tiistai 12. helmikuuta 2019

Lukujärjestys



Sitä suattasj äkkipiätään luulla että tässon alullaan semmoset syventävät erikoestumisvaeheen opinnot.
Näen tämmöselle Salaselle Akentille niät.
Kyllä on puluma misteepiästä alottasj.
Toenen mokoma on vielä kirjastokassista kaevamata.
Vaekkee meekäläenen kyllä mittää opintoja tarvihe.
Vahtuuhommat sujjuu kyllä entisseen malliin.
Eekä oo niitä kukkaa vielä moettinna.
Että oes joku piässynnä salloo pihamualla ja tiellä kulukemmaan.
Taekka ilimatilloo lookkoomaan.



- Alotettaanko äet Vareksesta...? Vae mikä mahtannoo olla tämämpäevän lukujärjestys?
Suattaa olla ettee joku tiälä nuku ens(kää) yönä.


Hah, tarkempi tutkaelu osottaa että naesimmeenen onnii piilottanna parj romantiikkapläjjäästä tuonne sekkaan.
Niihi en nyvi pitkällä tikullakkaa.
Lukekaat ite vuan ne ja huahuilkoot sittä.
Suattaa hyvinnii olla ettee pitkille lenkille joovveta lähtemmään.
Jos ruppee niät hyvinnii vetämmään se lukemishomma.
Aarinkohan tuola kyllä paestaa. Että sempuoleen passoes tepastelut.
Vuan nii on roosteesta tiellä ettee kovin kaavvaks käpsät kestä.
Justiisa ku harmiks jyssäätti jiähän tuon lumj´sohjon.

Kyllä oes pitännä sittennii ihtesä änkäätyvä sinne kirjastoon matkaan.
Tuosta puuttuu meleko monta hyvvee vielä.
- Missee on Komissaarijo Koskinen, missee ehtivä Otto Kuhala...entäs Anna Laene ja Justus??
Ilimammuuta ne oes pitännä ottoo. Vaekka onnii kyllä jo monneen kertaan luvettu.
Meekäläenen jätettiin vuan jalakoo nostelemmaan kirjaston etteen isännän kansa.
- Taekka ee se isäntä kyllä jalakoosa nostanna kuvvuan askeltaissasa.
Vuan meekäläenen kerkisj joltisenniillaeset merkkisä sinne heettee.
Olj se niät sevverra pitkä ootos tuas.
Kyllä enskerralla tinkoon matkaan ihan sisälle asti.











12 kommenttia:

  1. En minäkään siitä romantiikasta niin piittaa. [Kun et ymmärrä. (siht. huom.)] Naiset kai tarvitsevat tietyn määrän imelää luettavaa jännityksen lomassa. Palvelijattarella on etupäässä sellaisia kirjoja, joissa romantiikka ja jännitys yhdistyy. Viime vuodet Se on suosinut kotimaisten elossa olevien kirjailijoiden kirjoja. Välipaloina muutamia vierasmaalaisiakin kirjoittajia luetaan. Kirjastossa eukko ei ole käynyt vuosiin, eikä muista minne kirjastokorttinsa on tyrkännyt. Ei Se osaisi edes käyttää nykytekniikkaa, joka on kuulemma käytössä kirjastoissa. Saakohan meidän kirjastoon koira edes mennä sisälle - ellei ole lukukoira? Olis kyllä kiva testata :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Seon nuihen kirjoen kansa vähä ku syömistennii. Aenahhii meellä. Että välillä pittää olla imelätä ja välillä tuas sittä suolasta :) Välillä ruamoo ja romantiikkoo ja välillä rikoksija ja muita kaaheoksija.
      Meellä käävvään kirjastossa harva se viikko. Ja aena lähtöö kassitolokulla matkaan lukemista. Onkaet se hyvä harrastus. Parempi ku että meekäläestä sehhii aeka laakkuutettas jossae tiempiällä :)
      Ee sitä ehken meelläkkää piäsis koerat kirjastoon, muut ku viralliset lukukoerat ja meekäläenhhän on vuan semmonen epävirallinen.

      Poista
  2. Jep, ei sitten kannata nakertaa omaa puumerkkia kirjankanssiin... siitä tulee äkästä sanomista, kokemusta on. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Poekosena ollessa tulj jonnii kerran sitä kansiin työstöö kokkeeltuva. Onneks iha omilla kirjoella. Ja yhen äetin kirjammerkin oon syönnä. Muuton ihavvuan lukupuolella oon kyllä sittemmin ollunna :)

      Poista
  3. Harmi, ettet päässyt itse valkkaamaan kirjoja kirjastoon... Mutta jospa noillakin pärjäisi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oeshan tuo ollunna mukavata ite kahtoo mieleestäsä. Vuan pärjee kaet sitä nuillae mittee äet otti :) Aenahhii jonniippäevän. Sittähän seon tuas uusj reessu eissä.

      Poista
  4. Meillä suositaan aika paljon äänikirjoja. Samalla kun kuuntelee voi puuhailla yksinkertaisempia hommia, kuten pottujen kuorimista ja virkkausta/kutomista (jos ei ole monimutkainen työ). Olen huomannut, että jotenkin on keskittyminen kuunteluun helpompaa, jos kädet tekee jotain mekaanista, jossa ei aivoja tarvita. Tietysti äänikirjat ei tule kysymykseen toisten nukkuessa. Ja tosiaan: komisario Koskinen ja kumppanit ovat ihan ylivetoja!! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meellä männään perinteesillä. Äet sannoo että kirja pittää kuulema olla silimillä nähtävissä ja käsillä nyvittävissä. Ee kuulema ossoes kuunnella eekä niitäkkää lukulaetteelta luvettavija katella. Vuan sepä onnii kaaheen vanahanaekanen :) Ja entäpä jos ee lukijan iänj miellyttäskää vaekka tunnustasj muuten mielenkiintoselle...

      Poista
  5. Vai ei Iivaria kiinnosta romanttiset tarinat :) Pidähän äeteen jalat maassa ettei liikaa haahuile lenkillä romanttisen tarinan lukemisen jälkeen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minnoon enämpi niitä toeminnan miehijä :) Lukekaat äet vuan ne romantiikat kuhan ee niistä meekäläesen päeväjärjestys vuan mäne sekali :)

      Poista
  6. Puuttuuhan tuosta kirjakasasta vaikka mitä. Vinkkaapa äeteelle seuraavista: Pekka Töpöhäntä ja Mauri Mäyräkoira (hiukan lapsenmielisyyttä tarvitaan aina, hellyttäviä eläinsatuja jaksaa lukea vaikka välipalaksi), Marley ja minä (lempeätä, koiran pehmentämää arkirealismia), Lily ja mustekala (tämän viereen iso paketti nenäliinoja...), Koira joka pelastaa kissoja (uskomaton tarina, mutta uskottava se on, kun on teistä koirista kyse).
    Lukeminen on kyllä mukavaa. Täällä ihminen hamstraa vaan niin paljon kirjoja, että saa ähkyn jo ennen lukemista. Aloittaa yhtä ja vähän toista, ahmaisee kolmannesta pari lukua, palaa ensimmäiseen... Ja haaveilee sellaisesta lomasta, että telkkari olisi rikki, kalenteri tyhjä ja olisi aikaa lukea kaikki kesken jääneet ja muutama uusikin kirja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Töpöhännät on kuulema luvettu jo monneen kertaan. Sekä ite että sittä iäneen penskoelle. Kuulema mahottoman hyvijä kirjoja on. Vaekken kyllä minä oo niitä suanna vielä lukkee. Kiitos vuan nuista vinkistä. Ehken niistä jottae kirjakassiin seoroovalla kerralla piäsöö :)
      Lukeminen on äetin mielestä parasta mittee voepi tehä. Sillä oes varmaan lenkillähhii kirja käessä jos ee tarvihtis meekäläesen naruva pittee. Ja onse minustahhii mukavata ku jos se lukkoo petillä ni männä siihe kaveriks. Siinä suapi meekäläenennii samalla katella. Ja etennii kuunnella :)

      Poista