sitte ihteesä. Sillä kerra ol kaalassa punkki ja nyt se niitä jatkuvasti vahtoo.....

   Poista
  3. Äet tilasj yhestä koeratarvikekaapasta. Suattas näetä olla sielä torin laejjalla olovassa elläenkaapassa. Männäkesänä sieltä ostettiin. Misti ja Murri ee tuntenna tätä härpäkettä. Voepi vaekka itelleennii emäntä ostoo :)

   Poista
 2. Tuoreelle maisterille onnea ja mukavia työpäiviä. Kyllä maisterin nyt kelpaa, kun on hius- ja päänahkahoito suoritettu. Voisit perustaa hiushoitolan, Iivari. Minä voin jakaa mainoksia tolppiin täälläkin, niin saat laajan asiakaspiirin.
  Muurahaiset ei kyllä ole tervetulleita sisätiloihin. Ulkona niitä jotenkuten sietää, kun ne kuulemma pitävät käärmeet loitolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välitettään onnittelut, kiitos vuan! Vaekkee se nyt ennee toemperrää nii tuore oo siinä tittelissään.Vuan tulloo aena nuin sanottuva itelleen :)Työmua on kyllä tuore. Ku vasta alotti :) Passoo sen nyt sielä huolella hoejjetussa tukassa olla. Mullaha on tiälä semmonen yhistetty hoetola. Siihen kuuluu nämä nuamahoejjot kansa. Niinku tiijjät :)
   Muurahaeset on sittä kyllä ilikeetä kämppäkaverija.Ovat omillupisa jokakohassa. Meekäläesen kupissahhii! Vaekka tyhjä olihhii. Kyllä en siitä tykännä!

   Poista
 3. Kyllä tuo tukan möyhiminen aina muurahaisjahdin voittaa ! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ihan ehottomasti. Mieluummin tietennii olin siinä ku äetin perässä :) Ku se konttas niihen muurahaesten jälessä.Eekä ies kaapassa ollunna niitä muurahaesrasijjoeta.Että oes suanna niitä poekkeen päeviltä.Taestelu jatkuu.

   Poista
 4. Onnea tuoreelle maisterille!
  Ja onnea myös muurahaissotaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vuan. Kaahee on tuo muurahaesmiärä! Äet listi niitä yöllä yhteen asti.Ku ee mittää myrkkyvä voenna suhhuuttoo meekäläesen takija. Nyt on yks kammarj myrkytetty ja uksj kiini.

   Poista
 5. muistelisin jostain lukeneeni että kaneli auttais ruurahaisiin, eiku siis muurahaisiin, karkoittaen niitä. ja paljon parempi on hoidossa olo kuin kännykän näpelöinti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ee aattanna. Eekä suolakkaa. Nuor emäntä vinkkasj että ikkunampesuaene kuulema suattasj tehota. Nyt sitä on pantu sinne missee minä liikun. Yks kammarj on myrkyllä myrkytetty ja uksj visusti kiini. Sielä ku ee kukkaa välttämätä kää.Äet sano ettee oo ikänään nähnnä nuimpaljoo niitä juuttaeta. Muuta ku kekopesässä. Ja nämä ku ee ies oo niitä vuan niitä pienijä mustija.Ne syöpi koko mualiman!

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Nii ja kaaneos- ja ylleesen hyvivvoenninhoetolahhii :D Ee oo kukkaa vielä moettinna tulosta :)

   Poista