torstai 26. toukokuuta 2016

Luku ja koeraPilivinen ja tuulinen päevä.
Oekeen sopiva pihalla olloon. Ku ee oo liijjan kuuma.
Ja heenänsyöntiin...


Ja kiärmeenkarkotuspillin ahistelemisseen.
Että usko mitenkä pittää olla sittä vihelijjäenen iänj siinä.
Ja vaekka minkä tekis ni ee vaekene.
Oon meleko paljo suanna kuopastuva muata siitä ympäriltä jo.
Ee oo äet vielä huomanna.
Huutija suan kyllä ku huomoo...Postissa tulj tuas tuo kesätapahtumalehti.
Siinon sittä luveteltu kaekki mittee tiälä Savommualla tapahtuu.
Taekka siis tiälä ylempänä Savossa.
Sehän pitj tutkija tarkkaan.

- No luve sittä ite...luppoon etten istu lehempiälle...

 Ee kuulema tulis meekäläesestä oekeeta lukukoeroo.
Ku mieluummin oesin ite lukemassa. Ku kuuntelupuolella.
Oljpa sittä kysseessä kirja tahi lehti.- Kato äet, tiälä on maenoksijahhii...joku valamistujjaeskuvatarjoos...
Pitäs sitä kuule minustahhii tuommonen oekee potretti ottoo.
Eekä aena vuan nuita sinun hutilaakaaksija.
Kyllä oon jokauamu valamistunna. Tulevvaan päevään.
Kyllä ee siinä vilimi hukkaa mänis.


- No minähän lupasin etten istu lehempiälle... senkuvvuan luvet...
Jos kerta nyt sittä mieluummin luvet ku leekit määräkoeras kansa.
22 kommenttia:

 1. Hih hih, sä oot ottannu Sylvistä ja Jiristä mallia ja ryhtyny Lukukoiraks, kuoma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ee iha oo sama tyylj :) Minä oon ite mieluummin se joka lukkoo. Ja silläkeenon perusteellisesti, suattaa olla ettee luvettava ihan ehyvenä säely :D

   Poista
 2. Kiärmeenkarkotuspilli? Onko semmoisiakin olemassa? En oo koskaan kuullut! Savonmualta löytyy näköjään vaikka mitä. Kuten se valmistumiskuvaus. Se olisikin hieno asia, oikein valmistumiskuva Iivarista.♥ Vaikkapa äeteen kanssa yhdessä.
  Sitä odotellessa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Johan tok on. Se karkotuspilli on semmonen muan sissään pantava vehe joka pittää iäntä ja mukamas värähtellöö jotennii sielä muan alla olova osa.Ja karkottaa sittä kiärmeet ja myyrättii.
   Ja se hattu siitä on muampiällä, jota minä sittä mielellänj vähä kurmuutan :)
   Oeshan se kommeeta suaha semmonen virallinen kuva. Vävy on kyllä iha ammattilaenen kuvvoomisessa vuan harvon kerkijjää käämään.Jospa tuo jootas jollonnii kuvvoomaan. Sille minä maltan kyllä posseerata :)

   Poista
 3. Sinähän se eto elävä olet, kun osaat lukea. Lehden päällä istumisen osaan minäkin, jos en halua, että äippä lukee, kun sehän ei lue asiaankuuluvasti ääneen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Johan tok. Ja kellostahhii ossoon aejjan kahtoo :)
   Minen tykkee siitä äetin iäneen lukemisesta. Ku se lukkoo aena viärijä asijjoeta :) Mieluummin luven ite.

   Poista
 4. Mekin luetaan aina lehti tarkkaan. Joskus siitä ei jää mitään jäljelle... Ja sitte emäntä on aikonut käyttää meitä joskus valokuvaamossa. Sitte ku osataan istua rauhassa paikoillaan monta minuuttia. Siihen voi mennä aikaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä siinä niin kääpi mullae jos piäsen omine nokkinenj lukemmaan. Ee jiä muille ennee lukemista ku oon siitä asijat lukenna :)
   Sieläkö pittää hilijjoo istuva sielä kuvvoojalla?? No siinä tappaaksessa en ehken minäkkää taejja piästä vielä tovviin sinne :)

   Poista
 5. Arvaapa Iivari miksikä Palvelijatar minua sanoo, kun asetun lehteä tutkimaan juuri kun Se on sitä lukemassa. Olen kuulemma lukuhäiriökoira. Häiriköin lukijaa.
  Palvelijattaren pitäisi mennä valokuvaamoon henkilökorttia varten. On uhannut samalla otattaa minustakin kuvan. Meillä on vielä kuvauspalkkiosta neuvottelut kesken. Muutenkin saattaa venähtää aikaa ennen kuin suunnitelma toteutuu. Sillä kun olis ensin asiaa tukanleikkuuseen. Minusta Siinä olisi muutakin leikattavaa... mutta jätän nyt tarkemman selostuksen toiseen kertaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eehän se nyt oo mittää häerijjötä jos haluvvaa ite asijat lukkee! Muistahhan kamu neovvotella kunnon kuvvuupalakat. On kuulema semmosta että pittää hilijjoo istuva alollasa pitkän aekoo...Elikkäs meleko työtelijästä hommoo. Minnäe taejjan panna uuvvestaan harkintaan semmosen kuvvuun :)

   Poista
 6. Niin pidit sanasi etkä istunut lehden päälle, makaaminen on tietenkin sallittua kun ei erikseen mainittu. On muuten viekas ilme sulla vikassa kuvassa ja semmoinenhan sinä kyllä oletkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä oon sananj mittanen :) Makkoomisesta ee toellaan puhuttu mittää :) Myö savolaeset ollaan vähä semmosija sutkimpuoleesija :D

   Poista
 7. Siehä oot iha niiku mie! Kissaenekeriaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinnäekkö tiet samallakeenon? :) Seon hyvä konsti pysyvä aejjantasalla asijjoesta. Ku meellä äet lukkoo kuitennii iäneen aena ne viärät asijat.

   Poista
 8. Meellä on kansa nuo lukuhommat iha suosittuja. Toessapäevänähhii luvettii yks mamman rommaani - alotettii vua takakannesta ja ennenku huomattiinkaa, nii oltii syöty se takakans ja kaks viimestä lehtee siitä kirjastahhii. Sitä vua ee ymmärretty, että minkätähe mamma siitä nii hiilty ja näätti julumoo nuamoo meelle eekä herunna minkäälaesta taputusta puhumattakaa namikuapilla käännistä.... Ee aena ymmärretä tuota mamman elekieltä - ee.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Immeeset on joskus ootoja. Ite ne lukkoo kyllä vuanku sittä myö yriteettään sivistee ihtee ni het tulloo sanomista! Työhhii ootta perusteellista työtä siinä tehnnä ja moetetta vuan tulj. Meekäläenen jootuu nuo lehet lukemmaan ku kirjat pietään piilossa. Että semmosija lukukoerija ollaan :)

   Poista
 9. Löysitkö lehdestä mitään mielenkiintoista kesätapahtumaa mäyriksille?

  Heinä on kyllä hyvää, toteavat Typy ja Hippu. Ne mättävät sitä mahaansa joka ulkoilureissulla kuin lehmät konsanaan. Kai se jotenkin puhdistaa sisuskaluja.

  Sinulla on kyllä niin mainioita ilmeitä noissa kuvissa. Tulee hyvälle tuulelle! Mukavaa viikonloppua teille toivottelee täältä isokorvaiset tyttöset ja niiden emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taes siinä olla jottii pitäjänmarkkinat jossa suattas käävvä. Vuan äet, vanaha immeenen, villiinty tyyten ku jottae rokkitapahtuman maenosta kahto.Hyväisätokkiisa...!
   Kyllä en minä lähe vaekka oes mikä Ratovaarius sielä.
   Heenee on tullu syötyvä. Äet aeko talaveks sen heenäpualin mulle hommata. Tulloo kuulema halavemmaks ku muut evväät :)
   Mukavata viikolloppuva teellehhii kaanokaeset!

   Poista
 10. Ihana Iivari! Sinähän lupasit ettet istu lehen piälle ja luppaukses oot pitäny! Lipsuja ja rapsuja tiältä! Terveisin Siru ja mamma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tietennii piän luppaaksenj. Aenahhii usseemmiten :) Mitenkä on muapallo sielä pyörähtännä?

   Poista
 11. Mahtaiskohan se vehje karkottaa supikoirat ja muut ei-toivotut-isommat-vieraat?? Meillä tarvittais semmosta. Viittaan meidän Ellin viime aikaisiin seikkailuihin. Hih.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulempa että enämpi Elli ja Sohvi siitä kiinnostus. Oes äkkijä kaevettu muampinnalle se:) Onse sevverra ärsyttävä iänj. Sielä on tuas Elli kunnostaatunna tontivvartijana :) Pittää se huolj pittee omistaan.

   Poista