keskiviikko 25. maaliskuuta 2020

Paestaa ja lämmittää


Paejjata on tarenna kuulkee. Ja kaenalottii on kestännä iliman paetoo olemisen.
Vaehteeks mukavata.
Ja aarinko sevuan paesteloo. Ja lämmittää.
Lohuttaa hyvästi tässä kaeken mualiman metakan keskellä.
Seon kuulema tännehhiippäen Savvoon nyt se korona ehättäätynnä.
Että ee pysynnä sielä etelämmässä.
Nyt on tontinrajoja vahittava tarkkaan.
Ettee vuan piäse luikahtammaan tänne.


Nii on vuan kevät eenny että viikolloppuna jo on se kesäaekaan siirtyminen.
- Ee sitä siitä piästy vieläkkää erroon.
Ja kohta on huhtikuu.
Ja sittä piäsijjäenen, vappu ja juhannus....
Suahhan nähä minkälaesta kessee se tiettää.
Suahaanko lissee vettä. Vae joko on yläkerran vesj´varannot valuteltu.
Nii että tulloohhii kuiva kesä.
Kumpanenkaa ee niinkää hyvä asija.
Molempija tasasesti kiitos. Ni sittä tulloo hyvä.


Seon kuulkee se poekkeoslakj nyt sittä tiälläe huushollissa.
Ja rajotettaan kansalaesen liikkumisvappaatta.
Koetin niät ehtijä aaringonpaesteesta paekkoo. Ja löösinnii. Niinku näkkyy.
Vuan eepä ollunna naesimmeesen mieleen.
Jopa olj siinä ääteemässä ja alas olj tultava.


Ee aattanna vaekka mitenkä koetin vettoovasti silimiin kahtoo killittee.
Ee oo kuulema pöövvällä määräkoeran paekka.
Kyllä minummielestä on.
Aenahhii sillonku seon aenut paekka mihinkä aarinko paestaa.







13 kommenttia:

  1. Kyllä on tiälläkii tontin rajoja varattu ja yritetty aarinkoo oottoo vuan iha rappusilla. Jäille yritettii, mutta kun siellä ol vuan jäätikkö, ee mamma pysyvän pystyssä ja piti tulla takasi rantaa. Vähä pitkäs kääpi mammalla arka, kun jo sano jotta luuttukuume alkakaa varavoimaa. Merellä se tarkoittaa, että mamma alkakaa kulukee pölyrätin kansa pitki huushollia ja sihtoo jos löytyy pölyä... laitto sitte sälekaehtimet ikkunaa ja totes jotta nytpä se pölyä ennee näkyvän... että semmosta tiällä.

    VastaaPoista
  2. ...ja voe että muutteloo sanoja tuo mamman tietsikka, vuan jospa selvän suat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvästi suapi selevee. Varjelkoosa vuan meejjän huushollija luuttukuumeelta! Sitähän ee kestä kukkaa semmosta nyöleemistä. Vaekka kyllä tiälä luutulle töetä oes :)
      Tiet on jiällä ja sohjolla ja vaekka minkälaesella topoksella ja kulukeminen on tosj hankalata. Onneks on aena vähän aekoo päevästä hanki kestännä ni on piässy liikkeelle :) Pitäkeehän kuomat mammasta huolta!

      Poista
  3. Hyvä Iivari! Pidähän tarkasti vahtia tontin rajoilla ettei se ilkeä korona pääse nyt sinnekin iskemään. Täällä etelässä jäädään kohta mottiin, kun pistävät Uudenmaan rajat kiinni. Toivottavasti tepsii estäen viiruksen leviämisen.

    Onneksi kevätaurinko jo lämmittää. Ja valoakin riittää. Teillä näyttää olevan lunta vielä. Mutta eiköhän se ala kohta sulamaan. Mukavaa viikonloppua ja muiskut meidän likoilta!

    Hipun ja Mytön emäntä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tarkkana oon koettanna tontin rajalla olla :) Niimpä pistivät sieltä etelästä rajan kiini. Jospa tuo tehhoes toellaannii. Vaekka on tuo taenna se taati levitä jo jokapaekkaan.
      Mukavasti on lämmittännä aarinko ja lumellehhii kyytijä antanna. Ensmäset rappuskahvittii kevväälle äetin kansa tuossa viikolla juotiin :) Mukavata viikolloppuva sinnehhii ja muiskaaksija tytöelle!

      Poista
  4. Ei taida lumet vielä sulaa. Mette telkkarissa sanoo, että kylmää on tulossa ja lunta jonkin verran eteläänkin!! Mitä se nyt enää tänne änkee, kun ei aikanaan tullut? Ei tykätä.
    Luuttukuume iski; tänään on lääpitty kaikki pinnat ja lattiat imuroinnin jälkeen. Eukko on nyt niin tyytyväinen itseensä kuin olisi isommankin savotan selvittänyt ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aenahan se tinkii lunta tulemaan justiisa sillon ku luullaan että se talavi olj siinä. Ee tuota kinoksiks asti kuitenkaa maha tulla että oo kamu huoleta :) Minun puolesta ee kyllä haettoo vaekka satassii lunta. Siästyspään kurakeliltä vähä vielä.
      Äet on vältellynnä luuttukuumetta, siihen ee semmonen taati iske helepolla :) Vaekka se hankala taati onnii ni ee kyllä oes pahitteeks meejjännii huusholliin.

      Poista
  5. On se hyvä et teillä on hanget jo alentuneet ja pääset hilpettelemään ilman paitaa auringos, kuamahyvä. Ilosta menoo!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähä neon huvenna jo lumet.Uamusilla hyvästi kestää hanki, siinon mukava hilipoo :) Tielle ee tie mielj männä ku on jokapaekka semmosta rönttöstä. Ilosta männöö teellehhii kuomat!

      Poista
  6. Äet ei nyt ymmärtänyt, että joku pehmeä peitehän siihen pöydälle olisi pitänyt kiireesti kiikuttaa, että on hyvä aurinkoläikässä maata, eikä ajaa mäyräkoiraa alas! :O

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niimpä. Hyvä siinä oes ollunna köllötellä :) Aena ee immeenen ymmärrä...

      Poista
  7. Iso peukku paidattomille kainaloille ;) Täällä ärhäköity mäyriksen kainalot pitkästä aikaa ihmisen kolmannella etätyöviikolla. Hiljaa olen yrittänyt tässä koneella naputella, mitä lie stressiä kuitenkin aiheutan nukkuvalle koiralle :/ Mutta meillä on taas tarjota hyvä vinkki kainaloiden rauhoittumiseen (monesko se jo on, ja miksei vanhat konstit enää tepsi...). Löysin apteekista Atopik-sarjasta atooppiselle iholle tarkoitettua kauraöljyä. Tuntuu imeytyvän hyvin ja vaikuttavan nopeasti, kun ennen öljyn laittamista pyyhkäistään mäyriksen kainalot – riemunkirjavat ranteisiin asti järsimisestä :/ – laimennetulla Betadinella. Kaukana takana kortisonisuihkeet, joka vaan kuivattaa lisää. Tosin, jos tilanne pahemmaksi äityy, pakko sekin ottaa taas käyttöön.

    Luuttu on heilunut, toden totta. Koiran herkkä nenä on piiloutunut peiton alle Kloriten hajua karkuun. Imuri ja moppikaan eivät saaneet piiloutujaa tulemaan esille, vaikka pedin ympärillä huiskittiin urakalla =D

    Voikaa hyvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ee sitä montoo reessuva uskalla iliman paetoja. Vuan vähä kuitennii :)
      Ompa harmi että ne Artun kaenalot tuas vaevoo :( Kyllähän se mullae alakaa se kaenaloehen holovoominen vaekka millee aeneella kuhan tässä kevväämmäks vielä kiäntyy. Ja kesällähän ne heenät sittä hitvettää rinnuksettii punaseks.
      Äet kiittää syvämmestään tuosta hoetoaenevinkistä! Sille tulloo varmaan tarvista.
      Se oes mahottoman hyvä aene ollunna se Relaxantin hoetoseerumi vuan lopettivat sen tekemisen. Ee muka ollunna kysyntätä. Kyllä meellä aenahhii oes ollunna sille kysyntätä.
      Toevottavasti kaaraöljyllä kaenalot kuntootuu Artulla eekä tarvihe niihen taatta kutista. Ja muutennii kamu pyssyy kunnossa!
      Pysykee tervennä ja mukavata viikkoo sinne teelle! :) <3

      Poista